Copy
Nieuws en activiteiten in gemeente AA en Hunze

CJG Aa en Hunze wordt onderdeel van
Sociaal team Aa en Hunze
Je eigen leven leiden, zelf keuzes maken en dingen regelen: dat doet iedereen het liefst. Toch gebeuren er soms dingen waardoor je er even niet uitkomt. Er zijn problemen thuis, je voelt je eenzaam of depressief, je dreigt financieel in de knel te komen of er is iets met een kind.
 
Wist u dat u met al deze vragen bij het Sociaal team Aa en Hunze terecht kunt? Zij luisteren naar u en gaan samen met u op zoek naar passende oplossingen of hulp. Mensen die voor u belangrijk zijn, zoals familie, vrienden en/of buren worden hierbij betrokken. Want samen leven is samen zorgen. Ieders eigen mogelijkheden en kwaliteiten staan altijd voorop, zodat u zo snel mogelijk zelf weer verder kunt!
 
Sociaal team van 0 tot 100+
Bij het Sociaal team kunnen álle inwoners terecht, van 0 tot 100+. Om u nog gerichter te kunnen ondersteunen, voegen wij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) toe aan het Sociaal team. Voor u verandert er weinig tot niets. De medewerkers Jeugd blijven uw aanspreekpunt en ondersteunen u waar nodig. Door deze aanpassing is dit de laatste nieuwsbrief die u ontvangt in CJG stijl.
 
Bereikbaarheid
Heeft u een vraag of zit u met een probleem? Neem dan contact met ons op via e-mail sociaalteam@aaenhunze.nl of vul het contactformulier in op onze website. Bellen kan ook, via telefoonnummer (0592) 26 34 68. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur. In geval van crisis kunt u buiten kantooruren bellen naar (0522) 27 99 44.

Week tegen kindermishandeling


In Nederland worden 119.000 kinderen per jaar mishandeld. Dat is gemiddeld één kind per klas!
 
Van 14 tot en met 20 november was het de week tegen kindermishandeling. Een belangrijk thema waar altijd aandacht voor moet zijn. Maar in deze week werd het nog extra onder de aandacht gebracht. In Aa en Hunze werden op alle scholen flyers uitgedeeld met informatie en top tien signalen van kindermishandeling. De eerste exemplaren werden op maandag 14 november uitgereikt op OBS Bonnen in Gieten door burgemeester Eric van Oosterhout en wethouder Harry Dijkstra. De schoolmaatschappelijk werkers waren de rest van de week op de scholen zichtbaar aanwezig om aandacht te vragen voor de flyers en om eventuele vragen te beantwoorden. Wilt u de flyer nog eens bekijken en/of heeft u nu vragen? Dan kunt u natuurlijk contact opnemen met het Sociaal team of Veilig Thuis. Hier vindt u de flyer met de informatie. Maar ook op onze website vindt u veel informatie.


Jonge mantelzorgers naar Wildlands


Zorgen voor een familielid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft, kan zwaar zijn. Zeker als je zelf nog jong bent. Daarom waren jonge (geregistreerde) mantelzorgers in Aa en Hunze door de gemeente uitgenodigd voor een zorgeloos dagje uit. Een groep jonge mantelzorgers heeft op zaterdag 12 november samen met een vriend(in) een leuke dag gehad in Wildlands.Ken (of ben) je een jongere die (mede) zorgt voor zijn of haar vader, moeder, broertje of zusje? Wil diegene graag contact met andere (jonge) mantelzorgers en/of informatie of hulp, dan kan hij/zij contact opnemen met Carin de Jonge van het Centraal Punt Mantelzorg (CPM). Dit kan rechtstreeks via telefoonnummer (0592) 24 59 20 of via mailadres dejonge@impuls-welzijn.nl.

Nieuws van de cultuurcombi

Op cultuurgebied is er veel in beweging!

  • 15 kinderen uit Aa en Hunze leverden een bijdrage aan ‘Symfonica in D’, de 1e Drentse orkestendag voor jeugd. Deze succesvolle dag trok op 30 oktober een volle zaal in ‘De Nieuwe Kolk’ in Assen. De Drentse orkestendag voor jeugd was georganiseerd door het ICO, samen met muziekdocenten en alle culturele instellingen in Drenthe. Volgend jaar wordt de Drentse orkestendag voor jeugd weer georganiseerd. Natuurlijk hopen we dan op een nog grotere bijdrage door jeugd uit Aa en Hunze!
  • OBS de Eshoek in Annen gaat een kerstmusical instuderen en opvoeren onder begeleiding van theaterdocent Nathalie van Eerden.
  • OBS Bonnen in Gieten en SWS Oostermoer in Gieterveen zijn weer begonnen met ‘Klasse!muziek’, muzieklessen van Pieter de Jong. Zingen, noten lezen, luisteren naar muziek, instrumenten leren kennen en spelen: 30 lessen in groep 4/5.
  • OBS Gieten is gestart met het project ‘Meer Muziek’. Leerkrachten geven zelf muzieklessen en worden gecoacht door een vakdocent muziek. Later in het jaar gaan heel veel kinderen een instrument bespelen!
  • Op het Dr. Nassaucollege in Gieten hebben leerlingen weer gewerkt aan hun media skills onder leiding van ICO docenten. Filmen, acteren, regisseren en goede verhaallijnen bedenken met echte cliffhangers. Alle eerstejaarsleerlingen maakten animatiefilms, de tweede klassen een travelsoap en klas 3 filmde een thriller.     


Nieuws van de Sportcombi's


Huldiging sportkampioenen 2016
De sportkampioenen van 2016 worden op 14 februari 2017 gehuldigd in het gemeentehuis in Gieten. De kampioen(en) die voldoen aan onderstaande criteria komen in aanmerking voor de huldiging.
 
Criteria
  • De kampioen(en) moeten woonachtig zijn in gemeente Aa en Hunze.
  • Men moet een 1e plaats op provinciaal en een 1e,2e of 3e plaats op nationaal, Europees of wereldniveau gehaald hebben.
  • Teams of elftallen moeten kampioen geworden zijn in hun klasse.
  • De beoefende sport van de kampioen(en) dient aangesloten te zijn bij de Nederlandse sportorganisatie, NOC*NSF.
  • Bij teams en elftallen komt uitsluitend het eerste team of elftal dat kampioen is geworden in aanmerking.
Aanmelden
Kent of bent u een sportkampioen? Vul dan het formulier in op de gemeentelijke website.


Dol op Sport instuif Annen
In de herfstvakantie, op maandag 17 oktober, organiseerden de sportcombi’s  een sportinstuif voor de basisschooljeugd in de Lambershal in Annen. Voor de kinderen van groep 1 en 2 was er een les van het Nijntje beweegdiploma, in samenwerking met de afdeling gym van de sportvereniging Annen.

Voor kinderen uit de groepen 3 tot en met 8 waren er diverse sport- en spelonderdelen. De kinderen konden kiezen uit o.a. tennis, judo, gym, freerunning, boogschieten en wandklimmen.
Het was een sportieve en geslaagde dag. De sportcombi’s kijken terug op een mooie samenwerking met de tennisclub Annen, afdeling gym van de sportvereniging Annen en de judoschool Annen.Gezond scoren bij basisschool ’t Kompas in Gasselternijveen
Gezond Scoren is een gezondheidsproject van FC Groningen voor basisschoolkinderen in de bovenbouw. ’t Kompas nam deel aan dit project van zes weken. Iedere week had een thema: ontbijten, groente en fruit, bewegen, geluk, water drinken en slapen. De sportcombi’s hebben een gymles gegeven naar aanleiding van de thema’s bewegen en geluk.
 
Al onze activiteiten worden ook bekend gemaakt via de Facebookpagina
van Jeugd en Gezin Aa en Hunze, dus liken graag! 

Voor informatie en vragen ga naar onze website, stuur een email naar sociaalteam@aaenhunze.nl of via ons telefoonnummer 0592 – 26 34 68
Copyright © CJG AA en Hunze, Alle rechten zijn voorbehouden.


Afmelden voor deze mailing    
Email Marketing Powered by Mailchimp