Copy
Over plastic tassen en bh's :-) Maar vooral over toffe zelfmaakideeen voor je eigen tas!
View this email in your browser

 

Een beter milieu...

 

 

...begint bij jezelf. Herken je m nog? 
Het was de slogan van een spot van postbus 51 uit begin jaren negentig :-)
En nu anno 2016 staat het mileu en het alom bekende begrip duurzaamheid nog steeds volop in de spotlights. Met bijvoorbeeld de plastic tas die inmiddels niet meer gratis mag worden meegegeven in de winkels. 

 

Ik weet niet of jullie dit misschien ook wel herkennen, maar de voorraad plastic tassen die bij ons in de kelderkast lag was echt enorm groot... 
Toch was het wel even wennen zonder al die plastic tassen. Met kleding shoppen bijvoorbeeld, dan had je ineens geen tas om je nieuwe bh in te stoppen! De meeste winkels hebben daar inmiddels wel wat op gevonden: de papieren tas: dan hoef je in ieder geval niet meer met je lingerie in je handen over straat ;-)

Ik probeerde met boodschappen doen altijd al wel mijn eigen tas mee te nemen, maar op een gegeven moment begon mijn voorraad plastic tassen drastisch te minderen. 
En even heel eerlijk: die 26 keer hergebruikte tas van de bekende grootgrutter is natuurlijk niet echt stylish te noemen ;-) Tijd voor een praktischere oplossing: een herbruikbare stoffen tas!


En daar hebben we als Patch & Paper natuurlijk wel wat mee!
Stoffen tassen, en dan vooral een zelfgemaakte, gehaakte of gepimpte stoffen tas.

 

En weet je wat het allerleukst is? DIY is nog hardstikke duurzaam ook!

En om je een beetje op weg te helpen natuurlijk wat DIY ideeen:
 
DIY tas idee 1:

PIMP een linnen tas met stempels
Wist je dat je ook prima kunt stempelen op stof? Wel even opletten welke inkt je gebruikt, maar de versacraft inkt is geschikt om op stof te stempelen. Fixeren doe je door middel van hitte, dus door de tas, als je klaar bent met stempelen, te strijken met bijvoorbeeld een stuk bakpapier ertussen. 
Maak een all over print met een kleine afbeelding, of stempel een grotere afbeelding met bijvoorbeed een tekst erbij. Ook superleuk natuurlijk als persoonlijk cadeau met iemands naam of bijvoorbeeld beroep, of als gymtas.
 
DIY tas idee nr 2:

PIMP je tas met stof 
Ook heel leuk: apliqueer verschillende figuren van stof op je tas. 
Dit werkt als volgt:
 Kies een leuke afbeelding, bijvoorbeeld van een vogel en kies een aantal leuke stofjes.Trek deze afbeelding en eventuele extra onderdeeltjes (bijvoorbeeld een vleugel of snavel) om op de gladde kant van de vliesofix en knip deze ruim uit.
Strijk de delen op de achterkant van de gewenste stof en knip ze nu netjes op de lijn uit. Verwijder de papieren achterkant van het vliesofix en strijk de onderdelen op de linnen tas. Je kunt meerdere lagen over elkaar maken strijken, bijvoorbeeld voor de vleugel.
Naai met een festonsteek rondom de figuren, dit kan met een bijpassende kleur, maar kan ook heel leuk met een contrasterende kleur! Werk het af met een leuk kantje of bandje aan de bovenkant en je hebt al een hele toffe tas.

Wil je het nog leuker (en steviger) maken?
Voer dan je linnen tas met stof. Dan heb je helemaal een gave tas!
 
DIY tas idee nr 3:

Haak je eigen boodschappennetje.
Hou je meer van haken? Dan kun je natuurlijk ook een boodschappennetje haken!
Op internet zijn heel veel patronen te vinden, en voor de meer ervaren haker is het ook wel 'uit de losse hand' te doen. Het voorbeeld komt van www.justbcrafty.com. Maak de tas in een kleur of gebruik meerdere kleuren. 
Hoe grover het haakgaren hoe grover de tas zal worden.
En naast heel leuk is deze tas ook nog heel praktisch: hij rekt mee, dus gewoon lekker vol gooien met die boodschappen ;-)

Heel veel plezier met maken! En met shoppen natuurlijk ;-)
 
WORKSHOP TASSEN MAKEN
1 JULI EN 2 SEPTEMBER


Lijkt het je ook tof om een tas te maken, maar zie je het niet helemaal zitten in je eentje? Of vind je het gezellig om samen met anderen een tas te maken?

Op vrijdagmiddag 1 juli en vrijdagmiddag 2 september geven we een workshop linnen tassen pimpen. Voor 25 euro maak je je eigen linnen tas met stempels of stof of een combinatie van beide. 

De workshop is inclusief materiaal, beschrijving en koffie of thee met wat lekkers.
Geef je op via onze contactpagina!
(klik op de link hieronder om direct naar onze contactpagina te gaan)
https://www.patchandpaper.nl/contact/
 
klik hier voor al onze stoffen!
deel op facebook
bericht doorsturen
neem contact met ons op voor meer informatie
Copyright © 2016 Patch&Paper, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp