Copy
Centar za kulturu i informacije Maksimir
View this email in your browser

 LEGENDA ĆE OŽIVJETI U PARKU RIBNJAK

Željeli biste na jedan dan zakoračiti u svijet nalik onom iz serije Igra prijestolja ili legendi o kralju Arthuru? U subotu, 23. travnja 2016. godine zagrebački park Ribnjak ugostit će ZmaJurjevo, pretvoriti se u srednjovjekovno selo u kojem se bore vitezovi i nad kojim prelijeću zmajevi...

ZmaJurjevo u Zagreb donosi Željezno prijestolje iz kultne HBO-ove serije Igra prijestolja, i to samo dva dana prije premijere nove, 6. sezone. Obožavatelji serije i posjetitelji ZmaJurjeva tako će dobiti priliku zakoračiti u fantastični svijet Westerosa, zasjesti na prijestolje i osvojiti GoT nagrade.

Svi su pozvani i da se prošeću selom u srednjovjekovnom stilu, kušaju specijalitete spravljene po tradicionalnim receptima i razgledaju tematsku izložbu u Centru mladih Ribnjak. 

Večernji sati rezervirani su za svjetlosno-izvedbeni spektakl – predstavu o legendi borbe sv. Jurja u izvedbi Reda Čuvara grada Zagreba uz pratnju Ansambla za ranu glazbu Minstrel i svjetlosne efekte, a posjetitelje očekuje i projekcija letećeg zmaja i simbolično paljenje jurjevskog krijesa. Za najmlađe ZmaJurjevo donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije, heraldike i izrade drvenih štitova, akrobatske radionice i  čitanja bajki i prigodnih igara, među kojima su i potraga za zmajevim jajima.

 ZmaJurjevo je inspirirano legendom o borbi svetog Juraja protiv zmaja, a organizatori su Udruga Red Čuvara grada Zagreba, Centar mladih Ribnjak i Centar za kulturu i informacije Maksimir. 

Vidimo se u subotu!

Copyright ©2015. Centar za kulturu i informacije Maksimir All rights reserved.
www:mojmaksimir.com
 
Our mailing address is:
        cki-m@cki-m.com         
  Centar za kulturu i informacije Maksimir  
Švarcova 18
10 000 Zagreb

odjavite se s liste   


This email was sent to gjerkovic@gmail.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Centar za kulturu i informacije Maksimir · Švarcova 18 · Zagreb 10000 · Croatia

Email Marketing Powered by MailChimp