Copy

Dear Friend of Robert Edson Swain Architecture + Design,

In Washington and around the globe, our firm strives to create environments that invoke authenticity to enhance a building's sense of place on the site.  Below are two examples of this commitment. First, a waterfront residence on Maury Island gestures towards it's scenic setting while retaining cultural elements throughout the home's design. Second, is a new mixed-use community based center adjacent to a traditional river-walk in central China.  This complex facility provides essential human and cultural services for an urban village experiencing rapid change.

Coastal Residence
Situated on a coastal bluff, this Maury Island home has a classic Pacific Northwest setting.  Our design responds with appropriate exotic forms framing each vista.  Repetitive "waves" of monitors and clerestories achieve light-filled spaces. The vitality of each space abounds with refined native inspired wood detailing and articulate metal elements.  

A full description and project images are posted on our website, robertedsonswain.com - Coastal Residence

The scenic landscape dominates the user's experience; the residence enhances views to the water below, landscape beyond, and sky above.

Daixia Watertown Center
In a traditional water-town village in Wenzhou City, Zhejiang, China, our team master planned the urban village renovation and transformation while preserving it's traditional water-town character.  Near the town's main entrance, this mixed-use community based center provides views to abundant farmlands and mountains in the East as well as views into the evolving village to the West.

The mixed-use community based center will provide a multi-functional contemporary place for this changing community. The complex program includes a full-service health clinic, public library, boutique hotel, restaurant, and bank. These services and spaces allow for a series of planned and impromptu activities to bring people together, strengthening ties and relationships within the community.  

A full description and project images are posted on our website, robertedsonswain.com - Watertown Center 

Along the canal, a glass entry opens onto the village pedestrian path. The courtyard outside provides a place for the community to gather along the traditional walkway. 

The buildings form arises from the complex mixed-use program within, the challenging site, and a respect for the surrounding environment, village, and farmland. 



 

robertedsonswain.com
Facebook
Facebook
Houzz
Houzz
Pinterest
Pinterest

Credits:

Coastal Residence
Landscape: Keith Rivard, Sustainable Landscapes
Photography: Andrew Ryznar

Daixia Watertown Center
Chinese Collaborator: Shi Yang, Wang Wei


Copyright © 2015 Robert Edson Swain, Inc., All rights reserved.

Our mailing address is:
2300 W. Commodore Way | Suite 201 | Seattle, WA | 98199

unsubscribe from this list    update subscription preferences