Copy
Nieuwsbrief 24 januari 2020
Nieuwsbrief
Agenda
27 januari Voorleesdag voor Peuters en Kleuters
30/31 januari Staking. School is gesloten
2 februari Kerk- schooldienst
7 februari Nieuwe Nieuwsbrief
12 februari Examen EHBO groep 7/8
14 februari Studiedag Team: schoolkinderen vrij
15-23 februari Voorjaarsvakantie
Nieuws van de kleinsten...

Thema gezondheid en de nationale voorleesdagen
Deze week zijn de Nationale voorleesdagen van start gegaan. Het boek ‘Moppereend’ staat centraal. We lezen hier veel uit en knutselen een muts voor a.s. maandag. Dan wordt het boek voorgelezen aan alle peuters en kleuters. Ook de kinderen van de Rolpaal zullen hierbij aanwezig zijn. We hebben er zin in!
 
Ondertussen gaat het thema Gezondheid ook gewoon door. Ook aan de jongste kinderen worden boeken voorgelezen als ‘Beer is ziek’ en ‘Elke dag opnieuw.’ We poetsen zelf tanden en we spelen met de spullen uit de dokterskoffer.
De peuters leren ook wat er allemaal bij ziek en gezond hoort. Ze leren moeilijke woorden als: stethoscoop (stemosoop!) en thermometer. Sommige kinderen kunnen ook al heel goed uitleggen waar deze attributen voor worden gebruikt. Super!
              

BSO

Er zijn weer allerlei activiteiten geweest op de BSO.
We hebben een high tea gehouden, eerst lekker bakken en later met zijn allen opeten.
Een groepje meiden hebben een tutmiddag gehouden met make up, nagellak en een stijltang.
Ook hebben we een aantal kinderen wat oude, kapotte dingen laten slopen. Eerst gingen de mannen kijken of dit met gereedschap lukte, maar uiteindelijk bleken sterke armen en benen het beste gereedschap te zijn. Wat hebben de jongens hard gewerkt en wat heeft de rest van de groep er met veel plezier naar gekeken! 
 
Een super leuk initiatief kwam er afgelopen dinsdag van een kind. Hij wilde graag een discofeest. Al snel was daar een ‘disco commissie’. Deze commissie gaat helemaal zelf een discofeest organiseren voor alle BSO kinderen. Een super leuke uitdaging, want aan alles moet gedacht worden. Wat kunnen deze kinderen goed samenwerken! Wordt vervolgd….

Bijbelrooster

Week 5: 27-31 januari 2020
Het geluk, Matteüs 5:1-12
Als niemand het ziet, Matteüs 6:1-4
Het Onze Vader, Matteüs 6:5-15

Week 6: 3-7 februari 2020
Wees niet bezorgd, Matteüs 6:25-34
Het huis op de rots, Matteüs 7:24-27
De zieke knecht, Matteüs 8:5-13

Jarig

Op ons kindcentrum zijn er weer feestjes te vieren!
Erik Nijdam wordt op 31 januari 4 jaar! Gefeliciteerd! We wensen je een fijne verjaardag en heel veel plezier op school!
Op school is op 27 januari Naomi de Boer uit de onderbouw jarig. Zij wordt dan 5 jaar!
Op diezelfde dag viert Mathijs Folkertsma uit de onderbouw ook zijn verjaardag. Hij wordt dan 9 jaar!
Op 30 januari is Dieuke Rietkerk aan de beurt om kaarsjes uit te blazen. Het zijn er 5!
Dan is Lieuwe van der Zee op 31 januari de jarige Job. Hij wordt al 10 jaar!
Op 6 februari is Joanne Folkertsma, het zusje van Mathijs ook jarig. Zij viert dan haar 10e verjaardag.
7 Februari is het dubbelfeest: Milan Schippers heeft dan een feestje. Hij wordt 6 jaar en ook Kieran Smith is dan jarig. Hij viert zijn 11e verjaardag.
 
Van harte gefeliciteerd, allemaal en natuurlijk een heel fijne dag toegewenst!

1f162f57-cabf-4f6b-ab77-d5bc59fdcaa0.jpg
Nationale voorleesdagen

Voorlezen is ontzettend belangrijk voor de (taal-)ontwikkeling van kinderen. 22 Januari zijn de nationale voorleesdagen van start gegaan. Zoals u heeft kunnen lezen doen wij ook mee. Maandag zal er worden voorgelezen aan de peuters en kleuters van Blokzijl. We hebben er zin in.

Klik hier voor de website van de nationale voorleesdagen
Klik hier voor een voorleesfilmpje ‘Moppereend’
Klik hier voor het lied over ‘Moppereend’

Doe de voorleesbingo!
Het stimuleren van leesplezier begint al op hele jonge leeftijd. Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen: het zorgt voor leesbevordering, leesplezier én voor sociale vaardigheden. Om je op weg te helpen met voorlezen, hebben we een te gekke voorleesbingo gemaakt waarmee je iedere dag van de Nationale Voorleesdagen aan de slag kan. Van 22 januari tot en met 1 februari 2020. En daarna natuurlijk ook !
Hieronder ziet u de Bingo of bezoek de website. Klik hier.

Staking

Vorige week heeft u bericht gekregen rondom de staking.
De leerkrachten van De Schutsluis leggen in dit bericht uit waarom zij bereid zijn onbetaald te gaan staken en welk signaal ze hiermee willen afgeven:
 
“De reden tot staking zit hem er vooral in dat wij vinden dat er geld beschikbaar gesteld moet worden om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De overheid wil passend onderwijs voor elk kind. Om dit te kunnen bieden vinden wij dat er meer uren moeten komen voor onderwijsondersteunend personeel, zodat alle leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Het volgende punt waar wij ons ook zorgen over  maken is het lerarentekort. Naar verwachting zal in 2027 een tekort van 11000 leraren zijn. Wij merken dat wanneer er hier iemand ziek is er geen vervanging kan komen. In het westen staan al veel onbevoegde collega’s voor de klas en dit zorgt ervoor dat de onderwijskwaliteit naar beneden gaat.

                                               ‘Het onderwijs staat onder water’

 
Wij doen ons werk vol passie en liefde en hierdoor maken wij soms dubbel zoveel uren als dat wij uitbetaald krijgen. Om ons heen zien we het steeds meer gebeuren collega’s lopen vast, lopen achter en raken mentaal in de knoop en komen dan thuis te zitten. Hiervoor is geen vervanging beschikbaar en leerlingen worden zelfs naar huis gestuurd. Hier maken wij ons zorgen over en ook deze collega’s willen wij graag steunen.
We hopen op uw begrip.”
 
Goed onderwijs; Ik teken ervoor!
De staking van 30 en 31 januari roept begrijpelijk allerlei verschillende gedachten en meningen op.
In gesprek met ouders horen wij als leerkrachten ook de vraag: 'Kunnen we als ouders ook iets betekenen/ ondernemen? We willen ons ook laten horen voor goed onderwijs!'
Ouders van Nu heeft een onderwijspetitie opgesteld.
 
Uw kind krijgt een papier met een lege hand mee. Wat zou het geweldig zijn als we heel veel 'hand-tekeningen' van kinderen op kunnen hangen!!!! Want het gaat tenslotte om de kinderen! Doen jullie mee?
 
Voor de actie en de petitie, klik hier.
 
Team De Schutsluis

Schoolkerkdienst

Met vriendelijke groet,
mede namens het team,
Peter Timmer

Ingezonden: Jeugdclub

Volg ons op Twitter    Volg ons op Facebook    Nieuwsbrief doorsturen
Beste <<Name>>, je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je je hebt ingeschreven op onze website of ons daar toestemming voor hebt gegeven.
Indien gewenst wijzig hier je voorkeuren of schrijf je uit.. Heb je vragen, opmerkingen of toevoegingen? Ons e-mailadres is: kindcentrumschutsluis@accrete.nl.
Kindcentrum De Schutsluis Juliana Van Stolbergstraat 1 Blokzijl, OV 8356 ER Netherlands

Copyright © 2020 Kindcentrum De Schutsluis, Alle rechten voorbehouden.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kindcentrum De Schutsluis · Juliana Van Stolbergstraat 1 · Blokzijl, OV 8356 ER · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp