Copy
Bekijk deze email in je browser

Januari 2017

 

Inhoud

Voorwoord Leo ten Brink - voorzitter

 

De eerste maand van het jaar zit er weer bijna op. Het bestuur is, nu voor het eerst weer met vijf leden, zich aan het opmaken voor de volgende stappen in het professionaliseringsproces. Eind van deze maand vindt er een zogenoemde heimiddag en -avond plaats, waar we aan de hand van het beleidsplan 2016 en het activiteitenprogramma 2016-2018 keuzes zullen maken en prioriteiten zullen stellen voor het jaar 2017. In de volgende nieuwsbrief zal ik u daarover informeren.
Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward

Informatiebrief over een nieuwe wet, de Wet Huis voor klokkenluiders


De Wet Huis voor klokkenluiders is sinds 1 juli 2016 van kracht en regelt de mogelijkheden en bescherming van werknemers die een misstand willen melden in een bedrijf of organisatie. Elke  werkgever die minstens 50 werknemers in dienst heeft, is daardoor verplicht om een dergelijke meldregeling voor misstanden te hebben.
In de meldregeling wordt onder meer vastgelegd welke vermoedens van misstanden kunnen worden gemeld, bij wie het kan worden gemeld en wat hiervoor de procedure is.
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward

Bij ons komt het niet voor/ onze secretaresse - opinie

Veel organisaties menen dat ongewenste omgangsvormen bij hen niet voorkomen en al helemaal daar waar veel hoogopgeleiden werken. Het is dan uiteraard niet zinvol om veel aandacht te besteden aan de Arbowet, PSA en het eigen beleid ongewenste omgangsvormen.

De column van een docent op een Universiteit over ‘onze secretaresse’ laat iets heel anders zien. Ik wist niet wat ik las! Klik op 'Lees meer' om enkele quotes te lezen uit deze column...

Door: Marcel van Oss
 

Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward

Hoe creëer je nou écht een aanspreekcultuur?

Praten over aanspreken is één, het daadwerkelijk doen is iets anders. Het is gewoon (dood)eng. Uit mijn onderzoek naar aanspreekgedrag in Nederlandse organisaties blijkt dat 42 procent van de managers zegt eigenlijk vaker te moeten aanspreken, 62 procent geeft aan te vinden dat zijn of haar collega’s dat vaker zouden moeten doen en 37 procent zegt zelf vaker aangesproken te willen worden op het eigen gedrag. 80 Procent stelt aanspreken uit en slechts 20 procent zegt in staat te zijn blijvende gedragsverandering voor elkaar te krijgen.
 
Lees meer
Share
Tweet
Share
Forward
Ben jij op zoek naar iemand voor een beschikbare functie, maar kun jij de gewenste persoon niet vinden? Maak gebruik van ons netwerk en plaats jouw vacature op de LVV - website! Bekijk hier de voorwaarden

Voor u gelezen

Justitie snapt niet altijd wat de impact van pesten is

"Mijn droom was om te vloggen op YouTube en om te zingen. Om een goed leven te hebben met mijn familie. Maar ik kan het niet."

Het is het begin van de afscheidsbrief van Tharukshan Selvam van 15 uit Heerlen. Een dag voor het einde van zijn kerstvakantie pleegde hij zelfmoord, omdat hij niet langer met het pesten om kon gaan. Wat kun je doen om dit tegen te gaan?

Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward

Thema's PSA

PSA is een steeds belangrijker arbeidsrisico aan het worden. Een derde van het werkgerelateerde ziekteverzuim is gerelateerd aan PSA. In 2013 was in bijna 50% van de gevallen een psychische stoornis de oorzaak van arbeidsongeschiktheid (tegen ruim 30% in 1998). Werkgebonden psychische aandoeningen vormen bovendien de meest voorkomende beroepsziekte. 

Lees verder
Share
Tweet
Share
Forward
Nieuwsoverzicht op LVV-website

Volg de LVV

Twitter
LinkedIn
Facebook
Website
Copyright © 2017 Landelijke vereniging van Vertrouwenspersonen, All rights reserved.


uitschrijven van de nieuwsbrief    update abonnementsvoorkeuren 

Email Marketing Powered by Mailchimp