Copy

Stichting Logeerhuis De Opstap - December 2016

Bekijk deze nieuwsbrief online

Logeerhuis De Opstap in januari open

De Opstap zal in januari de opengaan en is dan klaar om de eerste gasten te ontvangen. In de komende periode wordt het logeerhuis aan de Molukkenstraat 202 in Groningen dus in orde gemaakt voor de opening.  Er zijn inmiddels voldoende vrijwilligers om van start te gaan en het interieur ziet er nu al gezellig uit. Na een lange periode van voorbereiding is het nu echt zover...

                                                                 De Opstap heeft kleur gekregen
In de afgelopen periode hebben vrijwilligers van De Opstap de inrichting van het huis enthousiast ter hand genomen. De wanden van de kamers zijn geverfd en de kamers zijn schoongemaakt. Daarbij hebben de vrijwilligers gebruik gemaakt van het kleurenplan van de werkgroep inrichting. De afzonderlijke ruimten zijn qua tint op elkaar afgestemd. Ook het meubilair voor de gemeenschappelijke huiskamer en keuken is zorgvuldig uitgekozen. Daardoor heeft het logeerhuis al echt een eigen look gekregen.
Inloopmiddag voor buurtbewoners en mantelzorgers.
De Opstap organiseerde op donderdag 22 december een inloopmiddag voor mantelzorgers en buurtbewoners. Zo'n 20 bezoekers kwamen het pand bezichtigen en maakten kennis met een aantal vrijwilligers en bestuursleden. 

 

Vrijwilligers

De Opstap moet het hebben van vrijwilligers. Zij dragen zorg voor de organisatie en vormen het aanspreekpunt voor de gasten. Om alle diensten te kunnen bezetten heeft De Opstap zo'n zo'n 60 vrijwilligers nodig. Daarom heeft De Opstap zich samen met Humanitas sterk gemaakt voor de werving van nieuwe mensen. Daarop is gelukkig veel respons gekomen. Er zijn nu al zo'n 40 tot 50 vrijwilligers die in het logeerhuis willen komen werken. Toch heeft De Opstap nog steeds behoefte aan een aantal nieuwe vrijwilligers.

 

Anneliese enthousiast over vrijwilligerswerk bij De Opstap
Oud-verpleegkundige Anneliese heeft zich aangemeld als vrijwilliger. Het draait in het leven niet alleen om het nemen maar ook om het geven, vindt ze. Daarom hoopt ze zich bij De Opstap enthousiast in te kunnen zetten als gastvrouw voor twee dagdelen in de week.

“Als ik uit het ziekenhuis kom en nog niet alleen thuis kan zijn, dan hoor ik bij de doelgroep van het logeerhuis,” dacht Anneliese toen ze vorig jaar hoorde over De Opstap. Tijdens de actie in het kader van de jubileumwedstrijd van het VSBfonds stemde ze dan ook meteen op het project en vroeg ze anderen dit ook te doen. “De Opstap won de prijs niet, maar het logeerhuis komt er toch!” vervolgt ze.

Als oud-verpleegkundige zit het zorgen Anneliese in het bloed. Een achtergrond in de zorg is echter geen voorwaarde om vrijwilliger te worden. Iedereen die om mensen geeft is welkom als vrijwilliger bij
De Opstap.

Het bestuur van Stichting Logeerhuis De Opstap wenst iedereen een hele mooie jaarwisseling en de allerbeste wensen voor 2017!

Nachtvrijwilligers gezocht

In het logeerhuis moet ook ‘s nachts iemand aanwezig zijn voor het geval er iets gebeurt. Daarom is er behoefte aan vrijwilligers die van 22:00 uur tot 8:30 uur in het logeerhuis willen verblijven. De nachtvrijwilliger hoeft geen specifieke opleidingsachtergrond te hebben en hoeft ook ’s nachts niet op te blijven: hij of zij is alleen als er ’s nachts iets gebeurt het aanspreekpunt voor de gasten.

In het logeerhuis is een kamer speciaal ingericht voor de nachtvrijwilliger. In deze kamer staat een bed, een bureau en een computer met WiFi. Momenteel wordt de kamer gezellig ingericht door een groepje vrijwilligers.

De Opstap verschijnt regelmatig in het nieuws
Bestuurslid Sietske Boekema vertelde op dinsdag 22 november op OOG radio over de laatste ontwikkelingen rondom het logeerhuis. Op 21 december plaatste de regiokrant Groningen die onder meer in Beium verschijnt een artikel over De Opstap. Omdat De Opstap regelmatig in het nieuws verschijnt, bevat onze website nu een pagina met de berichten en interviews die tot nog toe over De Opstap in de medio verschenen zijn.
"Heerlijk om eindelijk aan de slag te kunnen in het logeerhuis!"

Albertien van Dijk, bestuurslid
“Ik vind het een kleine moeite om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken voor de gasten. Dat is waar ik voor ga. Gezellig, warm en met aandacht, in de hoop dat er ook veel gelachen zal worden. In januari 2017 gaat De Opstap open. Ik kan niet wachten!”

Anneliese, vrijwilliger
Over De Opstap
Logeerhuis De Opstap wordt een klein en gezellig logeerhuis voor gasten die even niet alleen thuis willen of kunnen zijn. Bijvoorbeeld omdat ze net uit het ziekenhuis zijn ontslagen of omdat hun mantelzorger een adempauze nodig heeft. In het logeerhuis is er plek voor vijf gasten, die overdag en ’s avonds samen met de vrijwilligers het huishouden draaiende houden: samen koken, boodschappen doen, een wandeling maken, spelletjes doen en schoonmaken.
Meer informatie
Wie mee wil helpen om het logeerhuis te realiseren door als nachtvrijwilliger af en toe een nachtje te komen logeren kan contact opnemen met Margit Vegter, projectondersteuner. Telefoon: 06-53240002. E-mail: m.vegter@humanitas.nl. Of kijk voor meer informatie op www.deopstap050.nl.
 
Stichting logeerhuis De Opstap wordt financieel gesteund en mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds, JBS&HSK, Emmaplein Foundation, Kansfonds, de Provincie Groningen en de gemeente Groningen.
© 2016 Stichting logeerhuis De Opstap Groningen

Ons e-mailadres is: info.groningen@humanitas.nl

Wilt u geen e-mail meer ontvangen van Humanitas Groningen?
Dan kunt u uw voorkeuren wijzigen of u afmelden.
 

 


This email was sent to info@zorginnovatieforum.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Logeerhuis De Opstap · Molukkenstraat 202 · Groningen, Groningen 9715 NZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp