Copy
Nyhedsbrev, april 2020

Iltrobot fra dansk virksomhed hjælper corona-smittede og sundhedspersonale i Region Hovedstaden


Virksomheden O2matic – Innovationsfonden tildelte fondens største forskningspris i februar – er i disse dage og uger i fuld gang med at levere iltrobotter til intensivafdelingerne på hospitalerne i Region Hovedstaden. Robotterne kan forbedre tilførslen af ilt til corona-smittede og samtidig reducere risikoen for, at sundhedspersonale smittes.

Ekstraordinær hastepulje på 50 mio. kr. til kampen mod coronavirus


Innovationsfonden vil med en ekstraordinær millionpulje yde hurtig støtte til forsknings-  og innovationsprojekter, som kan bidrage til at afhjælpe skadesvirkningerne af coronavirus. Der er ansøgningsfrister 3. april 2020 kl. 12:00 og den 14. april 2020 kl. 12:00

Innovationsfondens direktør: Vi skal løfte sammen og hjælpe hinanden i en svær tid

 

Det er en usædvanlig og svær tid, vi befinder os i. Men Innovationsfonden gør hvad vi kan, for fortsat at bidrage så meget som muligt til det danske samfund. Kommentar af Anne-Marie Levy Rasmussen.

Trods øget pres på internettet under corona-krisen falder klimabelastningen

 

Siden den corona-betingede hjemsendelse begyndte er der sket en markant stigning i forbruget af internettet i de danske hjem. Selvom internetforbruget står for 2 % af det menneskeskabte CO2-udslip og dermed udleder lige så meget CO2 som verdens samlede flytrafik, så vil hjemmearbejdet have en gavnlig effekt på klimaet.

Nye forskningsmidler skal gøre byggesektoren grønnere
 

Byggesektoren står for mindst en femtedel af Danmarks samlede CO2-udledning. Derfor er det helt afgørende at udvikle nye, bæredygtige løsninger til byggeriet for at komme i mål med den grønne omstilling. Det mener Innovationsfonden og Realdania, som sammen støtter forsknings- og udviklingsprojekter, der skal fremme byggeriets cirkulære omstilling, med 40 mio. kroner.

Innovationsfondens bestyrelsesmedlem i spidsen for ny innovations-ekspertgruppe

 

Bestyrelsesmedlem i Innovationsfonden og forskningschef på Massachusetts Institute of Technology (MIT), Lars Frølund, er netop udpeget som formand for en international ekspertgruppe, der skal rådgive Europa-Kommissionen om etableringen af ​​Det Europæiske Innovationsråd.

Nyt hold Innofounder Experienced gør idéer til virkelighed


36 iværksættere fordelt på 22 teams skal i de næste 12 måneder bringe deres iværksætteridéer tættere på markedet. Idéerne spænder over alt fra diagnostiske tests til smågrise og løsninger til kollaborative robotter til plastikalternativer lavet på bioaffald og eldrevne vandscootere.

Internationale corona-initiativer


En række internationale aktører giver lige nu mulighed for at søge forsknings- og udviklingsmidler til kampen mod corona. Hvis din organisation allerede har et godt samarbejde med partnere fra de enkelte lande, kan der være mulighed for at deltage i projekterne.

Overblik: Fonde og foreningers corona-indsatser

 

Fondenes Videnscenter har skabt et overblik over de forskellige fondes og foreningers corona-initiativer samt eventuelle ændringer i samarbejdet med bevillingsmodtagere og -ansøgere. I linket her finder du listen, hvor også Innovationsfondens tiltag fremgår.

Overblik: Hjælp til virksomheder ramt af corona-krisen


Regeringen og en lang række ministerier og myndigheder har eksisterende eller nylancerede initiativer, der kan være en hjælp for virksomheder, som er trængt af den aktuelle situation. Her er et udpluk af nogle af de services, som virksomheder kan benytte sig af til at hente viden eller hjælp.

FAQ i forbindelse med COVID-19


"Hvad betyder den nedsatte aktivitet i samfundet for min ansøgning eller projekt?" Dette og meget andet kan du få svar på i denne FAQ for ansøgere og bevillingshavere i forbindelse med COVID-19.

Du kan stadig kontakte fonden

Selvom alle ansatte i Innovationsfonden er sendt hjem efter regeringens og myndighedernes påbud i forbindelse med Covid-19, bestræber vi os på at opretholde driften af fonden og ændrer arrangementer og møder til video eller andre former for digital afvikling. Vores hovednummer er åbent, og medarbejdere kan stadig kontaktes. Der kan dog forekomme lidt længere svartid.

Kort nyt

Aktuelle opslag

Pre-announcement: AquaticPollutants call between JPI AMR, Oceans & Water
Ansøgningsfrist: d. 16. april


Innofounder - Graduate (forår)
Ansøgningsfrist: d. 21. april


Erhvervspostdoc: Cirkulært byggeri (private sektor)
Ansøgningsfrist d. 30. april


Erhvervspostdoc: Alle områder (private sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Erhvervspostdoc: Cirkulært byggeri (offentlige sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Erhvervs-ph.d.: Demensområdet (private sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april 
Erhvervs-ph.d.: Grønland og Færøerne (private sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Erhvervs-ph.d.: Cirkulært byggeri (private sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Erhvervs-ph.d.: Cirkulært byggeri (offentlige sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Erhvervs-ph.d.: Alle områder (private sektor)
Ansøgningsfrist: d. 30. april


Preannouncement, ECSEL call on Electronic Components and Systems
Ansøgningsfrist: d. 5. maj
LinkedIn
Twitter
Facebook
Website
Du modtager nyhedsbrevet, fordi du har tilmeldt dig via Innovationsfondens hjemmeside.

Læs nyhedsbrevet i din browser
Afmeld nyhedsbrev
Privatlivspolitik
Skriv til Innovationsfonden:
kontakt@innofond.dk

Copyright © 2019 Innovationsfonden
All rights reserved