Copy
Utbildningar, nyheter och forskning som rör pedagogisk psykologi.
Se nyhetsbrevet i din webbläsare

Videomötestricks, elevhälsoarbete under coronapandemin, en likvärdig skola och skolavslutningsplaner!

Här samlar vi sådant som intresserar och inspirerar oss. I terminens tredje nyhetsbrev finns bland mycket annat en pictogrambaserad informationsfilm om corona, en bloggtext om varför vi blir så trötta av distansundervisning, och rekommendationer för en bra skolavslutning. Hoppas du hittar något som är användbart för dig! 

Vi är sju psykologer som jobbar i skola och förskola. Om du har frågor eller reflektioner får du gärna höra av dig till oss. Vill du bolla ideér om projekt eller söker handledning på plats eller via videolänk går det fint att mejla någon utav oss eller ring till Erik på 070-2363200.

Vi jobbar på för fullt med utbildningsdagen Pedagogiskt Ledarskap. Det kommer att finnas möjlighet att delta på plats i Umeå Folkets hus 28/10 2020 eller så kan man delta helt på distans. Vi har fått till en jättebra lösning med en digital plattform som ger stora möjligheter att förbättra inlärningen. Vi samarbetar med ett produktionsbolag och ett företag som utvecklar digitala lösningar för konferenser. Detta tror vi mycket på. Du kan läsa mer om detta och se vilka som kommer att föreläsa på
pedagogisktledarskap.se Har du några frågor så mejla Erik eller ring honom på 070-2363200.
Vad gäller nu för elevhälsoarbetet i skolan? Skolverket har sammanställt ett fint stöd för skolans arbete med elevhälsa under coronapandemin. Hur bör vi förändra verksamheten och hur ska vi följa upp eleverna i rådande förutsättningar?
Informationsflödet kring coronaviruset är som bekant stort. Vissa kan behöva informationen förklarad på ett enklare sätt. UR har producerat en tre minuter lång film som beskriver corona genom Pictogrambilder. Bra enkel och tydlig information om coronaviruset.
Har ni planerat er skolavslutning? Folkhälsomyndigheten har tagit fram rekommendationer för anordnandet av ceremoniella inslag i samband med årets gymnasieexamen. En bra punktlista som är användbar för alla skolavslutningar.
Smekmånaden är över. Mycket med distansundervisning har fungerat bra och vi kan lära en hel del av alla lösningar som vi har hittat. Samtidigt har det varit påfrestande och utmanande. Helena Wallberg har skrivit en bra blogginlaga om varför det sliter så. 
Moderskeppet har sammanställt 20 tips och tricks för videmöten med Zoom. Här finns tydliga beskrivningar för att få till ljud- och videoinställningar, göra mötet säkrare, hålla ordning på mötestiden, spara chatten eller varför inte en digital ansiktslyftning :-)
Utredningen om en mer likvärdig skola föreslår ett förändrat skolval. I en debattartikel i Dagens Nyheter lämnas fem förslag för att motverka skolsegregationen och öka likvärdigheten i den svenska förskoleklassen och grundskolan. Har du läst dom? Vad tycker du om dom?

Här hittar du mer information om utbildningar som vi erbjuder, och här hittar du mer info om våra handledningstjänster hör gärna av dig om du vill veta mer.

Våriga hälsningar!

Erik Rova 070-2363200 erik@pedagogiskpsykologi.se
Anton Sjögren 0730-301337 anton@pedagogiskpsykologi.se

Carin Lindgren  carin@rovasjogren.se
David Franzén  david@rovasjogren.se
Johan Långström  johan@rovasjogren.se
Veronika Älvhalla  veronika@rovasjogren.se
Lisa Braide  lisa@rovasjogren.se

Pedagogisk psykologi - Rova & Sjögren Psykologi AB

Copyright © 2020 Pedagogisk Psykologi, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp