Copy

Rebeliunea angajaților


Când în cea mai inovatoare companie de pe planetă angajații se coalizează împotriva CEO-ului pentru că acesta îi vrea la birou trei zile pe săptămână, e un semn că nu e suficient să fii inovator în tehnologie. Când citești că angajații din alte companii mari preferă să își dea demisia decât să renunțe la work from home începi să vezi magnitudinea lucrurilor.

De ce îi vrem pe oameni înapoi la birou?

Pentru că...și aici unii lideri vorbesc despre ceea ce percep a fi problemele muncii remote: o colaborare mai slabă, afectarea culturii organizaționale, dar și faptul că, așa cum zicea CEO-ul JPMorgan Chase într-o conferință, ”it doesn’t work for those who want to hustle.”

E suficient să le spui angajaților că îi vrei înapoi la birou? Doar dacă vrei să îți subminezi calitatea de lider și să îți îndepărtezi oamenii cei mai buni exact atunci când, în mod paradoxal, i-ai vrea lângă tine, lucrând cot la cot din biroul alăturat, să auzi "the hum of activity of in-person working”, cum a scris Tim Cook în memo-ul trimis angajaților.

Angajații, însă, nu mai sunt aceiași oameni ca înaintea pandemiei. Nu le mai poți spune că nu au cum să lucreze remote, căci tocmai au făcut asta un an de zile și încă foarte bine. Nu mai poți justifica timpul pierdut cu naveta, ședințele interminabile, lipsa de flexibilitate. Cine sunt cei care vor pleca primii? Angajații cei mai buni, firește. Cei care își pot găsi un job așa cum vor pentru că sunt căutați pe piață. Toți ceilalți probabil vor rămâne. Și vor fi prezenți la birou trei zile pe săptămână. Și vom auzi din nou "the hum of activity”.

Întrebarea e dacă chiar ne dorim asta.

Știri esențiale

Nou pe blog

Crezi că dacă ai strâns câțiva oameni cu laptop-uri și le-ai dat un obiectiv comun înseamnă că ai o echipă performantă sau că proiectul e ca și îndeplinit? Dezvoltarea unei echipe remote presupune mai multe lucruri, iar feedback-ul trebuie oferit cu mai multă grijă pentru a fi înțeles corect.
Ai întrebări sau vrei să vorbești cu noi?
scrie-ne la hello@pluria.co
Link-uri utile

Suport
Blog
Scrie-ne

hello@pluria.co
Copyright © 2021 PLURIA INTERNATIONAL S.A., All rights reserved.