Copy
Bekijk deze email in je browser

November 2016

 

Inhoud

Voorwoord Leo ten Brink - voorzitter

 

Wat een inspirerend en geweldig congres was het vorige week! Jammer dat veel leden niet aanwezig waren c.q. konden zijn. Jullie hebben echt iets gemist. De sprekers (Michaël van Straalen, Jörgen Raymann en Esther Vergeer) wisten goed te duiden wat discriminatie in de praktijk betekent of kan betekenen als je daarmee te maken krijgt. Je krijgt er toch weer een andere kijk op. Ook de workshops werden door de deelnemers zeer gewaardeerd. Het is gewoon jammer dat het voorbij is, hoorde ik velen zeggen...
Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward

Een inspirerend en geweldig congres!


Het LVV congres Stop Discriminatie was een groot succes!
Sprekers zoals Jörgen Raymann, Michaël van Straalen en Esther Vergeer waren aanwezig en Rocky Tuhuteru was voor dit congres de dagvoorzitter.
 
"Misschien begint het voor ons allemaal bij die vraag: hoe zou ik het vinden als dit mij overkwam?"
 
De terugblik ontvangt u morgen via de mail. 
Share
Tweet
Share
Forward

Expertmeeting naar aanleiding van brief aan de Tweede Kamer

Op 29 november wordt een expertmeeting gehouden naar aanleiding van de brief die Minister Asscher eind september aan de Tweede Kamer richtte. Deze brief ging over een speciaal team van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid dat bedrijven ondersteunt bij de aanpak van pesten en ander ongewenst gedrag op de werkvloer (bekijk dit nieuwsbericht hier). Vier leden en één bestuurslid van onze vereniging zullen de LVV tijdens deze meeting vertegenwoordigen. Op de ALV van 9 december zult u hier over bijgepraat worden.
 

Share
Tweet
Share
Forward

ALV 9 december

Op 9 december a.s. vindt weer een ALV plaats. Daar komt een bijzondere spreekster: Marlies Vegter. Zij onderhoudt ons over het onderwerp discriminatie. Leden die niet op het congres aanwezig waren, kunnen alsnog wat extra kennis kunnen vergaren om in de praktijk te gebruiken.
De stukken voor de ALV worden binnenkort verstuurd. U kunt zich al wel aanmelden! Klik op lees verder om u aan te melden.

Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward
Ben jij op zoek naar iemand voor een beschikbare functie, maar kun jij de gewenste persoon niet vinden? Maak gebruik van ons netwerk en plaats jouw vacature op de LVV - website! Bekijk hier de voorwaarden
Uitleg Functie Vertrouwenspersoon | VAN OSS & PARTNERS

Door Marcel van Oss
Engelse versie Uitlegfilm Vertrouwenspersoon

"Hebben jullie ook een Engelse versie van de animatiefilm 'uitleg functie vertrouwenspersoon'?"
Binnen een maand werd deze vraag mij vier keer gesteld. Daarom leek me de ontwikkeling van een Engelse versie van onze animatiefilm een zinvolle bijdrage aan het waardevolle werk van vertrouwenspersonen. De Nederlandse versie vindt gretig aftrek en is inmiddels 6.791 bekeken via YouTube. Bekijk hierboven de Nederlandse versie van de animatie film. Klik hier om ook de Engelse versie te bekijken!

Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward

Het verhaal van Eitje - opinie


Door Angelique Wittenbernds

Een tijd terug mocht ik een team coachen, de manager vond dat de samenwerking binnen zijn team beter kan.
Enkele praktische gegevens over het team: het team bestaat uit 7 mannen, waarvan er 5 boven de 45 zijn, al minstens 15 jaar in dienst, 1 man is tussen de 35-40 al 10 jaar in dienst en 1 man is onder de 25 jaar, nu 4 jaar in dienst. Zij werken in een productieomgeving en de meesten hebben een HBO opleiding. Allen weten ze wat er van hen verwacht wordt, hebben hun vaste taken en kunnen elkaar helpen indien dit nodig is. Ze zijn, binnen het team, flexibel inzetbaar. Een bijna ideale situatie voor een team, zou je zeggen.

Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward

Agenda

Algemene Ledenvergadering najaar
Datum: 09 december 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: De Schakel Nijkerk
Meer informatie
Bestuursvergadering
Datum: 09 december 2016
Tijd: 10:00 uur
Locatie: Nijkerk
Meer informatie

Voor u gelezen

Het gaat om erkenning van onrecht

Er komt een eind aan mediation bij strafzaken. De afgelopen jaren is hier en daar geëxperimenteerd met het om de tafel brengen van daders en slachtoffers na een misdrijf om te onderzoeken of een zekere verzoening mogelijk was en of er overeenstemming kon worden bereikt over een adequate strafmaat. Het hele gedoe (want er moet stevig op betrokkenen worden ingepraat om ze zo ver te krijgen en succes is allerminst gegarandeerd) was erop gericht om het aantal rechtszaken in de hand te houden en strafzaken niet te laten escaleren. De druk op het (kanton)gerecht is groot en als conflicten zonder juridische strijd, zonder het strafrecht erbij te halen en zonder gevangenis kunnen worden opgelost, betekent dat winst...
Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward
Nieuwsoverzicht op LVV-website

Volg de LVV

Twitter
LinkedIn
Facebook
Website
Copyright © 2016 Landelijke vereniging van Vertrouwenspersonen, All rights reserved.


uitschrijven van de nieuwsbrief    update abonnementsvoorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp