Copy
Nyhedsbrev, november 2020

Ny forskningsaftale styrker fondens grønne fokus markant


Folketingets partier har indgået aftale om fordeling af forskningsreserven for næste år. Aftalen indebærer, at Innovationsfonden intensiverer sit fokus på grøn omstilling og kommer til at løfte en stor og vigtig opgave med at udmønte fire strategisk udpegede grønne missioner.  

Grøn iværksætter-virksomhed udvikler bæredygtig erstatning til plastemballage


Iværksættervirksomheden, Cellugy, har udviklet et 100 procent genanvendeligt biomateriale til erstatning af film og anden plastemballage - og nu klar til at tage næste skridt og sætte produktionen i gang i stor skala.

 

Stærk dansk repræsentation i internationalt samarbejde om biodiversitet


I den seneste ansøgningsrunde for EU-samarbejdet BiodivERsA ansøgte i alt 234 konsortier, hvoraf 21 blev udvalgt til at modtage finansiering. Syv af de 21 projekter har danske partnere, som til sammen finansieres med knap €10 mio.

Tomorrow inspirerer til klimahandling med ni digitale samtaler

 

Tomorrow er en serie af ni digitale samtaler, der sætter nogle af tidens stærkeste stemmer inden for bæredygtighed, aktivisme og forskning sammen. Innovationsfonden er partner på Tomorrow, der har fokus på at videregive konkrete bæredygtige handlinger. Samtalerne annonceres løbende.

Søg internationalt accelerator-program for SMV’er 

 

Hvis du er en lille eller mellemstor deep tech-virksomhed, kan du søge om optagelse på det internationale accelerator-program, InvestHorizon Accelerator, som giver adgang til økonomisk støtte, globale netværk og tjenester, der kan fremme din virksomheds skalérbarhed. 

Innowomen-portræt

Pia Skammelsen: Fortællingen om iværksætteren bør ændres


På trods af, at Pia Skammelsen havde svært ved at se sig selv i den stereotype forestilling om en iværksætter, kastede hun sig 2018 ud i iværksætterlivet med startup-virksomheden Oh So Quiet, der arrangerer komfortable vandreture i smukke danske naturområder. Mød Pia Skammelsen, der er en af fondens Innowomen, og læs om hendes skift fra fastansat med sikker månedsløn og pension til iværksætter og CEO i egen virksomhed.

18 nye unge iværksætterteams har fået plads på Innofounder Graduate holdet


På det seneste Innofounder Graduate hold har 33 håbefulde unge iværksættere fordelt på 18 teams fået mulighed for at realisere deres forskellige forretningsidéer – fra filtrering af havvand til intelligente fodsåler til parkinsonpatienter forsøger de at løse vigtige problemstillinger.
 

Erhvervsforskerforløb kortlægger mentale trivselsproblematikker blandt udskolingsbørn

 

Erhvervs-ph.d. i sociologi ved Aalborg Universitet, Søren Christian Krogh, kortlægger i samarbejde med Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune mentale trivselsproblematikker blandt kommunes udskolingsbørn for at sikre bedre håndtering og forebyggelse.
Innovationsfonden arbejder som bekendt med en ny strategi, der bl.a. kommer til at medføre justeringer af fondens programmer og en ny ramme til større, langsigtede partnerskabssatsninger. Indtil vi melder andet ud, fortsætter de nuværende programmer dog, og ansøgere kan bl.a. forvente, at der kommer et Grand Solutions-opslag i første kvartal af 2021 – med de samme evalueringskriterier som gør sig gældende i dag.

Kort nyt

Aktuelle opslag

Innofounder tillægsbevilling under COVID-19
Deadline 15. november


Innofounder Graduate (forår)
Deadline 18. november


Landdistriktsvækstpilot
Deadline 18. november


Innobooster
Deadline 18. november


Innobooster tillægsbevilling under COVID-19
Deadline 17. november
Erhvervspostdoc: Alle områder (private sektor)
Deadline 7. januar


Erhvervs-ph.d.: Grønland og Færøerne (private sektor)
Deadline 7. januar


Erhvervs-ph.d.: Alle områder (private sektor)
Deadline 7. januar


Innoexplorer
Deadline: 3. februar

Kalender

19. november kl. 15.30 - 16.30
Få succes med din Innobooster-ansøgning - webinar


13. november kl. 14-15
Innobooster-Q&A session

Siden sidst

Møde i Danish Innovation Sounding Board


Torsdag d. 22. oktober mødtes Danish Innovation Sounding Board for anden gang. På mødet blev der afsat tid til en workshop, hvor deltagere bidrog med kvalificerede input til fondens foreløbige modeller for de missionsdrevne partnerskaber. Danish Innovation Sounding Board består af en række repræsentanter, der bredt dækker det danske forsknings- og innovationssystem, og som udover at samle systemet også har til formål løbende at levere observationer og input til Innovationsfonden.
LinkedIn
Twitter
Facebook
Website
Du modtager nyhedsbrevet, fordi du har tilmeldt dig via Innovationsfondens hjemmeside.

Læs nyhedsbrevet i din browser
Afmeld nyhedsbrev
Privatlivspolitik
Skriv til Innovationsfonden:
kontakt@innofond.dk

Copyright © 2019 Innovationsfonden
All rights reserved