Copy
Utbildningar, nyheter och forskning som rör pedagogisk psykologi.
Se nyhetsbrevet i din webbläsare

Att nå oengagerade föräldrar, lyckas som pedagogisk ledare och använda kroppsspråket som ett verktyg i undervisningen!

Här samlar vi sådant som intresserar och inspirerar oss. I terminens första nyhetsbrev hittar du filmer om bildstöd, får tips för att lyckas som pedagogisk ledare och stimulera självreglerat lärande, bjuds på russin ur en intressant avhandlingskaka och får ett prisvärt erbjudande. Hoppas du hittar något som är användbart för dig! 

Vi är psykologer som jobbar i skola och förskola. Om du har frågor eller reflektioner får du gärna höra av dig till oss. Vill du bolla ideér om projekt eller söker handledning på plats eller via videolänk går det fint att mejla någon utav oss.

Vi fortsätter jobba med utbildningsdagen Pedagogiskt Ledarskap. Oavsett om du deltar på distans eller på plats i Umeå folkets hus 28/10 så får du tillgång till vår digitala portal. Där kan du se alla föreläsningar i efterhand, ta del av extramaterial och tips för att jobba vidare. I portalen finns också material som du och dina kollegor kan använda i ert fortsatta utvecklingsarbete. Vi vill att det ska vara enkelt att gå från bra föreläsningar till konkret verkstad i klassrummen. 
Just nu har vi också ett riktigt bra erbjudande så att ni kan gå många från samma skola eller verksamhet. Läs mer på pedagogisktledarskap.se eller hör av dig till mig på mejl eller ring på 070-2363200.
Marcus Samuelsson, forskningsledare och författare till upskattade "Lärandets ordning och reda" ger oss sina tre bästa tips för att lyckas som ledare i klassrummet. Om du vill höra mer av Marcus är du välkommen på Pedagogiskt Ledarskap 2020.
Lärlabbets femte säsong handlar bland annat om "Sex och samlevnad", vi får ta del av korta och kärnfulla avsnitt med fokus på Sex på nätet, Sex och samlevnad för lågstadiet, elevinflytande, relationer och Sex och samlevnad i särskolan.
Duktiga och produktiva Ulrika Aspeflo har spelat in en rad filmer om Bildstöd. Vilken nytta gör bildstöd? Hur kan vi använda bildstöd i undervisningen när vi jobbar med Svenska, Engelska, NO, Kemi, Fysik eller Biologi? Du hittar alla filmer i Ulrikas youtube-kanal.
Har ni haft något föräldramöte ännu? Hur gör du för att nå även de oengagerade föräldrarna? I detta exempel efterfrågar en förskollärare konkreta tips om hur man kan skapa en öppen och välkomnande atmosfär, även när engagemanget varierar.
Självreglerat lärande innebär att eleverna är aktiva i sitt lärande, att de sätter mål och planerar sitt lärande, att de styr sitt lärande mot målet och att de reflekterar kring sitt lärande. Hur gör vi för få till detta? Kan vi få till det redan i planeringen av undervisningen?
Hur stor betydelse har kroppsspråket för att du ska lyckas som ledare i klassrummet? John Steinberg, fil.dr i pedagogik, ger sina bästa tips hur du som lärare kan bli en bättre ledare genom kroppsspråket. Hemligheten sitter i detaljerna, säger John.
Hur vänder vi en situation där barn rymmer från fritids och är våldsamma mot personalen? Heleneborgsskolans fritidshem i Svalöv har arbetat hårt med rutiner, anpassningar och förhållningssätt för att komma på rätt kurs. Här kan du läsa mer.
Om ni vill delta digitalt på höstens bästa utbildningsdag har vi ett riktigt prisvärt erbjudande: Den första biljetten kostar 1795 kr ex. moms och övriga från samma skola/verksamhet betalar endast 665 kr ex. moms. Här kan du läsa mer.
Ledarskapet i klassrummet är omdiskuterat och innebär ständiga utmaningar. Elever som avbryter lektionen, kommer sent eller inte dyker upp alls kan vara vardag i vissa klassrum. Johan Sander har läst en intressant avhandling och plockat russinen ur kakan.

Här hittar du mer information om utbildningar som vi erbjuder, och här hittar du mer info om våra handledningstjänster hör gärna av dig om du vill veta mer.

Glada hälsningar!

Erik Rova 070-2363200 erik@pedagogiskpsykologi.se
Anton Sjögren 0730-301337 anton@pedagogiskpsykologi.se

Carin Lindgren  carin@rovasjogren.se
David Franzén  david@rovasjogren.se
Veronika Älvhalla  veronika@rovasjogren.se

Pedagogisk psykologi - Rova & Sjögren Psykologi AB

Copyright © 2020 Pedagogisk Psykologi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp