Copy

Duurzaam bodembeheer, verwerken van groene reststromen, glasvezel, start nieuwe projecten voor recreatie en toerisme
& voor voedsel.

Lees de nieuwsbrief in uw browser
Goedemorgen,
We voelen ons vereerd dat op 26 september Jette Klijnsma Commissaris van de Koning ons komt bezoeken!  Verder lees je in deze nieuwsbrief over Bermgras, Bokashi, Cultuurexplosie de Wolden en stagairs gezocht voor onze projecten.

 
SAVE THE DATE – 10.10 Samen op stap met onderwijs en zorginstellingen in het kader van de Eiwittransitie, uitnodiging volgt nog.
NAAST BERMGRAS ook riet verwaarden
Mooi, ook de gemeente Steenwijkerland is aangehaakt als partner bij het Bermgras project. Waarbij we naast bermgras ook aandacht hebben voor het verwaarden van riet. Na de zomer gaan we stappen zetten in het onderzoek om het plaatmateriaal te testen. De provincie Drenthe ondersteund dit project ook financieel en ziet kansen voor de regionale economie.
2 BOKASHI bulten als bodemverbeteraar
Samen met Geert Lindenhols van Agra Service Lindenhols hebben wij twee Bokashi bulten gezet waarbij bermgras wordt omgezet in een bodemverbeteraar. De ene bult is gemaakt met www.agriton.nl  en de tweede met Bij de Oorsprong. Over ongeveer 10 weken is het klaar. Bekijk hier het filmpje. Interesse? Mail naar info@gczwd.nl
 
SAMENWERKEN door te verbinden
Hoe gaan we cultuur verbinden met ondernemers, cultuuronderwijs en omgeving? Met deze vraag hadden we een mooie gezamenlijke aftrap die plaats vond in Ruinerwold. Rob Bults, cultureel ondernemer uit Zwolle zorgde voor voldoende inspiratie om aan de slag te gaan. In november presenteren de drie groepen aan elkaar de bevindingen en worden de resultaten samengevat in een actieplan voor 2019/2020.
GEZOCHT: stagiaires voor projecten
We zijn op zoek naar stagiaires op het gebied van: communicatie, ontwikkelen van businessmodellen voor korte keten projecten en onderzoek doen naar de grondstof groen gas als energie.
NIEUWE leden aan boord
We zijn blij te kunnen vermelden dat Rabobank Het Drentse Land en Stichting Welzijn De Wolden zich als nieuwe leden bij ons hebben aangesloten.

Alfred zijn stageperiode zit erop. Hij heeft mooi werk geleverd; businessmodel geschreven voor het project Bermgras dat in de loop van september overhandigd wordt aan het bestuur. Bedankt voor je inzet!
"Ik vond het vooral interessant omdat het een compleet nieuwe business wordt. En dat er steeds meer partijen aanhaken " – Alfred Hessels
Voor wie op vakantie gaat, een fijne reis gewenst!
GCZWD verbindt onderwijs, overheid en ondernemerschap in de regio. Het doel: Innovaties tot stand brengen, de economie stimuleren, onze dorpen en buurten leefbaar houden en ons gebied aantrekkelijk maken om te wonen, werken en ondernemen.
GCZWD.nl
Facebook
Twitter
LinkedIn
Copyright © 2018 Gebiedscoöperatie Zuidwest Drenthe, Alle rechten voorbehouden