Copy
Persbericht
Bekijk dit bericht in uw browser

PERSBERICHT


Beste persmedewerker,
 
Hierbij bezorgen wij u een persbericht naar aanleiding van het bezoek van het secretariaat van de European Midwives Association aan België. 

Met dank voor de publicatie in uw medium! 

Vroedvrouwen werken samen over de grenzen heen

BRUSSEL - De beheerraad van de European Midwives Association vergadert de komende dagen in Brussel. Het wordt geen gewone vergadering, want op vrijdag 3 februari komt het secretariaat van de European Midwives Association officieel naar België.

Joeri Vermeulen, secretaris van de European Midwives Association, vindt dit een krachtig signaal: “De Belgische vroedvrouw staat op de Europese kaart! We worden door onze buitenlandse collega’s gewaardeerd voor onze competentie, daadkracht en wetenschappelijke inzichten. Het is bijzonder inspirerend om samen te werken met vroedvrouwen uit al die 29 verschillende landen. Hun inzichten kunnen bijdragen om ons beroep blijvend in vraag te stellen en verder te optimaliseren, ook in België.

“Onze rol als vroedvrouw is sterker dan ooit, niet alleen in België en Europa, maar in de hele wereld. Het is fijn dat dit nu ook zichtbaar wordt en dat de European Midwives haar stek krijgt in België. Samenwerken, over de grenzen heen kan ons en ons mooie beroep alleen maar versterken”, zegt Marlene Reyns van de Belgian Midwives Association. “I fully agree with Marlene’s sentiments“, zegt Mervi Jokinen, president van de European Midwives Association. “Together we are stronger, women and their families deserve best evidence-based care combined with humanistic principles which are fundamental ‘human rights’ afforded by a strong midwifery profession”.
 
De officiële overhandigingsakte wordt vrijdag ondertekend door de vertegenwoordigers uit Engeland, Frankrijk, Slovenië en België.
De European Midwives Association (EMA) is een internationale non-profit en ‘non-governemental’ organisatie van vroedvrouwenorganisaties en -associaties van de Lidstaten van Europa, de European Economic Area en van landen die lid wensen te worden van de EU. EMA vertegenwoordigt 35 vroedvrouwenorganisaties uit 29 Europese Lidstaten. EMA heeft als belangrijkste doelstelling de promotie van de algemene en de reproductieve gezondheid van vrouwen in Europa
Contactgegevens (niet voor publicatie)
  • Marlene Reyns (BMA) - 0479 90 06 43
  • Joeri Vermeulen (EMA) - 0475 55 74 68
Copyright © 2017 VBOV, All rights reserved.


uitschrijven    wijzig uw voorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp