Copy
Nieuwsbulletin januari 2016
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
EEN MOOI 2016
Namens iedereen bij Muziek- en Dansschool Amstelveen wensen we je een gelukkig 2016! We beginnen het nieuwe jaar goed met het 2de blok korte cursussen van dit schooljaar. Vanaf 1 februari begint de combomaand voor onze popjazz cursisten en verder blikken we even terug naar een hoogtepunt uit 2015 en alvast vooruit met ons Fame thema en een kijkje bij onze cultuurburen.
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
BEGIN HET NIEUWE JAAR GOED
Er is nog plaats bij diverse korte cursussen zoals Muziek met Baby’s en Peuters, Toneel en DJ-les,  maar geef je snel op want de inschrijftermijn is bijna voorbij. Kijk voor meer informatie op onze site.
 
img-255-160-1
 
FEBRUARI ROCKT WANT HET IS COMBOMAAND
Tijdens de combomaand worden de popjazz leerlingen in tijdelijke bandjes samengevoegd en studeren ze drie weken lang diverse pop- & rocknummers in. Aan het eind van de combomaand is het tijd om het geleerde met de wereld te delen en vinden de optredens voor het publiek plaats.
 
 
img-255-160-1
 
TERUGBLIK 2015
Eén van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was het bezoek vanuit België. Het orkest van de Stedelijke Academie voor de Podiumkunsten uit Roeselare was het weekend van 21 en 22 november 2015 bij ons in Amstelveen te gast. Na diverse gezamenlijke repetities en een uitstapje naar Amsterdam werd op zondag 22 november alles met een prachtig concert afgesloten, waar maar liefst 3 orkesten speelden: Serenata, Camerata & het orkest uit Roeselare. Bekijk de foto’s op onze facebookpagina.
 
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
DE VIOOL EN ONZE DOCENTE CENTRAAL IN ‘HET KLOKHUIS’
Begin januari wordt er een uitzending van het kinderprogramma 'Het Klokhuis' gewijd aan de viool. Voor deze aflevering is ook onze viooldocente Sofie van der Schalie gefilmd – tijdens de opnames was zij overigens behoorlijk ziek en had ze nauwelijks een stem, mocht je vinden dat ze in de uitzending wat onherkenbaar praat. Verder gaat het over het bouwen van een viool en wat je allemaal kan met een viool (en altviool). Het item wordt woensdag 6 januari van 18.25 tot 18.45 uur uitgezonden op NPO 3.
 
img-255-160-1
 
img-255-160-1
 
Fame in de spotlight bij Muziek- en Dansschool Amstelveen
Ieder seizoen werkt de musicalafdeling van Muziek- en Dansschool Amstelveen op zeer professionele wijze aan een bekende musicalproductie. 2016 staat in het teken van de musical Fame, over de High School for the Performing Arts in New York City, waar les wordt gegeven in muziek, dans en theater. De belevenissen van de leerlingen en leraren in Fame lopen soms mooi parallel aan de dagelijkse praktijk bij MDA. Samenspel en optreden zijn belangrijke pijlers bij de muziek- en dansschool, omdat ze kinderen een leerzame en onvergetelijk ervaring bieden. Alle leerlingen werken daarom toe naar een belangrijk moment: een live optreden voor publiek. Jaarlijks zijn meer dan 300 voorstellingen en andere uitvoeringen (zoals popavonden, ensemble- en voorspeelavonden) er mede op gericht om kinderen te leren zich te presenteren en om te gaan met de spanning van een optreden, en ze de kick te laten ervaren van het applaus na hun prestatie. Ook de uitvoering van Fame in juni 2016 doet een dankbaar beroep op alle aanwezige disciplines, muziek, dans en theater. Leerlingen van MDA spelen samen live dit verhaal – bekend van de filmmusical en TV-serie uit het begin van de jaren tachtig en de geüpdate filmversie uit 2009 – waarin zang, dans en muziek de centrale thema’s zijn.
 
img-255-160-1
 
BIJ DE BUREN
Hieronder bieden wij een kort overzicht van enkele van de komende activiteiten bij de verschillende culturele instellingen in Amstelveen.
 
Bij de Bibliotheek: workshop ‘Liedteksten schrijven’
In de Bibliotheek aan het Stadsplein wordt donderdag 21 januari van 19.30 tot 22.00 uur een workshop ‘Liedteksten schrijven’ gegeven door Hetty Kleinloog. In deze workshop leert u in 2,5 uur de basisvaardigheden voor het maken van een tekst op muziek.
 
Bij de Schouwburg en MDA: Muziek van de Stilte & gratis eenmalige Harp Mini Masterclass
Beleef vrijdag 5 februari, voorafgaand aan de Schouwburgvoorstelling Muziek van de Stilte, door Remy van Kesteren en Erik Vloeimans, een unieke Harp Mini Masterclass! Deze Mini Masterclass wordt verzorgd door harpdocente Lotje Meijer van de Muziek- en Dansschool. De plaats van handeling, de Zonnesteinzaal van de school (bereikbaar via de Schouwburg foyer), is gratis toegankelijk als u een entreebewijs heeft voor Muziek van de Stilte. Meld u snel aan (o.v.v. Harp Mini Masterclass Muziek van de Stilte) om verzekerd te zijn van een plaats! De Mini Masterclass begint om 19.00 uur en duurt een half uur.
 
Bij P60:  Gloednieuwe feestband DAREDEVILS komt naar P60!
Confetti, bier, feesten en natuurlijk heel veel goede muziek: dit zijn de ingrediënten voor de gloednieuwe partyband Daredevils! Tijdens het optreden van deze band op vrijdag 26 februari in poppodium P60 aan het Stadsplein draait het maar om één ding: namelijk los gaan op mash-ups van 75 hits die iedereen kan meezingen!
 
VOLG MDA:
 
facebook   youtube