Copy

Bekijk deze e-mail in de browser

Op zondag 11 september 2016 is het zover: dan opent Museum Voorlinden. Dat is precies drie jaar nadat de bouw van start ging.

Bij Museum Voorlinden staat de visuele beleving van de bezoeker centraal. We nodigen iedereen uit om straks van de kunst, de architectuur, en de natuur van Voorlinden te genieten.
Museum Voorlinden zal dagelijks zijn geopend van 11 tot 17 uur. We hopen je snel te mogen verwelkomen.

Ellsworth Kelly Studio installeert werk

Tentoonstelling Kelly wordt geïnstalleerd

De openingstentoonstelling van Museum Voorlinden brengt een ode aan Ellsworth Kelly (1923-2015). Het is de eerste solotentoonstelling van deze Amerikaanse kunstenaar in Nederland sinds 1979. De voorbereidingen waren in volle gang toen Kelly vorig jaar overleed. Gastcurator Rudi Fuchs heeft een afgewogen selectie gemaakt van bijna 30 schilderijen en een reeks werken op papier. De tentoonstelling is in nauw contact met de kunstenaar en de Ellsworth Kelly Studio in Spencertown (USA) tot stand gekomen. Op dit moment zijn de mensen van de Studio op Voorlinden om de kunstwerken te installeren.

Restauratoren aan het werk

Restauratieatelier Voorlinden

Wat gebeurt er met een kunstwerk dat vervuild of beschadigd is? Dat laten we straks zien in ons restauratieatelier. Door een glazen wand kunnen bezoekers van Museum Voorlinden meekijken met het werk van restauratoren. Het atelier wordt geleid door Gwendolyn Boeve-Jones en een team van bekwame restauratoren van Studio Redivivus in Den Haag. Moderne kunst brengt soms bijzondere uitdagingen met zich mee als het gaat om conservering, vanwege de vaak ongebruikelijke materialen en kwetsbare oppervlakten. Redivivus is internationaal erkend om haar expertise op dit gebied.

Jose Dávila, zonder titel (2010)

Uitgelicht: Jose Dávila

Aanvankelijk opgeleid tot architect, werkt Jose Dávila (1974) als kunstenaar vanuit een interesse voor bouwkundige constructies en ruimtelijkheid. Met de installatie zonder titel reageert hij op het werk van minimal artist Donald Judd (1928-1994). Dávila gebruikt kartonnen dozen voor zijn interpretatie van Judds stacks: verpakkingsmateriaal van bijvoorbeeld het biermerk Corona of het schoonmaakmiddel Glorix. De dozen zijn industrieel gefabriceerd, net als die van Judd, maar veel minder duurzaam: de materialen van Dávila zijn afkomstig uit de wegwerpcultuur, ultragoedkoop en inwisselbaar.
Correspondentieadres
Buurtweg 90
2244 AG Wassenaar
Nederland
070 51 21 660
Facebook Instagram
U bent momenteel aangemeld voor de nieuwsbrief van Voorlinden. Via de volgende link kunt u uw gegevens wijzigen of uzelf afmelden voor de nieuwsbrief.