Copy
Nieuwsbrief  OccupationalHealth - NSPOH #8 (maart 2017)
Bekijk in uw browser
Beste <<First Name>> <<MMERGE3>> <<Last Name>>,

Proef het voorjaar in deze nieuwsbrief! En laat u inspireren door het nieuws over Arbeid & Gezondheid.

NSPOH Europees geaccrediteerd

NSPOH Europees geaccrediteerd

De NSPOH is nu ook als opleidingsinstituut in Europees verband geaccrediteerd door APHEA (Agency for Public Health Education Accreditation). APHEA is opgericht door een breed consortium van public health organisaties in Europa en maakt zich sterk voor de kwaliteitsborging van opleidingen in de publieke gezondheid. We zijn er trots op dat ons opleidingsinstituut nu behoort tot een select gezelschap van public health schools met Europese accreditatie!
Lees verder>>

Opleiding voor nieuw beroep: praktijkondersteuner bedrijfsarts

Opleiding voor nieuw beroep: praktijkondersteuner bedrijfsarts

In september start de nieuwe opleiding praktijkondersteuner bedrijfsarts: het nieuwste beroep in arbodienstverlening. Met deze POB's kan het tekort aan bedrijfsartsen deels worden opgevangen en kunnen de artsen zich meer richten op hun kerntaken. Een gedegen opleiding geeft deze taakdelegatie op een verantwoorde en praktische manier vorm en schept ruimte voor meer capaciteit. Locaties: Rotterdam en Utrecht.
Lees verder>>

E-learning ‘Persoonlijk en professioneel leiderschap’

E-learning ‘Persoonlijk en professioneel leiderschap’

Half januari 2017 publiceerde de NSPOH de speciale e-learning over professioneel leiderschap als nieuwjaarsgeschenk. In een tijd waarin alles verandert, zet de NSPOH haar deelnemers graag zelf actief aan tot overdenken en vooruitkijken. De e-learning is nog steeds gratis toegankelijk. Wie nieuwsgierig is, ontdekt verschillende aspecten van professioneel en persoonlijk leiderschap.
Lees verder>>

Bereikbaarheid (auto) tijdens wegwerkzaamheden

Bereikbaarheid (auto) tijdens wegwerkzaamheden

Laat u niet verrassen als u met de auto naar de NSPOH komt via de A12 of via het centrum van Utrecht. Vanwege de aanleg van de busbaan Transwijk verlegt Eneco kabels en leidingen. Tot eind 2019 leiden deze werkzaamheden op grote schaal tot verkeersoverlast. Zorg dat u bent voorbereid. Met een handige omleidingsroute omzeilt u de vertraging.
Lees verder>>

18-04-17 Depressie en werk, Utrecht
11-05-17 Van mentaal werkvermogen naar werk, Utrecht
15-05-17 Bedrijfsarts & consulent oncologie, Amsterdam
19-05-17 Stimedic Basis, Utrecht
23-05-17 Interpretatie van laboratoriumuitslagen bij keuringen en PMO, Utrecht
01-06-17 Beeldend werken (deel 1), Gouda
12-06-17 Capability, de basis voor duurzame inzetbaarheid, Utrecht nieuw
16-08-17 Summerschool arbeid & gezondheid, Otterlo
28-08-17 Summerschool arbeid & gezondheid, Otterlo
05-09-17 Engelse taal voor de bedrijfsarts, Utrecht
Transitie van jeugdgezondheidszorg naar bedrijfsgezondheidszorg

Transitie van jeugdgezondheidszorg naar bedrijfsgezondheidszorg

Wat kunnen jeugdartsen en bedrijfsartsen, (van) elkaar leren? Op maandag 3 april (16.00-20.30 uur) organiseert de NSPOH in Amsterdam een avond over Transitie jeugdgezondheidszorg - bedrijfsgezondheidszorg onder leiding van Prof. Carel Hulshof. Dit in het kader van de Topclass Arbeid en Gezondheid.
Lees verder>>

Tour de France: Bedrijfsgezondheidszorg in Frankrijk en Nederland

Bedrijfsgezondheidszorg in Frankrijk en Nederland

In juni kunnen arboprofessionals weer interessante Franse bedrijven en een lokale arbodienst bezoeken en veel leren over de aanpak van preventief beleid, het begeleiden bij beroepsziekten en gezondheidbewaking in bedrijf. In de middag is er tijd om te fietsen in de omgeving van Gien, Briare en Sully. Onze Tour de France start op 18 juni in Châteauneuf sur Loire.
Lees verder>>

Muziekgeneeskunde

Muziek maken is mooi, maar...

Muziek maken kent ook een schaduwzijde. Door overbelasting kunnen (juist ook amateur)muzikanten klachten krijgen aan polsen, vingers, nek, schouders, rug, kaak en oren die van invloed zijn op het werk. Behalve somatische aandoeningen kunnen musici ook last hebben van psychosociale problemen, zoals stress en faalangst. Hoe helpt u hen verder? Maak op 29 juni kennis met de muziekgeneeskunde in al zijn facetten.
Lees verder>>

Goedgekeurd! Nieuwe basistraining voor de keuringsarts

Over land, spoor, water of de lucht

Er is nog beperkt plaats in het Minisymposium Transportgeneeskunde op 11 april 2017 in de Domus Medica, Utrecht. Deze nascholing is voor keuringsartsen, huisartsen, verzekerings- en bedrijfsartsen die werkzaam zijn in een van de vier vervoersmodaliteiten: over land, het spoor, het water, of door de lucht. Ook andere arboprofessionals die betrokken zijn bij keuringen, of hierin geïnteresseerd zijn, zijn welkom.
Lees verder>>

© 2017 NSPOH
Postbus 20022
3502 LA Utrecht Volg ons op Twitter en LinkedIn en download de bij- en nascholingsbrochure 2017
Verzonden naar <<Email Address>> en afkomstig van NSPOH
Meld je hier af voor deze nieuwsbrief

De NSPOH wil als non-profit organisatie een waardevolle bijdrage leveren aan de verbetering van de volksgezondheid, arbeidsomstandigheden en participatie in Nederland. Dit doen wij door professionals kwalitatief goed en vraaggestuurd op te leiden voor de hedendaagse praktijk van public en occupational health. Wij ontwikkelen en organiseren opleidingen, bij- en nascholing, incompany programma’s en symposia op academisch en post-hbo niveau.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NSPOH · Postbus 20022 · Utrecht, Utrecht 3502 LA · Netherlands