Copy
Nieuwsbrief 10 januari 2020
Nieuwsbrief
Agenda
Nieuws van de kleinsten...

Deze week zijn we op de opvang gestart met het thema gezondheid. We hebben het de eerste weken over de dokter en de tandarts. Wat doen een dokter en een tandarts? Wie is er wel eens bij de dokter en tandarts geweest? We verkleden ons als een dokter en we plakken pleisters bij elkaar. We lezen het boek ‘Elke dag opnieuw’. In dit boek lezen we dat we iedere dag moeten tanden poetsen en waarom dat iedere dag moet. Ook gaan we zelf met de tandenborstel aan de slag!

BSO

In de kerstvakantie hebben we weer leuke dingen gedaan op de bso! We hebben gegourmet. Het was een groot succes!
We zijn naar het Waterloopbos geweest en we hebben een vuurpijl geknutseld.
Na de vakantie zijn we begonnen met bootjes kleuren. Ieder kind op de bso krijgt een eigen bootje met daarop zijn of haar naam, geboortedatum en een foto. We gaan hier een mooie slinger van maken.

Bijbelrooster

In het begin van het nieuwe jaar lezen we verhalen over Jezus. Hij wordt door de Bijbel omschreven als een zoon van David, een koningskind. Eén van de eerste dingen die over deze koning verteld worden is dat hij gered wordt. Jezus is nog een klein kind als zijn vader en moeder hem meenemen op de vlucht voor koning Herodes. Daarmee is de toon van zijn verhaal gezet. In de persoon van Jezus komt God zelf naar de aarde; niet als een sterke, machtige heerser, maar als een kwetsbaar mens. Jezus komt om kwetsbare mensen op te zoeken, sterker nog: om in hun schoenen te gaan staan. Dat zien we ook als de verhalen verder gaan. We horen hoe Jezus beproefd wordt in de woestijn. Maar ook hoe hij zieke mensen geneest en hoe hij vertelt over God. God zorgt voor mensen, zo vertelt Jezus. Hij zorgt voor de mensen, maar ook voor de vogels in de lucht en de bloemen op het veld. Hoe kwetsbaar ze ook zijn; ze mogen vertrouwen op zorg en bescherming.

Het thema van deze weken is: Zorg jij voor mij? Het is een vraag die kinderen kunnen stellen – aan volwassenen, aan andere kinderen en aan God. Tegelijk is het ook een vraag die aan kinderen zelf gesteld kan worden. Op sommige kinderen wordt al vroeg een beroep gedaan om te zorgen voor mensen in hun omgeving. Je mag hopen dat deze kinderen niet vergeten dat ze ook zelf mogen vragen: Zorg jij voor mij?

Week 3: 13-17 januari 2020
Naar Egypte, Matteüs 2:13-23
Johannes de Doper, Matteüs 3:1-12
Jezus wordt gedoopt, Matteüs 3:13-17

Week 4: 20-24 januari 2020
De verzoeking in de woestijn, Matteüs 4:1-11
Jezus roept mensen met zich mee, Matteüs 4:12-22
Jezus geneest zieke mensen, Matteüs 4:23-25

Jarig!
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Afgelopen woensdag werd Adelina 2 jaar! Hoera!
Op 13 januari wordt Jordy 3 jaar. Gefeliciteerd!
Op 20 januari zijn Randy Knol uit de bovenbouw en Yade Louvet uit de onderbouw jarig. Randy bereikt de mooie leeftijd van 11 jaar en Yade mag 5 kaarsjes uitblazen.
Op 22 januari is het weer dubbel feest: Sebastiaan Camphens uit de bovenbouw wordt dan 11 jaar en Thijs Verhoef, ook uit de bovenbouw, viert zijn 9e verjaardag.
Dan hebben we op 23 januari ook weer feest. Nora van Eerde uit de onderbouw, hoort dan 7x ‘Hoera!’ zingen.
Allemaal van harte gefeliciteerd en een heel fijne dag toegewenst!

Een nieuw jaar

Daar staan we dan, aan het begin van een nieuw jaar, zelfs een nieuw decennium! Het is fijn om iedereen, kinderen, ouders en leerkrachten weer vol enthousiasme te zien binnenkomen en namens het gehele team wil ik iedereen een jaar vol geluk en gezondheid toewensen.
 
We hebben het jaar geopend in het speellokaal. Er zijn complimenten uitgesproken over het jaar 2019 en we hebben het over de wensen voor het jaar 2020 gehad.
Hier hebben we een heel mooi lied over geluisterd. Klik hier.
 
Ook zijn we het nieuwe thema gestart: gezondheid.
In groepjes hebben we met elkaar workshops gevolgd die allemaal betrekking hadden op een onderdeel van het begrip ‘gezondheid’.
Er is geproefd, gezweet en gelachen!
 
De komende tijd zal er door ons hele kindcentrum heen, gewerkt worden rondom dit thema.
 
Ook voor de medewerkers begon de eerste week al goed: meteen woensdagavond hebben we met het hele team (school en opvang) de scholing ‘krachtige hoeken’ gevolgd. Na een gezamenlijke maaltijd is Sigrid Houtsma begonnen aan de cursus.
Met deze leergang willen wij kennis op doen over de ontwikkeling van het (jonge) kind en welke gevolgen dit heeft voor de omgeving waarin het zich ontwikkeld. Hoe kunnen wij ontwikkeling stimuleren op een spelende en ontdekkende manier. Een mooie mix van theorie en praktijk, deze avond.
 
Kortom: het jaar is goed en mooi begonnen!

School- kerkdienst

Graag nodigen wij u en jou uit voor de School en Kerkdienst in de Grote kerk te Blokzijl i.s.m. Chr. Kindcentrum ‘De Schutsluis’.
De schoolkerkdienst ‘Wij gaan op reis!’, zal plaatsvinden op zondag 2 februari om 10.00 uur. 
Vragen die we tijdens de dienst aan onszelf zullen stellen zijn; 
'Hoe begint de reis met God?', ‘Wat zijn eigenlijk de reisregels?' en ‘Wat is jouw doel tijdens deze reis?’

Kom je ook? Neem je ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s ook mee!

We gaan luisteren, zingen en praten over het thema ‘Op reis’, waar de kinderen op school al veel over hebben gehoord en gesproken. 
Graag tot dan!

Voor de kleinsten is er oppas in de consistorie van de Grote kerk te Blokzijl. 

Ingezonden: voorstelling

t Lam ontmoet organiseert, met vrijwilligers in en om Blokzijl, al voor het zesde seizoen culturele activiteiten in de ‘stille maanden’ van het jaar.
Voor in- en omwonenden, maar gelukkig vinden ook mensen van verder weg de activiteiten boeiend genoeg om naar te komen kijken en luisteren.
We programmeren ieder jaar, speciaal voor de kleine en jongere bezoekers, een kindervoorstelling.
Dit jaar dus ook weer. De voorstelling heet Gekke Buren en is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid en Dieter Schubert.
 
Gekke Buren is een humoristische voorstelling voor kinderen, hun ouders, oma’s en opa’s en noem het maar.
De voorstelling is gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Ingrid & Dieter Schubert.
Kaat is niet bepaald blij met de komst van de nieuwe buurman Bram die naar haar mening vooral goed is in luiwammesen en rondhangen.
Als door een zware storm het gammele onderkomen van de buurman de lucht invliegt, nodigt Kaat hem toch wat onwillig uit in haar huisje.
Zal het de buurman lukken om Kaat te ontdooien?
 
Zondag 2 februari 2020 
Kindervoorstelling: Gekke Buren van Daniëlle van Dijk 
(voor kinderen van 4 +)
Aanvang 15.00 uur € 5,- volwassenen, kinderen gratis
t Lam, Breestraat 2 in Blokzijl
 
Om zoveel mogelijk kinderen in de gelegenheid te stellen er naartoe te gaan is de voorstelling gratis voor kinderen tot en met 10 jaar.
Oudere kinderen en volwassenen betalen € 5,- per kaartje.
Kinderen die niet hoeven te betalen krijgen natuurlijk óók een écht theaterkaartje.
De kaarten zijn te koop bij supermarkt COOP in Blokzijl, reserveren kan ook: karin@karinklomp.nl.
Kaarten zijn ook aan de zaal te koop, tenzij het is uitverkocht.

Ingezonden: binnen-buitenspeeldag

Alle kinderen van de basisscholen in Steenwijkerland zijn welkom op de grote Binnen–Buitenspeeldag, met het Steenwijkerlands kampioenschap Tikkertje op woensdagmiddag 15 januari in de evenementenhal van De Meenthe!
De Binnen-Buitenspeeldag is tussen 14.30 uur en 17.00 uur en er is van alles te doen. Spellen van vroeger, in een flitsend nieuw jasje. Stoepranden, Hinkel Twister, Overlopertje, Annemaria Koekoek en nog veel meer. Meedoen is helemaal gratis en aanmelden is niet nodig (behalve voor het onderdeel Steenwijkerlands kampioenschap tikkertje). De grote Binnen-Buitenspeeldag is voor alle basisschoolkinderen (groepen 1 tot en met 8).

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,
Peter Timmer

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp