Copy
Nieuwsbulletin mei 2016
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
Wees erbij! De leukste MDA activiteiten tot de zomervakantie
Mei, juni en juli zitten bomvol leuke activiteiten en optredens. We hebben er een paar voor je geselecteerd maar we blikken eerst nog even terug…
Het was een swingende en druk bezochte Open Dag zaterdag, 9 april. Zo’n vierhonderd bezoekers probeerden vele muziekinstrumenten uit, bekeken dansdemonstraties en volgden workshops. Mocht je het hebben gemist, dan heb je zaterdag 3 september een nieuwe kans want dan is er weer een Open Dag. Ondertussen zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de musical Fame en de voorstelling van onze dansafdeling in de Schouwburg, de popavond ‘Summer kick-off’ in P60 en het muziekconcours Amstelveen voor viool, cello en dit jaar voor het eerst ook voor piano.
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
Fame crowdfunding actie
Doe mee, doneer en maak de Fame XXL productie van Muziek- en Dansschool Amstelveen mede mogelijk. De musicalproductieklas viert dit jaar haar vijfjarig jubileum en daarom willen we dit jaar extra groot uitpakken met de uitvoering van de musical ‘FAME!’ in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen. In een musicalproductie staan, die speelt in de grote zaal én begeleid wordt door een live orkest, is natuurlijk iets waar heel veel leerlingen van dromen. Hoe mooi zou het zijn als wij samen die droom waar kunnen maken?! Doneer, doneer, doneer!
 
img-255-160-1
 
Korte cursus PianOntdekkingen
Na enkele jaren pianospelen kan het nuttig zijn even afstand te nemen. Noem het een overpeinzing, een bezinning op de manier waarop je speelt en studeert. Dat kan niet alleen nuttig, maar ook inspirerend zijn. Tijdens het volgen van deze korte cursus verwerf je inzichten met behulp van toegepaste muziektheorie en muziekfilosofie. Beslist geen gortdroge leerstof, maar boeiende kennis van achterliggende factoren bij de muziek die je speelt. De cursus start zaterdag 21 mei en bestaat uit vier sessies waarin tien onderwerpen worden behandeld door docent Cleem Determeijer. Dit mag je als gevorderde pianospeler niet missen!
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
Bezoek uit Denemarken
Burgemeester Mirjam van 't Veld en wethouder Maaike Veeningen brachten dinsdag 12 april een inspirerend bezoek aan MDA. Er was een delegatie directeuren van 4 verschillende muziekscholen uit Denemarken bij ons op bezoek. Na een bezoek aan het Cobra Museum (met immers deels Deense ‘roots’ en momenteel toevallig een expositie van 2 Deense kunstenaars) was er een gespreksmiddag over een aantal onderwerpen: organisatie muziekeducatie in Denemarken en Nederland, samenwerking met het onderwijs (met inbreng van Willem Smit Muziekschool Amsterdam), ouderbetrokkenheid en talentontwikkeling. De Deense gasten, de burgemeester en de wethouder hebben ter afsluiting van het bezoek genoten van een optreden van De Donderstokken met kinderen van 6 tot 9 jaar en van een optreden van het Stringwise Ensemble met wat oudere kinderen. Quote van de burgemeester op Facebook: “Prachtig om te zien. Veel talent aanwezig bij de muziekschool!”
 
img-255-160-1
 
 
Stadspleinfestival
Zet het Stadspleinfestival alvast in je agenda, want dat wordt een festival om nooit te vergeten. Zo vind je Muziek- en Dansschool Amstelveen op zondag 26 juni o.a. in een originele Schoolbus op het plein, waar je swingende voorstellingen kunt bijwonen. Diverse Amateurverenigingen treden op in de Zonnesteinzaal. P60 en de bibliotheek hebben een theaterwagen met workshops en een Amstelveen quiz! En er is een Rad van Fortuin en nog veel meer; check de website en facebook pagina van het Stadspleinfestival.
 
 
 
img-255-160-1
 
 
 
 
 
VOLG MDA:
 
facebook   youtube