Copy
View this email in your browser
Helyzetjelentés • A hónap vállalkozója • Programajánló
Coworking Spirit
A nyári pihenés után feltöltődve, teljes gőzzel vágtunk bele a szeptemberbe. Már nagyon vártuk, hogy beinduljon az élet, tele is volt a naptár, jobbnál jobb programok jutottak minden hétre - ezek közül az egyiket éppen mi rendeztük:
Szerettétek az elsőt, kértétek, vártátok a következőt, szóval megrendeztük nektek a 2. HUB Partit - lelkes résztvevőkkel, gyorsan gazdát cserélő névjegyekkel, grillezett debrecenivel, sörrel, igazi coworking-pálinkával, egy kis zenével és éjszakába nyúló beszélgetéssel, ismerkedéssel, eszmecserével. A szuper hangulatról a képek is árulkodnak. Örülünk, hogy ismét ilyen sokan eljöttetek, megismertetek minket, és ami talán még fontosabb, egymást is. Remek érzés látni, ahogyan épül és formálódik ez a közösség, hálásak vagyunk érte, hogy mindennek a HUB adhat teret. Találkozzunk legközelebb is! :)
Szeptemberben "beköltözött" hozzánk a Toastmasters, a Mert írni jó... kurzus, nálunk készülnek fel a TEDx Nagyerdő előadói, és a U.Lab debreceni tanulóközössége is a HUB-ban alakult. (Még több infóért görgess le a programajánlónkhoz.)
És persze OKTÓBERBEN is lesz mit várni!
Fénysebességgel készül az új honlapunk, menő designnal, felhasználóbarát felületekkel, hasznos funkciókkal. Persze addig sem hagyjuk, hogy lemaradjatok a legfontosabb információkról. Csináltunk nektek egy átmeneti felületet, ahol megtaláltok mindent, ami a HUB-bal kapcsolatos:
  • árakat,
  • szolgáltatási csomagokat,
  • programokat,
  • elérhetőségeket,
  • bármikor kapcsolatba léphettek velünk,
  • és innen a blogunkat is könnyedén eléritek.
Na, nem csigázlak tovább, nézd meg, miről is van szó: http://debrecenhub.hu/
 
Továbbra is bérelhetőek a termeink! Elsősorban azoknak a trénereknek, coachoknak, előadóknak ajánljuk, akik viszonylag kis csoportokkal dolgoznak, és a programjaikat szeretnék a belvárosban, egy innovatív, összkomfortos helyszínen lebonyolítani. Ha érdekel a lehetőség, egyeztess velünk mihamarabb időpontot, keress minket a megszokott címen: info@debrecenhub.hu.
 
A honlap mellett az október nálunk is a TEDx Nagyerdő körül forog. (Igen, ez a TED, az a TED). Gondolatébresztő előadások, inspiráló gondolatok, fontos üzenetek, igazi példaképek, meghatározó véleményvezérek, valódi élmény. Az idei előadássorozat az "ÉleTED Minősége" címet kapta. Október 17-én, a Vojtina Bábszínházban várnak Téged is a szervezők.
A részletes programot, az előadók listáját és bemutatkozását, a korábbi előadások felvételeit itt találod: http://www.tedxnagyerdo.com/ A tavalyi TEDx Nagyerdőről pedig itt olvashatsz:http://debrecenbar.com/tag/tedxnagyerdo-2014/
Ha pedig szeretnéd a legjobban kihasználni ezt a szombati napot, gyere el délelőtt Strenner Szilárd Vizuális kommunikáció tréningjére, amelyet az októberi HUB-műhely keretei közé szerveztünk. Szilárd a Grafacity Szervezetfejlesztő és Tanácsadó Kft. (http://www.grafacity.eu/) ügyvezetője, grafikus illusztrátor, facilitátor, vizuális coach, vezető stratégiai és szervezetfejlesztési tanácsadó. Ő az, aki a TEDxNagyerdő előadásait (http://www.tedxnagyerdo.com/galeria/) már több évben vizuálisan jegyzetelte. A tréning során lehetőséged lesz arra, hogy elsajátítsd ezt a vizuális nyelvet és megtapasztald annak erejét. Várunk!
A hónap vállalkozója

Mert a jó példából sosem elég - épp ezért úgy döntöttünk, hogy minden hónapban bemutatunk nektek egy olyan sikeres, innovatív gondolkodású helyi vállalkozót, csapatot, akinek a története mindannyiunk számára érdekes és tanulságos lehet.
Különleges életutak, fontos döntések, hasznos tanácsok - olyanoktól, akiknek már sikerült.


Ezúttal Hevesi Norbert grafikus-fotográfus egyedi hangvételű bemutatkozását olvashatjátok. Norbi állandó segítője és dokumentálója a TEDx Nagyerdőnek, ő készítette az első fotókat a csapatról és a kész irodáról (amelyből dekorációs elem is készül mad), illetve neki köszönhetjük az arculatunkat meghatározó színvilágot és a menő logóinkat is. Precíz, pontos munkájával, nyitottságával, szerénységével, különleges látásmódjával és remek képeivel minket azonnal megnyert magának. Bár saját magát nem tartja "igazi" vállalkozónak, az, ahogyan a hivatásáról és a siker titkáról beszél mindannyiunkat inspirál.
Hevesi Norbert - Hevesifoto, Vega Média
 
Hevesi Norbert vagyok, 43 éves, elégedett vállalkozó és boldog apa. Grafikai munkákkal és fotózással foglalkozom, közel két évtizede. Az első cégemet még a múlt században alapítottam… :)  1997-et írtunk, és abban az időben velem együtt rengeteg kényszervállalkozó kezdte el a saját bőrén tanulni a vállalkozási ismereteket és a cégépítést. Még most is összeszorul a gyomrom, ha... Tovább
Programajánló
 
Íme azoknak azoknak az októberi programoknak, rendezvényeknek a listája, amelyek vállalkozóként, startupperként, nyitott és ambíciózus fiatalként Neked is érdekesek lehetnek. Ebben hónapban is lesz tehát miből válogatni. Hajrá!
 
Toastmasters Debrecen - Szezonnyitó retorika est
Minden csütörtökön, 18:30, Debrecen HUB
A Toastmasters International nemzetközi retorika klub nagy sikerű debreceni egysége heti rendszerességgel tartja rendezvényeit a klubtagoknak, de mindenki számára az első alkalom nyitott és ingyenes, hogy belekóstolhasson a nyilvános beszéd tanulásának folyamatába. Itt mindent megtudsz a program felépítéséről: http://bpro.hu/toastmasters/
"Mert írni jó..." - klub
Megbeszélés szerinti időpontokban, helyszín: Debrecen HUB
A csoport abból a célból alakult, hogy összehozzon mindenkit, aki szeret írni és persze olvasni. Nem kell profinak lenned! A lényeg az, hogy merj belevágni egy kreatív kalandba és olyan emberekkel találkozz, akik hasonló érdeklődésűek. A következő alkalmakról itt tudsz tájékozódni: https://www.facebook.com/groups/386934798183905/
DOKK Alumni Summit 2015
Október 10., szombat,  16:00, Nagyerdei Víztorony
A debreceni közgazdászok éves nagyrendezvénye, amelyen sikeres és tanulságos karrierutat bejárt végzett közgazdászok mutatkoznak be, majd kerekasztal beszélgetés is lesz végzés és végzett diákok között. A program főtámogatója a Deloitte, akinek az adó- és jogi tanácsadás vezető partnere tart előadást; valamint szakmai támogatónk a Forbes magazin.
Részvétel csak a debreceni közgazdászok számára lehetséges, és regisztrációhoz kötött. Részletek: www.dokkalumni.org

 
DebTech Meetup - User Interface
Október 12., hétfő, 17:45, Nagyerdei Víztorony
Ha valaki felkeres egy weboldalt/applikációt... mobilon/desktopon/tableten..., nem mindegy, hol mit lát. Fontos, hogy jó legyen az a felület, amivel találkozik. Elvileg van 3-5 másodperced, hogy meggyőzd hogy még maradjon. Ráadásul lassú se legyen a weboldal/alkalmazás, stb. Ha fejlesztesz, ha eladsz, ha startupot építesz, biztos, hogy valamikor bele fogsz botlani a UI kérdésbe, és elmerülsz a bugyraiban. A következő meetupon ezért erről a témáról lesz szó. Előadók: Bakonszegi Norbert a PW Studio-tól és Dandár Gábor az EPAM-tól. Részletek: http://www.meetup.com/DebTech/events/225698515/
 
HUB-műhely - Vizuális kommunikáció
Október 17., szombat, 9:00 - 12:00, Debrecen HUB
Hogyan használd a papírt és filctollat, hogy üzeneteid célba érjenek?
Számos kutatás igazolja, hogy az emberek 75-85 %-a VIZUÁLIS gondolkodó. Tapasztald meg a vizuális nyelv erejét és sajátítsd el a vizuális nyelvet! E látványos menedzsment eszközökkel ügyfeleinket még hatékonyabban támogathatjuk.
A műhelyt vezeti: Strenner Szilárd - http://www.grafacity.eu/, grafikus illusztrátor, facilitátor, vizuális coach, vezető stratégiai és szervezetfejlesztési tanácsadó.
További részletek és információk a jelentkezés módjáról:
https://www.facebook.com/events/972259209502190/

 
TEDx Nagyerdő 2015
Október 17., szombat, 14:00, Vojtina bábszínház
TED: gondolatok, melyeket érdemes terjeszteni. Debreceni szervezésben is hallhatunk ilyen előadásokat, évente egyszer, összegyűjtve a város legkiválóbb szemléletformálóit, véleményvezéreit, példaképeit. Idén téma lesz a szülés, gyermekvállalás, vállalkozóvá válás, értékmentés, felzárkóztatás, tanyasi élet, gyógynövények, népzene, íjászat, coaching, esélyteremtő integráció, színházmenedzsment, hétköznapi hősködés - és még sok minden más. A szünetek is inspiráló élménybombák.
Előzetes regisztráció és jegyvásárlás szükséges: http://www.tedxnagyerdo.com/
Élelmiszer marketing - TESCO
Október 21., szerda, 14:00, Kazánház
A DE GTK hallgatóiból formálódott Élelmiszer Marketing Klub szervezésében rendszeresen jönnek városunkba élelmiszer nagyvállalati marketing szakemberek. Októberben a Tesco vezető szakemberei tartanak előadást vállalatuk marketing tevékenységének egy-egy szeletéről. Részletek:http://debrecenbar.com/2015/09/28/elemiszermarketing_debreceni_egyetem/ és itt: https://www.facebook.com/elelmiszermarketing
Bagoly Klub
Október 21., szerda, 18.30, Ifjúsági Ház
Volt már olyan, hogy olvastál egy könyvet, de az élményt nem tudtad megvitatni senkivel, mert a barátaid épp nem olvasták még azt a könyvet? Épp azért jött létre a Bagoly Klub, hogy az olvasás közös élménnyé válhasson. A havonta megrendezett alkalmakon mindenki elmondhatja, megvitathatja, ami kikívánkozik belőle az előre, közösen kiválasztott és elolvasott könyvvel kapcsolatban. Októberben Jonas Jonasson A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt című kötete kerül sorra. Részletek: https://www.facebook.com/events/684441494990329/

JÖN! JÖN! JÖN! - NOVEMBERBEN:

Startup Hét Debrecen
November 16 - 20., Kazánház
Elsőként kapsz információt arról, hogy lesz Debrecenben egy hét vállalkozói ünnep. Egy héten keresztül ünnepeljük és népszerűsítjük a vállalkozóvá válást. Előadások és kapcsolatépítő rendezvények fogják megtölteni a hetet. Lesznek neves előadóink az informatika, a befektetések, az egészségügy, digitális kommunikáció, várostervezés, és vállalkozói sikersztorik. Több versenyt is hirdetünk az ötletgazdáknak, kreatívoknak, lesz zsűri előtti pitch verseny, és díjeső.
Részletekért maradj követőnk, a Debrecen HUB facebook oldalán minden infót meg fogsz találni!
Ha találtál hasznos információt...
Ha tudtunk újat mondani...
Ha továbbra sem akarsz lemaradni az aktuális programokról...

... iratkozz fel a hírlevelünkre, és persze kövess minket a Facebookon is!
Facebook
Facebook
Weboldal
Weboldal

Debrecen HUB • Piac utca 34. • info@debrecenhub.hu debrecenhub.hu

Copyright © *|2015|* *|DebrecenHUB|*, All rights reserved.