Copy
Nieuwsbrief 8 februari 2019
324e98b0-9bdd-4bee-9d3a-f71e3e9cde69.png
Agenda
Woensdag 13 februari Voorleeswedstrijd
Vrijdag 15 februari Rapport mee
Vrijdag 15 februari Stichting JY-Middag (uitnodiging volgt)
Vrijdag 15 februari Voorjaarsvakantie vanaf 14.15 uur
Maandag 25 februari Weer naar school
Maandag 25 februari Luizenpluizen
Donderdag 28 februari Gezamenlijke avond oudergesprekken
Vrijdag 1 maart Nieuwe nieuwsbrief
Woensdag 6 maart Accrete studiedag (kinderen zijn vrij)
Nieuws uit de kinderopvang en BSO

Uitje bibliotheek
Afgelopen maandag zijn we met een groep van 16 peuters naar Vollenhove geweest en hebben daar een bezoekje gebracht aan de bibliotheek. Astrid van de bibliotheek stond al op ons te wachten en had een mooie kring klaar gezet. We hebben naar het boek van Harry geluisterd, mochten Harry aaien en we hebben nog een spelletje gedaan. Verschillende plaatjes uit het boek van Harry verdwenen onder een grote doek. Alle peuters mochten hun ogen dicht doen en daarna raden welk plaatje er weg was. Hier waren de kinderen erg goed in! Tot slot las Astrid nog een boek van Muis voor en kregen we een mooie kleurplaat mee naar huis. We kijken terug op een gezellige ochtend en bedanken Astrid voor haar gastvrijheid!  


Schaatsen
Buiten was de sneeuw alweer weg en scheen het zonnetje mooi. Toch konden een aantal kinderen binnen schaatsen. Vuilniszakken op de vloer, scheerschuim erop, sokken uit, jassen aan en schaatsen maar! De stoere jongens moesten heel goed hun evenwicht bewaren en soms vielen ze op hun billen, maar wat konden ze goed schaatsen en wat hebben we een pret gehad!

Bowlen
De BSO is vorige week vrijdag wezen bowlen. Echte bowl schoenen aan, voelen hoe zwaar de bal is en heel goed richten zodat alle kegels om vallen. Het was voor sommige kinderen best spannend, maar we hebben een hele gezellige, actieve middag gehad!

Bijbelrooster

Week 7: 11 t/m 15 februari 2019
Jezus en het Loofhuttenfeest, Johannes 7:1-17
Jezus schrijft in het zand, Johannes 8:1-11
Het licht van de wereld, Johannes 8:12-20

Week 8/9: 18 feb. t/m 1 maart 2019
Een blinde man wordt beter, Johannes 9:1-12
Is hij het wel? Johannes 9:13-23
Wie is hier blind?, Johannes 9:24-41

Jarig!

Op ons kindcentrum zijn er de komende weken natuurlijk weer verjaardagen te vieren.
Op de opvang is op 13 februari is Gerjo van den Berg jarig! 16 februari is het feest bij de familie Boxum. Fleur is jarig! Op 17 februari mag Stijn van der Zandt kaarsjes op zijn taart uitblazen. Deze 3 kanjers worden allemaal 2 jaar.
Op school is Fien Elzinga als eerst aan de beurt. Deze dame uit groep 3 wordt in de voorjaarsvakantie, op 18 februari 7 jaar. Jeen Louvet uit groep 2 mag op 23 februari 6 kaarsjes uitblazen. De dag erna is Merit van Dalen uit groep 6 jarig. Voor haar wordt 9x ‘Hoera!’ geroepen.
Kayden Pit uit groep 3 is op 25 februari aan de beurt. Hij viert dan zijn 7e verjaardag. Ook is Fayeanah de Jongh uit groep 2, dan jarig. Zij heeft 6 kaarsjes op haar taart staan.
Lindsey Heite uit groep 5 viert op 27 februari haar 9e verjaardag.

Allemaal van harte gefeliciteerd en natuurlijk een heel fijne dag toegewenst!

1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Op tijd?

Een paar nieuwsbrieven geleden is er een stuk geplaatst over het op tijd op school aanwezig zijn. Nu kunnen we constateren dat veel kinderen altijd op school zijn, maar nog steeds zien we ook dat er kinderen na 8.30 uur op school komen.

Natuurlijk willen wij onderstrepen dat een gezamenlijke start met de hele groep erg belangrijk is, maar ook voor kinderen is het op tijd komen een rustige start.

Wij zijn verplicht om verzuim, waar ook te laat komen onder valt, te registreren in ons systeem. Het is aan de ene kant wenselijk voor het kind om op tijd te zijn. Tegelijkertijd is voldoende schooltijd een wettelijke verplichting.

Wij doen hierbij dan ook een dringende oproep naar iedereen om te zorgen dat kinderen om 8.30 uur in de klas aanwezig zijn.

Staking 15 maart

U heeft vast via de media vernomen dat er een landelijke onderwijsstaking staat gepland voor vrijdag 15 maart. Iedere leerkracht heeft het recht om te staken. Er is daarom aan iedere individuele leerkracht de vraag gesteld of zij van plan is te gaan staken op 15 maart.
Na inventarisatie maken we u bekend hoe het er op 15 maart uit gaat zien op De Schutsluis. Staakt meer dan de helft van alle leerkrachten, dan sluit de school. Staken er minder dan de helft, worden de betreffende groepen 'naar huis gestuurd'.
Staakt er niemand? Dan zijn we gewoon open.
Voor de voorjaarsvakantie krijgt u bericht over het wel of niet staken van de leerkrachten op 15 maart.

Rapporten en gesprekken

Op vrijdag 15 maart krijgt uw kind het rapport mee naar huis. Dit is de dag voor de voorjaarsvakantie.
Ook wordt u uitgenodigd voor een gesprek in de week na de voorjaarsvakantie.
De uitnodiging ontvangt u komende week via Parro. In Parro is een gespreksplanner aanwezig. Elke ouder kan zich inschrijven op de aangegeven momenten.
Het wijst zich vanzelf. Wanneer u na de uitnodiging toch nog vragen heeft over het inplannen, of er is geen enkel geschikt moment, neem dan contact met ons op.
Op donderdagavond 28 februari, zijn alle leerkrachten op school voor gesprekken. Kunt u alleen ’s avonds, of wilt u meerdere gesprekken op elkaar aan laten sluiten, dan is dit een geschikte avond.

Tevredenheidspeiling

Vorige week donderdag is de tevredenheidspeiling uitgezet. We mogen constateren dat er veel respons is. Het is goed om te lezen hoe u aankijkt tegen De Schutsluis. Op deze manier zijn wij in de mogelijkheid successen te vieren, maar ook legt een dergelijke enquête verbeterpunten bloot.
Omdat wij elke dag bezig zijn onszelf en ons kindcentrum te verbeteren, zijn we u erg dankbaar voor de beoordelingen.
De tevredenheidspeiling voor de opvang en die voor de school worden nog aangevuld met eenzelfde onderzoek onder de leerlingen. Deze 3 kwaliteitsmeters worden gebruikt om in het team en met de MR en de OC in gesprek te gaan over de uitkomsten. We houden u op de hoogte.
 

Letterfeest

Vandaag was het feest in groep 3. We hadden een letterfeest. 
Na een letterspeurtocht zijn alle kinderen gehuldigd in de klas en ontvingen een letterdiploma met een presentje. 
Groep 4 heeft deze middag de juffen goed geholpen en ook zij kregen een cadeautje...... Een stabilo !
We zijn trots op onze lees- en schrijfkanjers in groep 3 en 4!

Ingezonden: Disco

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,
Peter Timmer

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2019 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp