Copy
#Vätterntips
Visa detta mail i din webbläsare

JEFFS 10 TIPS INFÖR VÄTTERNRUNDAN

 

Sista veckan inför den långa Vättern och många  av er går där och funderar ut och in på rätt och fel. Skall jag träna, skall jag vila, skall jag äta mer eller skall jag äta mindre? Coach Jeff Frydenlund ger dig svar!

 

 1. Ät mycket kolhydrater, 8 gram/kg kroppsvikt och mindre fett och protein än vanligt i två till tre dagar innan. Okej med kaloriöverskott men försök undvik. Kom ihåg att dricka mer vätska än normalt då varje gram kolhydrat du lagrar upp skall bindas med vätska. Försök undvik fibrer och svårsmält mat. Kolhydratförstärkt frukost och kvällsmat!
   
 2. Ha koll på materialet. Se till att material är i ordning och att du bestämt dig för vilka kläder du skall köra med. Dessa skall du plocka fram. Tänkt på att INTE köra med oprövade kläder. De kan ge skavsår.
   
 3. Se till att ha koll på starttid. När ska ni eventuellt samlas innan start? När startar du? Måste du hitta parkering? Se till att ha koll på läget! Undvik stress.
   
 4. Lägg en energiplan och se till att hålla dig till den. Sikta på att få i dig 80-120g kolhydrater/h beroende på hur mycket din mage fixar. Börja redan från start att få i dig. Prova inget nytt, kör med säkra kort. Vätska beroende på värme, riktmärke 0,3-0,7 liter/timma. Intag extra salt (natrium) om du svettas mycket och det är varmt, ca ett kryddmått per flaska.
   
 5. Kolla vädret och klä dig efter det. Man vill inte vara för varm men en regnjacka i bakfickan kan rädda dagen!

 

LÄS RESTEN AV TIPSEN HÄR

AKTIVITUS POP UP-KLINIK ÅRE HOLIDAY CLUB V26-27


Nu kan du besöka oss i Åre i sommar! Under vecka 26 och 27 finns Aktivitus på Holiday Club med full testutrustning. På plats genomför vi laktatmätta tröskeltester samt VO2max-tester precis som på våra ordinarie kliniker. Coach och testledare Jessica Unogård finns på plats för att prata tester, träningsprogram, coaching, membership, Iform och företagsfriskvård. 

LÄS MER OCH BOKA DIN TEST

DET KOM ETT MAIL

Tack Ingegärd 44 år för din feedback och återkoppling efter Aktivitus Iform! 🙏 Nu är det bara att hålla i och fortsätta med dina ny vanor!
 

Resultat och lite insikter av Aktivitus Iform:

Efter 7 veckor:  -6,5% kroppsfett och -4,5 kg på vågen
Efter 13 veckor: - 10,3% kroppsfett och - 6,5 kg på vågen
Från 42,7 till 48,4 i konditionsvärde


Och inte minst KÄNSLAN (energi, styrka, lätt att springa/cykla!!!) 

Hade både före och efter mycket bra värden i blodanalys, blodfetter, blodtryck. Utgångsläget (dvs regelbunden träning - styrka, promenader, kondition i “normal” nivå) gjorde att jag fick en bra utväxling redan de första 5-6 veckorna och kunden sedan fokusera på att bygga muskelmassa och finslipa formen. Enormt nöjd med denna satsning, och har hittat en bra balans och än större förståelse för upplägg på måltider, träningsmix och helt omvärderat proteinpulvers effekt och smidighet.

Framgångsfaktorer för mig:
• Var noga i början: förbered, väg noga och få in rutin och ögat för storlek på portioner.
• Ett bra utgångsläge gjorde att jag tillät mig ha kvar en “flex-dag” i veckan hela perioden och kunde efter någon månad också balansera måltider på resa utan att ta med matlåda ;-) En viktigt framgång då jag ca 1, 5 mån in i programmet reste mycket i jobbet.
• Promenera/spring/vandra mycket i skogen (ej asfalt för att undvika skador, överansträngning)
• Redan satta morgonrutiner gjorde det enklare.
• Räddare när suget satte in: Proteinpannkakor med frukt och kvarg, vaniljshakes med fryst ananas och helt klart Njies chokladpudding med banan och hallon på toppen (stor stor favorit!!!)
• Lyssna på kroppen men våga också utmana den!
• Gör det i hop med någon/ett par kompisar som ger sparring!
• Evelina, Sara, Mattias (effektiva Zwift pass) på Aktivitus - vilket gäng och coachning!

LÄS MER OCH BOKA AKTIVITUS IFORM

ÖKAD LÖNSAMHET PÅ FÖRETAGET MED AKTIVITUS FRISVÅRDSMODELL

Aktivitus friskvårdsmodell ökar lönsamheten hos företaget genom sänkta sjukkostnader och ökad produktivitet. Dessutom finns stora individuella hälsovinster som tex. ökad kondition, bättre sömn, mindre stress, bättre balans, ökad livslängd osv. Vi förflyttar individer från riskgrupp till friskgrupp.Tycker du att traditionell företagshälsovård är för reaktiv och mest har som syfte att släcka bränder? Vill du istället arbeta förebyggande med individen i fokus mot ökade hälsotal? Vi har lösningen!
LÄS MER
Facebook
Website
Instagram
Email
LinkedIn
KONTAKTA OSS IDAG
010-1309350

info@aktivitus.se
www.aktivitus.se

Välkommen att följa och kommunicera med oss i våra digitala kanaler. Lämna feedback till oss om våra tjänster, missa aldrig ett erbjudande eller event och dela gärna vidare vårt innehåll i ditt egna nätverk.

#dinkonditionvårstyrka
Facebook
Instagram
LinkedIn
Vimeo
Copyright © 2019 Aktivitus All rights reserved.
Vill du ändra dina inställningar gällande dessa e-postmeddelanden?
Om du önskar kan du uppdatera dina inställningar eller avsluta din prenumeration