Copy
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016 - SCHIEZICHT
View this email in your browser
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2016
De decembermaand is er weer. Het jaar loopt op zijn eind. Bij Schiezicht kijken we alweer vooruit naar volgend jaar, maar in deze Nieuwsbrief blikken we nog even terug. Op het succesvolle Kadefestival in augustus en natuurlijk het winnen van één van de eerste drie MAEX impulsen in november. 

Natuurlijk ook aandacht voor alle komende activiteiten in Schiezicht deze decembermaand. Van proefrijden met Buurauto en een EHBO cursus tot aan ons kinderprogramma Cultuur Caleidoscoop en de laatste Schaften aan de Schie van dit jaar. Het staat allemaal in deze December Nieuwsbrief.

Natuurlijk hopen wij jullie deze maand nog een keer in Schiezicht te treffen - en zo niet, dan in 2017!

 
NIEUWS UIT SCHIEZICHT
SCHIEZICHT WINT EEN MAEX IMPULS!
Vrijdag 18 november jl. vond de lancering plaats van MAEX Rotterdam, de beurs voor maatschappelijke initiatieven. Tijdens deze middag in koffiebar Heilige Boontjes werden de eerste MAEX Impulsen uitgereikt aan Ravottuh, Voedseltuin Rotterdam - èn aan Schiezicht!
Lees hier meer.

 
STARTERS4COMMUNITIES
Starters4Communities zet zich in voor Schiezicht maar heeft nog vandaag tot middernacht om de crowdfunding campagne succesvol af te sluiten. Ze zijn er bijna... maar nog niet helemaal. Wil jij deze club ondernemende starters helpen zodat zij aan de slag kunnen voor Schiezicht?
Klik hier voor meer informatie - en of er een leuke beloning voor jou bij zit!
Kadefestival 2016 een groot succes!
De derde editie van het Kadefestival was een succes! Zondag 28 augustus bezochten meer dan 850 bezoekers dit zomerse festival aan de Spangesekade! Optredens, ontmoetingen, overheerlijk eten, een stralende zon en een waanzinnige sfeer. Op naar Kadefestival 2017! 
Lees en bekijk meer foto's op onze site.

 
Schiezicht zoekt: leden voor onze nieuwe
Raad van Toezicht!

Schiezicht groeit. Onze activiteiten en organisatie ontwikkelen zich. Daarom breekt nu een nieuwe fase aan, waarin wij leden zoeken voor onze nieuwe Raad van Toezicht naast ons huidige bestuur van bewoners uit de buurt. Wij zoeken mensen, die zich verbonden voelen met Bospolder-Tussendijken en onze maatschappelijke activiteiten. Meer weten? Lees verder op onze website.

 
SCHIEZICHT IN DECEMBER
CULTUUR CALEIDOSCOOP KINDERACTIVITEITEN IN SCHIEZICHT
Elke woensdagmiddag van 14 tot 16u
7 december: Vuurwerk stippen op je bord!
14 december: Kerststukjes maken.
21 december: Kerstfilm met warme choco & Kerstkoekjes maken.
Cultuur Caleidoscoop: Leuke en leerzame activiteiten voor kinderen uit de buurt. Samen bouwen, samen ontdekken, samen spelen!
Aanmelden: cc@schiezicht.com (vol=vol)
SCHAFTEN AAN DE SCHIE: WINTER BBQ
Donderdag 8 december vanaf 18u
De laatste Schaften aan de Schie van 2016 is in winterse sferen! Kerstboom versieren, vuurkorf, warme choco en wijn. Buurmannen Theo en Marnix serveren een heerlijk broodje (vega)worst met zuurkool en gekarameliseerde uitjes. Er is soep, taart en nog veel meer lekkers. Kosten: € 3,50 p.p. voor het eten.
Aanmelden t/m uiterlijk 7 december: schaftenaandeschie@schiezicht.com
EHBO CURSUS
zaterdag 17 december 9.30 - 12u

Even je EHBO-kennis opfrissen? Tijdens deze workshop van Rachel Flik leer je wat je moet doen als een kind of volwassene een hartstilstand krijgt.
Wanneer: zaterdag 17 december van 9.30 - 12.00 uur
Kosten: € 35,- p.p. inclusief certificaat. Tip: veel verzekeraars vergoeden de kosten, dus check je voorwaarden.
Aanmelden kan via info@rachelflik.nl
SCHIEZICHT HEEFT DE RUIMTE
Altijd ruimte voor leuke dingen
Op zoek naar ruimte voor je workshop of cursus? Een filmavond organiseren of een klein feestje? Huur een ruimte bij Schiezicht! 
Je hebt de keuze uit drie ruimtes: de Witte Kamer, de Kadekantine en het KadeatelierMeer weten? Mail ons via info@schiezicht.com  of stuur een bericht via Facebook.

 
VERDER OP & RONDOM DE DIJK
Tuin aan de Dijk
De stadstuin aan de Mathenesserdijk, van, voor en door bewoners. Met volop buurtactiviteiten voor jong en oud gedurende het tuinseizoen. Zaaien, verzorgen, oogsten. Lekkere dingen maken èn proeven. Tuin aan de Dijk is onderdeel van de Groencoöperatie Delfshaven, een nieuwe samenwerking tussen een aantal groene initiatieven in Delfshaven.


 
Website over de Mathenesserdijk 
Voor iedereen die interesse heeft in de Mathenesserdijk, de wijk Bospolder-Tussendijken of Delfshaven in het algemeen, is er deze interessante website met volop informatie en documentatie over dit gebied:
www.mathenesserdijk.info
Copyright © 2016 schiezicht, All rights reserved.


Dit is de Nieuwsbrief van Schiezicht met informatie over activiteiten op of rondom de Mathenesserdijk. Je ontvangt deze mail omdat je hebt ingeschreven voor de mailinglijst Schiezicht of eerder mailing van Mathenesserdijk.info hebt ontvangen.

Afmelden? Klik dan op 'Unsuscribe from this list'.
Een wijziging doorgeven? Klik dan op 'Update Your Preferences'.

update your preferences of unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp