Copy
In deze nieuwsbrief o.a. Opgeven themabijeenkomst 21 juni
Bekijk deze email in je browser

Mei 2016

"Riskmanagement: Themabijeenkomst 21 juni"

Inhoud 

Boek

Voorwoord Leo ten Brink - voorzitter


Geachte Leden,
 
De ALV is weer achter de rug. Het was een prettige vergadering, waarin door de aanwezige leden op een opbouwende wijze werd meegedacht en gediscussieerd; ook werden er suggesties gedaan over de verdere koers die het bestuur wil volgen om de LVV goed op de rails te zetten (bestuurlijk/ organisatorisch) en naar buiten toe, zodat de LVV echt op de kaart komt te staan. 
Lees verder

Themabijeenkomst 21 juni - Riskmanagement

 
Nog enkele plekken beschikbaar!
Geef je dus snel op door op 'Lees verder' te klikken! 

Als vertrouwenspersoon ben je adviseur van de organisatie over het voorkomen van ongewenste omgangsvormen. Maar hoe kan je dit vorm geven? Riskmanagement is binnen bedrijven een bekend en beproefd instrument om risico’s op verschillende terreinen te managen. Het biedt ook mogelijkheden om ongewenste omgangsvormen aan te pakken. Op dinsdag 21 juni a.s. gaan we in de themabijeenkomst 'Riskmanagement als tool voor preventie van ongewenste omgangsvormen'  dieper in op de vragen...

 
Lees verder

Praktijkgids rond vertrouwenswerk nu verkrijgbaar


Sinds 15 maart jl. is een boek van Oene Bouman verschenen met als titel “Praktijkgids voor klachtbehandeling van ongewenste omgangsvormen”. In het boekwerk wordt met praktijkvoorbeelden en actuele jurisprudentie uitleg gegeven over de vele manieren waarop (integriteits)kwesties besproken kunnen worden en in het bijzonder de kwesties die vallen onder de definities van ongewenste omgangsvormen. 

Interesse? Het boek is 144 bladzijden dik en voorzien van voorbeeldbrieven, stappenplannen en (stroom)schema’s die extra verduidelijking geven. Klik op 'Lees verder' voor meer informatie...
 
Lees verder

Stiefkind Mediation - Opinie

De zaak leek sterk. Niet één maar twee dames hadden last van vergaande seksuele intimidatie. Zij maakten gebruik van de interne klachtenprocedure. Ik word gebeld door de vertrouwenspersoon. Zij is diep geschokt door de eindconclusie van de klachtencommissie: ‘De klacht is ongegrond.’ De klagers zijn totaal gedesillusioneerd en vragen zich af of er voor hen nog toekomst is in deze organisatie. 
‘Zou mediation tot een betere uitkomst hebben geleid?...

Marcel van Oss

Lees verder

Agenda

Congres 'Ongewenst gedrag? Niet bij mij op het werk!' 
Datum: 6 juni
Tijd: 12:45 uur
Locatie: Den Haag
Meer informatie
Themabijeenkomst: "Riskmanagement" - door Alie Kuiper
Datum: 21 juni 2016
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Amersfoort
Meer informatie
Bestuursvergadering
Datum: 27 juli 2016
Tijd: 14:00 uur
Locatie: Nijkerk
Meer informatie

Voor u gelezen

Ondersteuning om onderwerp agressie in opleidingen op te laten nemen

Professionals in de (jeugd)zorg kunnen in hun dagelijkse werk te maken krijgen met agressief gedrag van cliënten, hun familieleden of anderen. Het is belangrijk dat een aankomend hulpverlener goed voorbereid worden op deze praktijk door tijdens hun opleiding al te leren over het thema agressie. Werkgevers- en werknemersorganisaties bieden daarom gratis ondersteuning bij het opnemen van het onderwerp agressie in het kleeraanbod van zorg- en sociaal agogische opleidingen. Dat meldt VGN.
Lees verder

Pesten op het werk nauwelijks aangepakt

Werkgevers hebben onvoldoende oog voor pesterijen op de werkvloer. Het moet daarom voor ondernemingen wettelijk verplicht worden een interne of externe vertrouwenspersoon te hebben, vindt Zorg van de Zaak.
Lees verder
Nieuwsoverzicht op LVV-website

Volg de LVV

Twitter
LinkedIn
Facebook
Website
Copyright © 2016 Landelijke vereniging voor Vertrouwenspersonen, All rights reserved.


uitschrijven van de nieuwsbrief    update abonnementsvoorkeuren 

Email Marketing Powered by MailChimp