Copy

NIEUWSBRIEF #2
Eerste Concert in reeks
filmconcerten 'Oog en Oor'
12 april Hilvaria Studio's

View this email in your browser
Uitdagend filmconcert door ensemble De Wildacker
 
Op 12 april zijn de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek het podium voor het eerste filmconcert in het kader van ‘Oog en Oor’ met muziek en film. Muziekensemble de Wildacker uit Goirle speelt live enkele speciaal voor dit ensemble gemaakte composities bij twee films van Sjef Potters van TAS uit Tilburg en René Roeken van ERSA uit Roosendaal. Componist Reinout Godschalk maakte in het kader van het project ´Oog en Oor´ voor elke film een compositie voor zowel het symfonisch ensemble De Wildacker uit Goirle als voor het blaasorkest Blue Monday Orchestra uit Veldhoven.
Als aanvulling op het concert op 12 april speelt ensemble De Wildacker werken uit het eigen repertoire. Tijdens de 'Danse Macabre' is een door fotograaf Ad Karman gemaakte fotopresentatie te zien. Voorafgaand aan het concert wordt de 'Making of Oog en Oor' vertoond, gemaakt door videoclub TAS onder regie van René de Rooij. Het filmconcert wordt gepresenteerd door theatermaakster Pythia Winia.
Repetitie muziekensemble De Wildacker
met dirigent Lex Bergink.
Componist Reinout Godschalk: “Vrijheid om met mijn eigen associaties te spelen” 
Verfrissend repertoire
 
Ensemble Wildacker 
repeteerde onder leiding van dirigent Lex Bergink enkele maanden om de muziek onder de knie te krijgen. Lex: “Het is een bijzonder project. Vooral door de samenwerking met andere disciplines. Het is een ander repertoire dan we normaal spelen en dat werkt erg motiverend en verfrissend. Het is een heel werk om muziek en film synchroon te krijgen, maar door het feit dat alle musici erg gedreven waren is dat goed gelukt.” Ook Wildacker-voorzitter Josine Oude Ophuis is erg enthousiast: “De muziek is zeker anders, maar ligt wel prettig in het gehoor. Vooral de ritmes zijn heel anders dan we gewend zijn en dat is wennen. Maar met oefenen en de aanwijzingen van de dirigent zit het er nu wel in. De films zelf zijn trouwens ook prachtig. Die zien we bij de uitvoering alleen niet, die worden achter onze rug vertoond.”
 
Benieuwd naar muziek
 
De film ‘Movements in Landscapes’ van Sjef Potters is geïnspireerd op een krantenartikel over een bijzonder kunstproject in de Wilhelminapolder. Sjef: “Ik ben ongelooflijk benieuwd wat de componist met mijn beelden gedaan heeft.” René Roeken maakte de film ‘Nature as Designer’, waarbij prachtige natuurtaferelen uit Amerikaanse nationale parken het decor vormen. “Ik hoop, dat de componist dezelfde emotie heeft ervaren bij de films als ik”, vindt René. Naast de films van Sjef Potters en Rene Roeken heeft fotograaf Ad Karman een bijzonder filmische fotopresentatie gemaakt op de ‘Danse Macabre’. Hij liet zich leiden door het thema, van de Middeleeuwse dans waarbij de mensen vaak buiten zinnen raakten om vervolgens in de kerk weer tot rust te komen.
Informatie

Het concert begint op zondag 12 april om 14:00 uur in de Hilvaria Studio’s in Hilvarenbeek. Toegangsbewijzen à € 7,- zijn te verkrijgen via de website http://oogenoor.wordpress.com of op 12 april aan de zaal.

De andere ‘Oog en Oor’- filmconcerten zijn op 19 april in de RABO-zaal van Art4U in Veldhoven met het Blue Monday Orchestra en de ‘Grande Finale’ op 31 mei in de concertzaal van CKE in Eindhoven.Bij dit laatste concert spelen zowel het ensemble De Wildacker als het Blue Monday Orchestra, daarnaast is er een optreden van leerlingen van CKE met muziek en film en een muzikale verrassing.

 
Copyright © 2015 Stichting Rimpeling, All rights reserved.unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp