Copy
Nieuwsbrief 20 maart 2020
Nieuwsbrief
Agenda
Bijbelrooster

Week 13: 23-27 maart 2020
Vergeven, Matteüs 18:21-35
Jezus volgen, Matteüs 19:16-30
De intocht in Jeruzalem, Matteüs 21:1-11

Week 14: 30 maart – 3 april 2020
De paasmaaltijd, Matteüs 26:17-29
Jezus wordt gevangen genomen, Matteüs 26:30-68
Petrus zegt dat hij Jezus niet kent, Matteüs 26:69-75

Jarig!

Ook al is de school gesloten, de verjaardagen gaan natuurlijk gewoon door! Hopelijk kunnen ze allemaal gevierd worden!
De eerste is woensdag 25 maart. Matthijs Ploer uit de bovenbouw wordt dan 11 jaar! Dan is Lesley Buis aan de beurt. Op 30 maart viert hij zijn 8e verjaardag.
Op donderdag 2 april is het Jurre Steenbeek uit de onderbouw, die een feestje viert. Hij blaast dan 7 kaarsjes uit. Allemaal van harte gefeliciteerd en natuurlijk een heel fijne dag toegewenst!

1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Welkom!

Dat is een gekke manier om aan de basisschool te beginnen: niet mogen beginnen.
Vince van der Linde zou in een normale situatie op 31 maart starten in de onderbouw. Nu is dat op z’n vroegst een week later. Toch willen we Vince en het gezin Van der Linde, heel veel plezier bij ons op school toewensen. Welkom!

Huidige situatie

Wat hebben we een vreemde week achter de rug. Ineens werden we allemaal geconfronteerd met een situatie waar geen draaiboeken voor zijn. Wat kan je dan trots zijn op een team, wat zo kan schakelen. Echt geweldig!
Maar niet alleen op het team. Ik ben ook zeer trots op alle thuisleerkrachten. Wat is het bewonderenswaardig hoe ook alle ouders goed kunnen omgaan met deze vreemde situatie. We zien fantastisch nuttige invullingen van schooldagen; kinderen die vol smart zitten te wachten op een online-dictee met de juf. Creatieve rekenlessen en ook is er tijd om te bewegen. Wat een creativiteit!
Het is goed om in tijden van crisis, ook stil te staan bij de parels die we nu zien.
Wel missen we de sociale contacten. Het is vreemd stil in school. Zo hoort De Schutsluis niet te klinken.
Daarnaast zijn er nog een aantal lastige gevolgen van deze situatie. Hieronder een kleine opsomming om rekening mee te houden
 
Afscheid
Juf Sabine heeft de afgelopen tijd bij ons gereïntegreerd. In deze tijd heeft ze ons en de kinderen  heel fijn geholpen. Helaas voor ons, maar gelukkig voor haar, heeft ze ons net voor de crisis laten weten dat ze een baan heeft gevonden. Ze gaat een langdurig verlof invullen op een basisschool in Elsloo.
Inmiddels is haar laatste dag op De Schutsluis al voorbij. Natuurlijk heeft ze een mooie bos bloemen van ons gehad, maar toch voelt het allemaal heel vreemd.
We zijn van plan om op een ander, geschikter moment op een passende manier afscheid te nemen van juf Sabine. Voor nu wensen we haar alvast heel veel succes en plezier voor in de toekomst!
 
Voor nu is het vooruitzicht dat we de deuren van de school op 6 april weer kunnen openen. Mochten de maatregelen echter worden verlengd, dan zou dit ook iets voor het afscheid van juf Corina kunnen betekenen. Of misschien gaan er andere leerkrachten al met verlof, voordat we elkaar weer hebben gesproken.
Nou, ik moet er niet aan denken! Laten we er voor nu, gewoon vanuit gaan dat we elkaar allemaal, in goede gezondheid, op 6 april weer mogen ontmoeten.
 
Eindtoets
Zoals u misschien gehoord heeft, gaat de eindtoets dit jaar, niet door. Dit betekent voor uw zoon of dochter in feite niets. De aanmeldingen voor het voortgezet onderwijs zijn al de deur uit. We zullen u binnenkort meer duidelijkheid bieden over hoe de overgang naar het VO, verder wordt vormgegeven.
 
Koningsspelen
Koningsspelen gaan niet door. Van de landelijke organisatie hebben we te horen gekregen dat het onverstandig is om de spelen doorgang te laten vinden.
 
Verkeersexamen
Het verkeersexamen is ook afgelast. Zowel het praktisch als het theoretisch examen gaat niet door, voorlopig. Het zou kunnen dat de organisatie
 
Kom in de klas
Komende week zou het eigenlijk de week van “Kom in de Klas” zijn. U begrijpt dat dit niet door kan gaan. Misschien is het een idee om het eens om te draaien: de leerkrachten komen bij u kijken, hoe u het er in het  ‘thuis-klaslokaal’ aan toe gaat.
Wij laten u, nadat dit alles achter de rug is, weten wanneer we de klas openstellen voor de belangstellende ouder.
 
Volgende week gaan we er met elkaar weer een mooie, leerzame week van maken. Mocht u tips hebben? Wij houden ons natuurlijk van harte aanbevolen.

Formatie en vervanging
Zoals ik in de vorige nieuwsbrief al schreef, komt juf Lisette Lankhaar ons team versterken, vanaf 1 mei.
Hieronder zal zij zich voorstellen.
Daarnaast kan ik nog een naam bekend maken. In de onderbouw zal namelijk juf Nathalie Korthoef het team compleet maken. Juf Nathalie zal zich in een volgende nieuwsbrief voorstellen. Wat ik al kan vertellen is dat juf Nathalie op dit moment in Kampen werkt als leerkracht. Ze is woonachtig in Vollenhove en heeft daar een kindercoachpraktijk. We zijn heel blij te melden dat met het bekendmaken van deze naam, het team van de onderbouw compleet is, na 1 mei!
 
Nu de bovenbouw nog. Daar kan ik alvast 1 naam bekend maken. Peter Timmer zal vanaf 1 mei gaan lesgeven aan de bovenbouw. Vanaf 1 mei zal ik mij vooral weer op De Schutsluis gaan richten. Het is dan de bedoeling dat ik 2 dagen zal gaan lesgeven en drie dagen directeurstaken zal uitvoeren. De eerste periode zal ik misschien 1 van die drie dagen op KC Claus nog nodig zijn, maar vooral voor de formatie voelt het goed om in Blokzijl voor de klas te staan.
Er zijn nog meer personen waar we al heel ver mee zijn m.b.t. de inval voor de bovenbouw, alleen de namen hiervan zullen nog even geheim moeten blijven.
U ziet: ook in tijden van coronacrisis, blijven we hard aan het werk om De Schutsluis goed te laten draaien!
Even voorstellen...

Dag allemaal,
In een voorgaande nieuwbrief heeft u kunnen lezen dat er voor de plek die er is ontstaan door het vertrek van juf Corina, een opvolger is gevonden. En ik ben blij u te kunnen melden dat ik dat zal zijn!
Ik ben Lisette Lankhaar - de Boer, 38 jaar en woon met mijn gezin in Emmeloord. Wij hebben net een verhuizing achter de rug en wonen nu met zijn vieren in Emmelhage.
Ik ben getrouwd met Eric en samen hebben wij 2 kinderen, Thijs van 8 jaar en Lieke van 6 jaar.
In 2005 ben ik afgestuurd aan PABO Windesheim en ik ben toen met mijn eerste baan gestart op de Schutsluis. Voor mij is de cirkel nu dus rond. (Al is het gebouw het enige van die tijd, dat nog hetzelfde is, maar ik begreep dat die ook zijn langste tijd heeft gehad.)
Na de Schutsluis ben ik aan de slag gegaan in Vollenhove op Het kompas.
De afgelopen 13 jaar heb ik daar alle groepen in de onderbouw, verschillende jaren, gedraaid.
Na de meivakantie zal ik starten in de kleutergroep op maandag, dinsdag en woensdag en hoop ik met name de onderbouw van de Schutsluis steeds beter te leren kennen.
Ik kijk uit naar alle samenwerkingen met mijn nieuwe collega’s,  met u als ouder en de ontmoetingen met de kinderen.
Door het coronavirus en de daarbij behorende maatregelen zal mijn afscheid in Vollenhove en de start in Blokzijl er wellicht anders uit zien dan de planning was, maar voor nu zeg ik; graag tot ziens op maandag 11 mei.
 
Hartelijke groet, juf Lisette Lankhaar.

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,
Peter Timmer

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp