Copy
Nieuwsbrief 9 maart 2020
Nieuwsbrief
Agenda
11 maart Schoolfotograaf
17 maart Voorstelling 1/2
17 maart Open Huis
18 maart Schaatsmiddag groep 3 t/m 8! Zie info hieronder.
20 maart Pannenkoekendag
20 maart Nieuwe nieuwsbrief
23 -27 maart Kom in de Klas
Nieuws van de kleinsten

Thema Lente
Op de opvang zijn we gestart met het thema lente.  De kinderen knutselen een schaapje met echte schapenwol. Hoe voelt de wol? Hoe vind jij dat een schaap er uit ziet?
Een toepasselijk liedje is ‘Schaapje, schaapje, heb je witte wol?
Ook mocht er een groepje peuters een lente schilderij maken op doorzichtig folie. Wat kunnen kinderen hier veel ontdekken. Kleuren mengen, de verwondering duidelijk zichtbaar wanneer er een andere kleur ontstaat. Proberen de folie stuk te prikken, elkaar om hulp vragen als iets niet lukt, overleggen. Wat hebben ze hard hun best gedaan!

Uitje schapenboerderij
Op 9 en 10 maart gaan de peuters naar de schapenboerderij van de opa en oma van Levi en Gerjo. Wilt u uw kind deze ochtend geschikte kleding aandoen? Wij hebben er veel zin in!
 
Zwerfboekenkast
We hebben onze zwerfboekenkast aangevuld met nieuwe boeken. Heeft u zelf thuis nog boeken, geschikt voor kinderen van 0 tot 4 jaar, die niet meer gelezen worden? Wij ontvangen ze graag zodat ons aanbod nog groter wordt!
 
Babynieuws
Hoera! Micha heeft een broertje gekregen; Elias. We willen de familie Groen van harte feliciteren met de geboorte van hun zoon en broertje en wensen hun heel veel geluk toe!

BSO

Voorjaarsvakantie
In de voorjaarsvakantie zijn er weer leuke uitjes en activiteiten geweest. We zijn naar Monkeytown geweest, heerlijk spelen en lekker patatjes gegeten tussen de middag. We hebben een chocolade fondue gedaan met een filmpje erbij en naar speelnatuur de wieden geweest, lekker door de modder en het blote voetenpad gelopen. Woensdags zijn we naar kinderboerderij emmelerbos geweest, fijn spelen en dieren bewonderen. Donderdags eerst een spelletjesochtend en s middags naar de Strandhoeve naar de activiteitenmiddag met blaaspijpschieten, pijl en boog schieten, schminken, knutselen, springkussen en een klimwand. Genoeg te doen en voor ieder wat wils. We sloten de vakantie af met een bezoekje aan de Intratuin. We kochten daar potjes, potgrond en zaadjes. Terug op de bso mochten de kinderen zelf een potje versieren en daarna vullen met potgrond en zaadjes. ‘S middags nog een high tea. We kijken terug op een zeer geslaagde vakantie!

Bijbelrooster

Nieuw thema: Wakker worden!
Elke ochtend is een klein wondertje. Want hoe donker de nacht ook geweest is, toch komt de zon weer op voor een nieuw begin. In deze weken zingen we een lied waarin dat als volgt verwoord wordt:

De zon komt op en geeft ons licht,
zo brengt de hemel een bericht.
Want na het donker van de nacht
komt altijd weer een nieuwe dag.
 
Met Pasen horen we het verhaal van de dood van Jezus. Midden op de dag werd het donker in het hele land, en het leek voor de vrienden van Jezus alsof het nooit meer licht zou worden. Maar op de derde dag gebeurde het wonder: De steen voor het graf werd weggerold. Zo liet God zien dat Hij altijd een nieuw begin maakt, zelfs na de donkerste nacht.
We gaan op weg naar Pasen met het thema ‘Wakker worden!’ De verhalen uit de Bijbel schudden mensen wakker. Ze laten zien hoe mooi en hoopvol het leven kan zijn. In de verhalen gebeuren ook nare en verdrietige dingen. Het lijkt haast wel een nachtmerrie. Maar de Bijbel vertelt dat een nachtmerrie nooit het laatste woord heeft. God maakt mensen wakker, zoals Hij ook Jezus wakker riep op de derde dag.

Week 11: 9-13 maart 2020
Vijf broden en twee vissen, Matteüs 14:13-21
Jezus loopt over het water, Matteüs 14:22-33
Petrus weet wie Jezus is, Matteüs 16:13-20
 
Week 12: 16-20 maart 2020
Petrus begrijpt het niet, Matteüs 16:21-28
De verheerlijking op de berg, Matteüs 17:1-13
De vis met de munt, Matteüs 17:24-27

Jarig!
1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg

Drukke twee weken, wat feestjes betreft! Bij wie kan de vlag uit?
Afgelopen dinsdag werd Job van de opvang, 3 jaar. Gefeliciteerd!
Op 10 maart is Lionel Commijs uit de onderbouw als eerste aan de beurt. Zijn taart telt 5 kaarsjes. Op 11 maart zijn twee jonkvrouwen uit de onderbouw jarig. Linsey Buis en Fenne Teune. Linsey wordt 5 jaar en Fenne mag 6 kaarsjes uitblazen.
Op 12 maart is het weer raak in de onderbouw. Emma Kloek hoort 5x “Hoera” zingen.
Vrijdag de 13e brengt absoluut geen ongeluk voor Meike Buis uit de bovenbouw. Zij viert dan haar 10 verjaardag!
Dan, een week later, is Nick Nijdam uit de onderbouw, aan de beurt. Hij wordt dan alweer 7 jaar!
Allemaal van harte gefeliciteerd en natuurlijk een heel fijne dag toegewenst!

Vervanging en formatie

Zoals ik vorige week al schreef in een Parro-bericht, hebben we goed nieuws te vermelden. Nadat juf Corine aangegeven heeft een andere uitdaging aan te gaan, zijn wij op zoek gegaan en hebben naar onze mening een heel goede vervangster voor haar gevonden.
Juf Lisette Lankhaar werkt momenteel op Kindcentrum Het Kompas in Vollenhove. Ook zij heeft daar aangegeven dat zij graag in beweging wilde komen en toe was aan iets nieuws. Zij heeft gereageerd op de vacature en zo zijn wij in gesprek geraakt.
Juf Lisette is bekend met De Schutsluis. Ze heeft er eerder gewerkt en ze heeft vorig jaar met Het Kompas een bezoek gebracht aan ons kindcentrum.
De klik met juf Lisette was al snel merkbaar door het fijne gesprek met juf Marieta en mijzelf. Juf Lisette heeft deze week zelfs al samen met ons team een cursus gevolgd.
We zijn erg blij te melden dat juf Lisette vanaf 1 mei ons team zal versterken.
Dan blijven er nog 2 dagen in de onderbouw over om ingevuld te krijgen. Het enige dat ik hierover kan melden is dat ook hiervoor een leerkracht is gevonden. Ik kan nog geen naam noemen. Dit zal ik zo snel als dit kan, doen.
In de volgende nieuwsbrief hoop ik meer duidelijkheid over de bovenbouw te kunnen geven. Ook zullen de beide leerkrachten zich in een volgende nieuwsbrief aan u voorstellen.

Audit

Afgelopen vrijdag is er een audit bij ons afgenomen. Een collega directeur van Accrete en een directeur van buiten onze organisatie hebben onze school bezocht, onderzocht en bevraagd, gezien door het kader dat ook inspectie gebruikt.
Er zijn groepsbezoeken afgelegd, gesprekken met leerkrachten en leerlingen gevoerd en er is een interview met de directeur en de IB’er afgenomen.
Dit bij elkaar levert input op voor een mooi rapport, maar daar zullen we nog even op moeten wachten. Wel is er aan het eind van de dag een terugkoppeling geweest van de bevindingen van het audit-team.
Op alle vlakken scoort De schutsluis een voldoende. Vooral aan de leerkrachten werd een compliment gegeven voor hun professionele houding als team en de rijke leeromgeving die tijdens de lessen, voor de kinderen werd gecreëerd. Ook een compliment voor de brede kijk op wat kinderen nodig hebben. De school levert veel meer dan goede reken- en taallessen.
In het gepersonaliseerde onderwijs is het onderwerp ‘resultaten’ een mooi bespreekpunt. Deze audit heeft ons weer aangescherpt hoe we nog beter vorm kunnen geven aan onze werkwijze rondom resultaten.
Een audit geeft vooraf wel eens het gevoel van ‘beoordelen’, maar achteraf veel meer het gevoel van ‘elkaar verder helpen’. Al met al een goede dag, die we met elkaar tevreden konden afsluiten.

Nieuwe leden oudercommissie gezocht!

Omdat er leden van de oudercommissie zijn verhuisd en gaan stoppen, zijn wij op zoek naar ouders die zitting willen nemen in de oudercommissie.
De oudercommissie bestaat uit ouders van zowel de opvang als van de school. Samen met de locatiemanager en de directeur overlegt de commissie over allerlei zaken. Waar de medezeggenschapsraad betrokken is bij het vaststellen van beleid, functioneert de oudercommissie meer als een klankbordgroep.
In de praktijk vergaderen de MR en de OC vaak tegelijkertijd, zo ongeveer 4/5 keer per jaar.
Bent u iemand die graag meedenkt met wat er op school gebeurt? Dan kunt u dit aangeven door deze nieuwsbrief te beantwoorden of door een mail te sturen naar kindcentrumschutsluis@accrete.nl.

Organisatie Avondvierdaagse

Vorige week ontving u een Parro-bericht:
Hier nog een herinnering:
Beste ouders, Hierbij een bericht rondom de avondvierdaagse: We gaan starten met de voorbereidingen. Petra Roubos en Hilly Blokland hebben ons de afgelopen jaren geweldig geholpen, maar willen graag het stokje gaan overdragen. Vandaar dat we met elkaar op zoek zijn naar ouders die het leuk vinden om deze organisatie op zich te nemen. De bedoeling is dat geïnteresseerden dit jaar kunnen meekijken. Volgend jaar wil één van de huidige ouders op de achtergrond, nog wel meehelpen.

Wat doen wij?
- Overleg met twee ouders van De Rolpaal.
- Aanmeldbrieven uitdelen op school en weer inzamelen (incl. geld)
- Indeling maken van de meelopende ouders per afstand, per avond.
- Tijdens de avondvierdaagse aanwezig zijn bij het verzamelen bij het voetbalveld.
- De laatste avond in Oldemarkt medailles uitdelen aan de kinderen.
 
Enthousiaste ouders mogen zich melden bij Petra (06 10910196) of Hilly (06 48423155)

11 maart: Schoolfotograaf

Woensdag a.s. zal de schoolfotograaf ons kindcentrum bezoeken. Van 8.15 uur tot 12.00 uur is de fotograaf aanwezig.

Schoolreis groep 3 t/m 6 verplaatst

In de kalender ziet u dat er op 25 mei de schoolreis staat gepland. Nu blijkt deze datum samen te vallen met de start van de avondvierdaagse.
Om deze reden hebben we de schoolreis voor groep 3 t/m 6 verplaatst naar 10 juni.
We laten u zo snel mogelijk weten wanneer de schoolreis van de kleuters zal plaatsvinden.

17 maart: Open Huis

Volgende week dinsdag is er open huis op De Schutsluis. Deze dag is speciaal voor (nieuwe) ouders om kennis te maken met ons kindcentrum. We zijn die deze dag van 9.00 uur – 19.00 uur geopend voor ouders die eens binnen willen kijken, vragen willen stellen of een rondleiding wensen.
Dus, bent u of kent u een nieuwe ouder? Van harte welkom op ons kindcentrum op 17 maart!

18 maart: Schaatsmiddag gr. 3t/m8

Helemaal geen natuurijs, dit jaar. Daar heeft de IJsclub van Blokzijl iets op gevonden. Ze organiseren een schaatsmiddag in Thialf. Wat een geweldig initiatief.
De kinderen van groep 3 t/m 8 van De Rolpaal en De Schutsluis gaan onder begeleiding van leerkrachten met de bus naar Heerenveen. Vertrek is om 12.30 uur en de kinderen zijn dan pas rond 16.00 uur weer terug in Blokzijl.
Wilt u aan ons doorgeven als uw zoon of dochter geen goede schaatsen heeft? Geeft u dan de naam van uw kind en de maat door.


Hieronder de inhoud van de brief van de IJsclub Blokzijl:

De bedoeling is dat de schoolkinderen onder begeleiding van leerkrachten om 12:30uur verzamelen bij de bushalte in Blokzijl. Er is een bus gereserveerd die de kinderen met begeleiders naar Thialf brengen, verwachte aankomst 13:15uur. 
Na aankomst kunnen de kinderen met enige hulp van de leerkrachten, vrijwilligers de schaatsen onderbinden. 
 
Verzoek aan de leerkrachten te inventariseren welke kinderen geen goede schaatsen hebben en de namen en schoenmaten aan mij door te geven. 
Voor de kinderen (beginners) stellen wij voor niet de Easy-Gliders te gebruiken omdat ze vaak de verkeerde (zachte) schoenen hebben en niet goed op de schaats gaan staan. 
I.v.m. het reserveren zou ik graag tijdig de namen + schoenmaten weten (voor vrijdag 13 maart as)!
We zullen dan zorgen dat voor deze kinderen schaatsen klaar liggen.
 
Ook dit jaar hebben we “STUUPSPORT” gevraagd de kinderen op het ijs te begeleiden en een leuke schaatsmiddag te bezorgen.
We kunnen dit jaar gebruik maken van de 333meter ijsbaan en het krabbelbaantje op het binnenterrein.  
De baan geheel afhuren was helaas niet mogelijk omdat er op dat tijdstip ook andere (groepen) schaatsers hiervan gebruik maken.
 
Na afloop is er gelegenheid om nog eventjes vrij te schaatsen en krijgen de kinderen iets te drinken en wat lekkers. 
Om uiterlijk 15:30uur vertrekken we weer naar Blokzijl en verwachten om 16:00uur terug te zijn.
 
De kinderen moeten warme kleding aan en schaatsen, handschoenen en muts meenemen ( handschoenen, muts verplicht i.v.m. veiligheid).

We gaan er met elkaar een mooie middag van maken.

23-27 maart: Kom in de Klas!

In de week van 23 maart zal er weer ‘Kom in de Klas’ georganiseerd worden. Wilt u eens een moment in de klas meemaken? Wilt u ook weer eens meemaken hoe uw dochter rekenen leert of hoe uw zoon spelling oefent? Dit kan. In de week van 23 maart zullen er momenten zijn waarop u zich kunt inschrijven om met uw zoon of dochter een moment in de groep mee te maken.
U krijgt bericht wanneer de inschrijving hiervoor wordt geopend.

Luizenpluis

Na de voorjaarsvakantie is er weer een luizencontrole georganiseerd. Dit keer op een iets andere manier dan eerder. Wat fijn dat er uiteindelijk genoeg ouders waren die wilden helpen! Met een clubje van ongeveer 7 mensen, was de controle zo gedaan! Heel fijn. Bedankt voor het helpen!

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,
Peter Timmer

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp