Copy
Poldercon 2016 nieuwsbrief nr 1
View this email in your browser

Op 7 februari 2016 breekt PolderCon opnieuw uit! 

 

In deze eerste nieuwsbrief praten we jullie bij over de uitslagen van de grote PolderCon Survey en gaan we op zoek naar nieuwe (of al wat oudere) helden....

 

Workshop- en spelleiders gezocht!

 
PolderCon; dat zijn miniature wargames en workshops waar iedereen aan mee kan doen!
 
Dus we zijn weer op zoek naar jullie: mensen die spellen of workshops willen organiseren, begeleiden, uitleggen en er zo voor zorgen dat PolderCon 2016 nóg beter en nóg leuker wordt dan vorig jaar!
 
PolderCon 2016 zal plaats vinden op zondag 7 februari 2016 in het NDC in Utrecht, NL.
 
Kan en wil jij op PolderCon 2016 een participatiespel of een workshop verzorgen, laat het ons weten! En vertel ons:

 • Wat je wilt gaan spelen of welke workshop je wilt geven

 • hoeveel (tafel)ruimte er moet zijn,

 • hoe lang een spel of workshop duurt

 • voor hoeveel deelnemers het geschikt is

 • Hoeveel spellen/workshops wil je op de dag doen?

We horen graag vóór 1 juli 2015 van je. Je idee hoeft dan nog niet helemaal uitgewerkt te zijn, maar dan kunnen we op tijd met het programma aan de slag. Foto's van je spel of workshops zijn zeer welkom!

We zoeken vooral naar spellen waar mensen graag eens kennis mee zouden willen maken of nog beter in zouden willen worden. Hetzelfde geldt voor de workshops.

Participatiespellen zijn het hart van PolderCon! We gaan er dan ook van uit dat je je spel of workshop zelf organiseert en dat bezoekers in de gelegenheid zijn om er aan mee te doen. 

 

Contact


Mail je ideeën, vragen en informatie naar  team@poldercon.nl en we laten je zo snel mogelijk weten of en waar je in het programma past. Ook sturen we je dan alle andere informatie die je nodig hebt!

Als je gaat playtesten voor PolderCon wil je iedereen natuurlijk vast lekker maken.

Dat kan nu met de
 
 
Officiële PolderCon Test Game Stand!

 
Download hem hier, knip hem uit en zet hem op tafel tijdens het spelen! 

En wat vond u ervan?

De uitkomst van de PolderCon 2015 survey
 
Kort na PolderCon 2015 hebben we bezoekers en leden van het Dutch Miniature Wargaming forum gevraagd een online enquête in te vullen. 96 Wargamers namen de moeite om hun feedback te geven. 21 Onder hen waren niet op het evenement, maar hebben middels hun feedback nuttige informatie voor de promotie van een volgende editie gegeven. De 75 andere antwoorden kwamen van vrijwilligers, handelaren, workshopgevers, spelleiders en bezoekers. Dat betekent dat zo’n twee derde van alle aanwezigen onze vragen heeft beantwoord. Wat was het resultaat?
 
Het algemene beeld is simpel en verheugend: PolderCon is zeer in de smaak gevallen (90% gaf een 8 of meer!), het concept bevalt en het Nationaal Denksportcentrum is een prima locatie. Vrijwel iedereen (één iemand “moet erover nadenken”) zou anderen aanbevelen een volgende keer naar PolderCon te komen, en een derde van de bezoekers zou een volgende keer best ook een participatiespel willen leiden.
 
So far, so allemaal hartstikke goed. Was er dan niets op PolderCon 2015 aan te merken? Jawel, dat was er wel. Er waren een paar logistieke punten om van te leren – zoals de aanvoer van voorraden voor hongerige wargamers bij de lunch – en er was een punt dat ons hoofdbrekens heeft bezorgd. Maar voordat we daaraan toekomen, eerst iets over het aanbod aan verkopers.
 
De meest Conventions of Beurzen draaien om het trekken der portemonnee en daar was op PolderCon relatief weinig kans toe. Dat was bewust: wij wilden een evenement organiseren waar je naartoe komt om mensen te ontmoeten, nieuwe vrienden te maken, en om iets te leren, zij het een nieuw spel, een nieuwe hobbytechniek of iets anders dat de hobby in het algemeen aangaat. Het aankopen van nieuwe mini's, hoezeer wij daar zelf ook aan verslaafd zijn, stond wat ons betreft op het tweede plan. 24% van de respondenten vond gelukkig dat er voldoende aanbod was, en 37% vond verkoop ook niet echt nodig. Dat betekent wel dat 39% aangaf dat er te weinig aanbod was. Ook uit een aantal van de losse opmerkingen blijkt dat nog niet iedereen het concept helemaal duidelijk was. Dat betekent dat we de volgende keer het nog beter moeten uitleggen, maar misschien rekenen we er ook wel op dat wie in 2015 is geweest, het zijn vrienden uitlegt en overtuigt om in 2016 weer (of wel) te komen.
 
Dan nu het lastigste vraagstuk: dat gaat over de tegenstrijdige voorkeuren voor meer keuze in het aantal aangeboden spellen en workshops en de lengte daarvan. Gelukkig was 70% happy met het gebodene, maar dat betekent toch dat zo’n 30% van de bezoekers graag meer aanbod en keuze zou zien. Nog eens 20% gaf aan, en dat werd toegelicht in de losse opmerkingen, dat de spelduur te kort was, omdat er vaak tijd verloren ging aan het opnieuw opstellen van de tafel, introducties en dergelijke. Spel-hosts gaven ook meer dan eens aan dat vier spellen op een dag wel zwaar was, en weinig tijd liet om zelf iets van het evenement, anders dan hun eigen tafel, mee te krijgen. Tot slot waren er de bezoekers die én graag aan spellen en workshops deelnemen én graag tijd hebben om te kletsen, rond te kijken en iets te shoppen.
 
Veel stof tot nadenken dus en dat hebben we dan ook gedaan. Daar is het volgende uit gekomen:
 
We gaan allereerst nóg een PolderCon organiseren! Op zondag 7 februari 2016 barst de tweede editie van PolderCon los, opnieuw in het NDC in Utrecht.
 
Nu we het bij een eendaags evenement houden en we het toegankelijk willen houden voor wargamers uit heel Nederland en nabije buitenlanden, zitten we vast aan min of meer ‘normale’ openingstijden.
 
Dat betekent dat we voor meer tijd en ruimte moeten vinden voor meer spellen, workshops en meer bezoekers, mogelijkheden om de hosts een beetje te ontzien, en natuurlijk meer snacks voor bij de lunch.
 
Wat blijven we doen?
 

 • De formule van PolderCon is door jullie gewogen en goed bevonden. Dus Meedoen en Spelen blijft het devies!

 • De lunchpauze was erg succesvol als pauze in het programma en uitgebreide klets- en bijpraatgelegenheid.

 • De locatie is vrijwel iedereen goed bevallen, dus daar zijn we ook de volgende keer te vinden.

 
Wat gaan we in ieder geval al anders doen?
 

 • We hebben meer ruimte tot onze beschikking dan vorig jaar, dus ruimte voor meer spellen en/of workshops.

 • We hebben nog steeds 4 "slots" op een dag van anderhalf uur, maar tussen elke twee "slots" zit nu een pauze van tenminste een kwartier. We beginnen nu al om 09:30 uur en eindigen om 17:15 uur.

 • We bekijken de mogelijkheden van langere spellen of workshops van bijvoorbeeld 2 slots lang.

 • We bekijken de mogelijkheden om de gevers van participatiespellen en workshops ook zelf de kans te geven iets te spelen, door bijvoorbeeld een "slot" over te slaan of de tafel een "slot" voor iets anders te gebruiken.

 • We zullen zorgen dat er bediening komt in de zaal zelf.

 
Heb je nog vragen of suggesties naar aanleiding van dit verslag? Mail ze naar team@poldercon.nl!
 
 

Share
Forward

We hebben straks ook een website: 
www.Poldercon.nl

Die is nog even "onder constructie". Binnenkort kun je daar ook voor informatie terecht.
Bookmark hem alvast en we zijn in d
e loop van juni online! 

Our mailing address is:
Team@poldercon.nl

unsubscribe from this list    update subscription preferences