Copy
In deze nieuwsbrief o.a. '9 signalen van agressie op de werkvloer' 
Bekijk deze email in je browser

nieuwsbrief december

Wij wensen je prettige kerstdagen en een gezond 2016!

Inhoud 

Voorwoord van de voorzitter

2015 is bijna voorbij. Het afgelopen jaar was al met al een goed jaar voor de LVV. Er is veel tot stand gebracht. We hebben de stijgende lijn goed te pakken. Ik denk daarbij o.a. aan de ledenparticipatie die steeds meer gezicht krijgt door de diverse werkgroepen die actief bezig zijn. En natuurlijk de nieuwe website die het mogelijk maakt beter met elkaar te communiceren. Ook het Congres was succesvol, zoals moge blijken uit de vele lovende reacties die het bestuur van de leden mocht ontvangen.
Lees verder

Veel reacties op mailing (her)certficicering

Deze week heeft u wellicht een brief ontvangen met informatie over de certificering. Wij hebben daarop veel reacties binnen gekregen. De inhoud van die reacties is zeer uiteenlopend en we zijn druk aan de slag om u zo snel mogelijk van een gedegen reactie te voorzien. We verwachten iedereen in het begin van 2016 een antwoord te kunnen geven.

Voor u gelezen

Onderzoek naar houding van omstanders bij pesten op het werk

Bij pesten op het werk zijn er drie partijen: het slachtoffer, de pester en de omstanders. Promovendus Roelie Mulder deed onderzoek naar de omstanders: hun emoties bij het waarnemen van pestgedrag en het effect ervan op hun bereidheid te helpen. Als omstanders niet helpen, blijkt dat vaak te komen door boosheid of door angst.
Lees verder

Doe mee op Social Media

Blijf dagelijks op de hoogte van nieuws, achtergronden en opinie of deel uw mening of vraag via onze social media kanalen. Wij zijn actief op Facebook, Twitter en LinkedIn. Klik op een van de icoontjes hieronder.
Facebook
@lvv_online
Verenigingspagina
LinkedIn groep

Vrouwen op werkvloer gediscrimineerd wegens zwangerschap

Het is te erg voor woorden, want ondanks dat werkgevers vrouwen niet mogen weigeren voor een baan of mogen benadelen op de werkvloer omdat zij zwanger zijn of jonge kinderen hebben, komt dit nog vaak voor in Nederland. Dit blijkt ook weer uit twee nieuwe uitspraken van het College voor de Rechten van de Mens. In beide zaken oordeelt het College dat de werkgever de vrouwen discrimineerde vanwege hun zwangerschap...
Lees verder

9 signalen van agressie op de werkvloer

Waar mensen werken kunnen ruzies en problemen ontstaan. Als een ruzie op de werkvloer escaleert heeft dat een behoorlijke impact op slachtoffer, dader en omstanders. Wie de signalen herkent, kan voorkomen dat een ruzie op de werkvloer uit de hand loopt.
Lees verder

Vodafone en Snapchat trekken samen op tegen cyberpesten

Pesterijen via apps, tweets en snaps: helaas kent de helft van de Nederlandse jongeren wel iemand die hiermee te maken heeft. Vodafone en Snapchat willen het bewustzijn van tieners rond cyberpesten verhogen. Op basis van de Vodafone #BeStrong emoji’s heeft Snapchat nu snaps ontworpen die als transparante laag over de gedeelde foto’s kunnen worden geplaatst. Met het delen van deze snaps nemen de jongeren een standpunt in tegen cyberpesten...
Lees verder

Meer nieuws

Beter goede baas dan zwak beleid
‘Nieuwe wet biedt onvoldoende bescherming voor klokkenluiders’
1 op 4 kampt met agressie op het werk
Alle nieuws op onze website
Share
Tweet
Share
Forward
Copyright © 2015 Landelijke vereniging van Vertrouwenspersonen, All rights reserved.


uitschrijven van de nieuwsbrief    update abonnementsvoorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp