Copy
Nieuwsbrief 20 december 2019
Nieuwsbrief
Agenda
6 januari Weer naar school
10 januari Nieuwe nieuwsbrief
Nieuws van de kleinsten...

Op de babygroep zijn we nog druk bezig met het thema Kerst. Het is kriebelen geblazen. De babyvoetjes worden geverfd en de handjes mogen flink kneden in een zakje die gevuld is met verf. Wat we voor de rest nog allemaal hebben gedaan aan leuke activiteiten kunt u lezen en zien in de witte themaboekjes die weer voor elk kind gemaakt is.
 
Kerstviering
Afgelopen dinsdag was de kerstviering in de kerk. Er waren ontzettend veel peuters aanwezig om met iedereen het kerstfeest te vieren. Wat deden ze goed hun best met muziek maken op het podium! 
 
5 uur dicht
Op dinsdag 24 en 31 december sluiten wij een uur eerder. Wilt u er voor zorgen dat uw kind om 17.00 uur is opgehaald.

BSO

Op de BSO zijn we druk geweest met onze kerstgroet. Alle kinderen mochten een ster maken van strijkkralen en hebben die deze week mee naar huis gekregen. Allemaal verschillende creaties, erg leuk om te zien.
Verder hebben we kerstbomen geknutseld, het lokaal in de kerstsfeer gebracht en gezellig kerstliedjes geluisterd en gezongen.
Aan het einde van de middag kwam de kletspot die we gekregen hebben van sinterklaas vaak tevoorschijn en daar kwamen verrassende en grappige antwoorden uit.

Helaas hebben we deze week ook afscheid moeten nemen van een aantal kinderen, Marinda, Sofie en Finn, we zullen jullie missen op de BSO maar we zien jullie gelukkig nog wel op school of in Blokzijl.

Bijbelrooster

Week 2: 6-10 januari 2020
Wijzen uit het Oosten, Matteüs 2:1-12
Simeon en Hanna, Lucas 2:22-39
Jezus in de tempel, Lucas 2:40-52

Jarig!
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Op 23 december is er feest bij Noa. Zij wordt dan 3 jaar.
Vince mag na de vakantie naar de basisschool. Hij wordt op 2 januari, 4 jaar.
Grace is ook jarig in de kerstvakantie. Mag op 4 januari 3 kaarsjes uitblazen!
 
Op school zijn er natuurlijk ook kinderen die naast Kerst, ook hun verjaardag vieren in de vakantie.
Op 24 december is Kyllian Lok uit de bovenbouw jarig. Hij wordt 12 jaar.
Op 30 december is Zoey Holtland uit de onderbouw aan de beurt. Zij zal 6 kaarsjes uitblazen.
In het nieuwe jaar, op 2 januari is Hugo Roubos jarig. Hij viert zijn 11e verjaardag. Als we op 6 januari weer naar school gaan, viert Nikki van de opvang haar verjaardag. Zij is al jaren 18!
Allemaal van harte gefeliciteerd en natuurlijk een heel fijne dag toegewenst.

Titel..

De onderbouw is versterkt met een nieuwe leerling. Op 7 december werd Tomas van Eerde namelijk 4 jaar. Maandag 9 december ging hij naar school.
Op 6 januari zal Vince Takken beginnen op school.
Wij wensen Vince en Tomas een heel fijne tijd bij ons op school! Welkom!

Bijzondere, blijde mededeling

In een eerdere nieuwsbrief van dit jaar, heb ik een leuk stukje geschreven over de ooievaar die onze schoorsteen uitkoos om te nestelen.
Naast het feit dat er op de schoorsteen van De schutsluis 3 jonge ooievaars zijn grootgebracht en zijn uitgevlogen, blijken er meer gevolgen te zijn.
 
De afgelopen weken werden deze gevolgen duidelijk. Tijdens een vergadering ontstond de bijzonder wonderlijke situatie dat drie collega’s konden melden dat ze in blijde verwachting waren. Een week later werd de situatie nog wonderlijker: de vierde collega kondigde een zwangerschap aan.
We zijn ontzettend blij voor Esther, Hanneke, Femke en Wendy. Wat een zegen! We wensen jullie toe dat alles voorspoedig zal verlopen!
 
U snapt wel dat er één grote roze wolk hangt binnen de muren van De Schutluis. Maar naast de blijdschap en de verwondering is er ook de realiteit: 4 van de 7 teamleden zijn over een tijdje met zwangerschapsverlof. Dit is een uitdaging die we nu al met beide handen aanpakken en waar zelfs al stappen voor zijn ondernomen. We hebben er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Natuurlijk houden we u op de hoogte, maar voor nu is het belangrijkst om Esther, Hanneke, Femke en Wendy van harte te feliciteren en Gods zegen toe te wensen. Het wordt voor hen een prachtig 2020!

Hoofdluis

Helaas is er op de laatste dag voor de vakantie hoofdluis geconstateerd. Wij vragen u uw kind goed te controleren en eventueel te behandelen, zodat we met elkaar het nieuwe jaar ‘luisvrij’ kunnen beginnen.

Kerstviering 

Afgelopen dinsdag hebben we met elkaar de kerstviering gehouden in de kerk. We waren overweldigd door het grote aantal bezoekers. Heel fijn om met zoveel mensen het kerstfeest te vieren.
Wat een prestatie! Leerkrachten, ouders, maar vooral de kinderen hebben in korte tijd een prachtige musical in elkaar gezet. Super!

Scholing: Krachtige Hoeken

Na de vakantie gaan we natuurlijk weer helemaal fris het nieuwe jaar beginnen. Op 8 januari begint de scholing ‘Krachtige Hoeken’. Onder leiding van Sigrid Houtsma.
De scholing is een brede scholing waarbij ook de opvang is betrokken.
Het doel van de scholing is het ontdekkend leren beter vorm te kunnen geven. Het werken in hoeken, zoals we al kennen uit het kleuteronderwijs, gaat meer vorm krijgen en kan nog beter worden afgestemd op de ontwikkeling van kinderen. Hoe kunnen wij hoeken zodanig inrichten, dat kinderen spelen, maar tegelijkertijd ontwikkelen.
De scholing is een mooie mix tussen theorie en praktijk, waar we met elkaar heel enthousiast over zijn. We houden u op de hoogte.
 
Stukje van de website van Sigrid Houtsma. Wilt u meer lezen? Klik hier
Jonge kinderen ontwikkelen zich op geheel eigen wijze. Ze zijn nieuwsgierig en daarbij steeds actief op zoek naar een nieuwe ervaring of ontdekking. Jonge kinderen leren vooral via spel en interactie hun wereld te verkennen en kennen. In deze bijzondere ontwikkelingsfase wordt een basis gelegd voor de verdere ontwikkeling van het kind. Als Jonge Kind Specialist wil ik samen met leerkrachten en/of directies de kwaliteit van het onderwijs aan jonge kinderen bevorderen.

Uitgangspunten hierbij zijn :
Respect voor de eigenheid van het jonge kind, door aan te sluiten bij de specifieke kenmerken van ontwikkelen en leren
Ontwerpen van een krachtige speelleeromgeving, zodat kinderen uitdagende spel- en onderzoeksactiviteiten krijgen aangeboden
Een handelende leerkracht , die weet wat kinderen nodig hebben en dat concretiseert
Kennis hebben van doorgaande leerlijnen voor kinderen van 3-7 jaar en deze afgestemd op de ontwikkeling van het jonge kind inzetten
Borgen van de visie op het onderwijs aan jonge kinderen en de concretisering daarvan op de werkvloer

Gezegende kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp