Copy

Duurzaam bodembeheer, verwerken van groene reststromen, glasvezel, start nieuwe projecten voor recreatie en toerisme
& voor voedsel.

Lees de nieuwsbrief in uw browser
Goedemorgen,
Voor onze lopende projecten hebben we een aantal zoekvragen. Heb je tips of contacten dan horen we dat graag!  Verder lees je over Bermgras, Dubbel Drents, over Alfred en zou het leuk zijn je te ontmoeten bij onze stand op De Promotiedagen Drenthe 15&16 mei in de TT Hall in Assen.
TROST OP PUBLIEKSPRIJS ons project Bermgras heeft gisteren de publieksprijs gekregen tijdens het Duurzaam Drenthe Event!
KANTOORMEUBEL van bermgras
Hoe gaaf zou dat zijn, kantoormeubelen van Bermgras uit Zuidwest Drenthe?
Met Green Furniture Circle zijn de eerste testen gedaan! Bermgras biedt volop kansen voor de regio en zijn ook nog circulair. Meerwaarde geven aan reststromen is een mooie opgave. Kantoormeubelen, plaatmateriaal, karton, papier, we onderzoeken ze allemaal. Eerste stappen zijn gezet, een samenwerking met Vepa kantoormeubelen, gemeente De Wolden, Hoogeveen, MiddenDrenthe, Westerveld, Meppel, Hardenberg, Waterschap Drents Overijsselse Delta, Provincie Drenthe.
GEZOCHT  Veldboonverbouwers en productontwikkelaars
We zijn op zoek naar boeren en productontwikkelaars die de veldboon willen verbouwen en verwerken in producten. Waarom? De veldboon heeft een hoog eiwitgehalte, is een mooie bodemverbeteraar, gemakkelijk te oogsten, lage risico’s met een mooie opbrengst voor de boer. Wij zien een prachtige win-win situatie door samen te werken met alle partners uit de keten. Bij interesse neem contact met ons op.
BUBBEL DRENTS zoekt bakkers en groentetelers
Met Dubbel Drents projecten - Brood en Asperges - wordt er met alle schakels uit de keten samengewerkt. Zo kunnen producten in de regio worden verwerkt én afgezet, wat goed is voor de lokale economie. Bij Dubbel Drents Brood werken boeren, bakkers en de molenaar samen. Deze broden van Drentse bodem zijn al bij negen bakkers te verkrijgen. Mooie samenwerking! Ben je bakker of ken je er een die zich wil aansluiten, laat het ons weten. Ook zoeken we groentetelers die willen samenwerken en waar gezamenlijk naar afzet gezocht wordt. Wil je meer weten stuur ons een mailtje.
300 ton BOKASHI klaar voor gebruik!
Loonbedrijf Vos heeft een prachtige Bokashi bult gemaakt. Een gezond bomenleven is belangrijk. Voor schralen gronden met een laag percentage aan organische stoffen en weinig bodemleven is Bokashi een oplossing. Het is een biomassa bestaande uit slootafval, vaste mest en drijfmest, zeeschelpenkalk, kleimineralen en een bacteriemengsel. Een prachtige bodemverbeteraar voor de akkerbouw. Interesse? Neem contact op met Albert Timmerman van Loonbedrijf Vos in Ruinerwold.
NIEUW bij project Bermgras Alfred Hessels, student Small Business en Retail Management Windesheim Zwolle.
"Meerwaarde geven aan groene reststromen is nodig voor een circulaire economie. En dat er verandering komt in onze manier van consumeren. Daarom vind ik het belangrijk hieraan mee te werken." Alfred

Als afstudeeropdracht onderzoekt Alfred het businessmodel van het bermgras project bij GCZWD. Zijn eerste 8 weken zitten erop. De komende 12 weken werkt hij het businessmodel verder uit. Meer weten over bermgrasproject? Bel, mail of kom langs in Ruinerwold.
GCZWD verbindt onderwijs, overheid en ondernemerschap in de regio. Het doel: Innovaties tot stand brengen, de economie stimuleren, onze dorpen en buurten leefbaar houden en ons gebied aantrekkelijk maken om te wonen, werken en ondernemen.
GCZWD.nl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2018 Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, Alle rechten voorbehouden