Copy

 
Klik hier als deze nieuwsbrief niet goed wordt weergegeven.
 
 
#04 - December 2016
Je ontvangt deze nieuwsbrief als gewaardeerde relatie van Youké.

Pleegzorg Youké wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond 2017.
 
» Veilig opgroeien
» Supergewone mensen
» Veilig opgroeien

» Ervaringen
» Tip
» Even voorstellen
 

» Schaatsbaan op het Eemplein in Amersfoort

28 december 2016

Pleegzorg Youké mag jullie een schaatsochtend aanbieden op de ijsbaan in Amersfoort. In de kerstvakantie zijn we welkom op het Eemplein om gebruik te maken van de ijsbaan en van de aanwezige schaatsen.

Bekijk de uitnodiging (PDF) »
Aanmelden via Iklink@youke.nl.
 

Methodiek en Monitor pleegzorg 

In het eerste kwartaal van 2017 worden binnen de pleegzorg de landelijke Methodiekhandleiding en de Monitor Pleegzorg geïmplementeerd.
 
Lees meer »
 

Bas en Fenna

Binnen een half uur namen we de beslissing: ja, hij is welkom!

Lees meer »
 

P-toets 2016

In het tweede kwartaal van 2016 is de P-toets afgenomen onder in totaal 415 pleeggezinnen ten behoeve van de 3-jaarlijkse evaluatie van de tevredenheid over de pleegzorg van Youké. Van dit aantal pleeggezinnen hebben 149 pleegouders de P-toets ingevuld. Ook hebben 68 kinderen de P-toets ingevuld en daarmee hun stem laten horen. Het responspercentage ligt op 35,9%.

Lees meer »
 
 
Naam:
Frank en Sander

Pleegouder van:
Eros en JP

Frank en Sander terugblik

We hadden het helemaal voor elkaar zo met zijn drieën: pleegzoon Eros woonde al vijf jaar bij ons en we waren wel klaar, dachten we.

Totdat onze pleegzorgmedewerker opeens kwam met de vraag of we plaats hadden voor een puber van 15. Wow, wat kun je als pleegouders een jongen van 15 nog meegeven?

Een maand later trok JP bij ons in: een dappere, stoere en norse gozer met een lastige achtergrond. In het begin moesten we natuurlijk aan elkaar wennen. NU na ander half jaar maakt hij ons gezin helemaal compleet. JP maakt een enorme impact.

Hij pubert, experimenteert, bloeit op, is een grote broer voor Eros en zit diep in ons hart. De beste beslissing van ons leven. JP heeft het naar zijn zin en overweegt zelfs om de datum van zijn plaatsing bij ons op zijn arm te laten tatoeëren.

Zijn overweging alleen is al een mooi cadeau voor ons. En hij heeft weer vertrouwen in zijn toekomst. Dat gun je elke puber.
 
 

Boeken tip: Ollie en het kronkeldier - Wilma Geldof


 
Ollie en het kronkeldier is een grappig, mooi en leerzaam boek geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar. Ollie woont in een pleeggezin, heeft zijn ouders uit de foto geknipt want die zijn ten slotte ook zomaar uit zijn leven geknipt.

Het bevat veel herkenbare thema’s zoals je angsten overwinnen, binding aangaan, rouwen,  je plek vinden, waarbij de imaginaire vriend van Ollie, Kronkel, een cruciale rol speelt en allerlei avonturen met hem beleeft. Maar ook zijn vriend Kronkel krijgt op een dag heimwee...

De levendige illustraties maken dit ontroerende en hoopgevende boek compleet.

Nóg een boektip:
Paraplu voor pleegouders in de juridische praktijk (herziene editie) - Mariska Kramer
 

Felicia Troost
Pleegzorgbegeleider

In de ochtend een gesprek bij een orthodox religieus gezin. In de auto naar mijn volgende afspraak bel ik nog even de gezinsvoogd over de laatste stand van zaken. Op de Utrechtse Heuvelrug zit een oma met haar kleinkinderen al te wachten met koffie en een plak ontbijtkoek. Of ik een boterham mee wil eten. Snel door naar het pleeggezin dat net is gestart en met zoveel vragen zitten, om daarna af te sluiten op het kantoor in Zuilen, Utrecht. Geen dag is hetzelfde, aan het begin van de dag heb je geen idee hoe de gesprekken zullen lopen en hoe je volgende dag of week eruit zal zien.
 
Mijn naam is Felicia Troost en sinds 2000 in verschillende takken binnen de jeugdhulpverlening actief. Begonnen in Utrecht, daarna Amsterdam, Apeldoorn en sinds vorig jaar weer terug in Utrecht bij Youké. Ik vind het een voorrecht om in de persoonlijk leefomgeving van mensen een stuk mee te mogen lopen en daarbij het belang van kinderen voorop te stellen. Elke dag word ik weer uitgedaagd om een eigen invulling te geven aan de begeleiding. Soms een luisterend oor, soms een traject met psycho-educatie rondom trauma en hechting, en andere momenten vooral gericht op samenwerking omdat de situatie daarom vraagt met zo'n betrokken netwerk en vaak meerdere hulpverleners. Dit blijf ik graag nog een tijdje doen!
 
 
  Ieder kind is oké. Met eigen talent, kleur en netwerk. Dat is het startpunt van onze hulp bij opvoeden & opgroeien voor kind & jongere van 0-23 jaar en hun gezin.
 
Correspondentieadres
Koppestokstraat 38
3554 BD Utrecht

pleegzorg@youke.nl
030 232 80 22

 
 
Als je deze mail niet langer wilt ontvangen, schrijf je hier uit.