Copy
Presentatie nieuwe website en Viering Hanuman Jayanti.
Bekijk deze e-mail in je browser

Swagatam | welkom aandachtige lezer!


Vernieuwe website

Met veel plezier presenteer ik jullie mijn vernieuwde website met een overzicht van aankomende workshops en de mogelijkheid tot het volgen van een individueel lesprogramma.

De uitstraling en het ontwerp van Sanstha Amrit zijn vooral gebaseerd op mijn gevoel voor onder andere schoonheid en de mentale beoefening die besloten liggen in de gracieuze bewegingen en de discipline van de tempeldans. Vele mythologische verhalen vormen daarnaast een rijke voedingsbodem voor het vertolken van verschillende emoties door de nayika, de tempeldanseres. In de video op de homepage (deze volgt later) wordt deze expressie zichtbaar gemaakt.

Viering Hanuman Jayanti

April is de maand van de devotie voor de religieuze hindoes. Op 4 april 2015 wordt de geboortedag van de god Hanuman gevierd. ‘De Apengod Hanuman is een hindoeïstische mythische godheid die de god Rama hielp bij de redding van zijn vrouw Sita uit de handen van Ravana, de koning van de Rakshasas. Hij komt voor in het milennia-oude heldenepos de Ramayana, symboliseert de bhakti (devotie) en is vooral populair in het noorden van India.’

Speciaal voor de geïnteresseerden onder jullie, heb ik met veel plezier deze workshop vorm gegeven. Hierin wordt aandacht besteed aan de devotie d.m.v. expressie en handgebaren. In de introductiefilm op de homepage zie je een deel van de vertolking van de ‘Hanuman Chalisa’ een gedicht waarin de heldendaden van Hanuman bezongen worden.

Aanmelden / meer informatie:

Wil je je aanmelden of meer weten over deze workshop?
Neem dan contact met mij op via e-mail of telefoon: 06-28249929.

 

Aankomende workshops

Ieder kwartaal zal in het teken staan van de viering van één van de Hindoegoden door middel van een workshop. Nader bericht hierover volgt in de volgende nieuwsbrief.

Namaskaram,
Sadhana

Tot slot….

nog een citaat uit de Bhagavad Gita (‘Lied van de Heer’), onderdeel van een omvangrijk episch gedicht genaamd de Mahābhārata:
‘Ik werd geboren in het diepste duister der onwetendheid en mijn geestelijke leraar opende mijn ogen met de fakkel der kennis. Ik buig me eerbiedig voor hem.’

Website
Website
Twitter
Twitter
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2015 Sanstha Amrit, All rights reserved.

Adres:
Sanstha Amrit
Beusichemsedijk 23
Culemborg, 4101 NV
Netherlands

Add us to your address book


Uitschrijven    Mijn gegevens wijzigen

Email Marketing Powered by Mailchimp