Copy

Noi începuturi


După fiecare perioadă mai dificilă la nivel global, cu războaie, recesiuni și pandemii, urmează un boom: financiar, social, cultural.

Compensăm pentru restriștile prin care am trecut, pentru sărăcie, boală, nesiguranță, și o facem într-un mod câteodată exagerat.

Pandemia Covid nu s-a încheiat, dar în multe locuri din lume sentimentul e că deja face parte din trecut. În România, tendința e vizibilă: după atâtea reguli, libertate. După atâta stat acasă, vacanțe. După prea multe evenimente online, un început timid pentru evenimente fizice.

O a doua tendință ține de schimbare și asumarea unor riscuri, atât la nivel organizațional, cât și personal: orice criză aduce cu sine schimbări: politice, sociale, economice. Oamenii prind curaj să facă lucrurile altfel, să provoace un status quo împământenit de decenii.

Indiferent cum alegem să trăim acest final de pandemie, agățându-ne de trecut sau căutând modalități noi de a face business sau a ne trăi viața, un lucru este cert: ceea ce a fost și încă este o criză sanitară la nivel global a pus sub semnul întrebării aspecte la care nimeni nu s-ar fi gândit inițial: cum muncim într-o lume hiper-conectată și digitalizată și ce înseamnă, de fapt, această activitate la un secol și jumătate după Revoluția industrială.

Se mai justifică pontajul, orarul fix, prezența fizică într-un sediu, sunt ele niște elemente esențiale pentru creșterea unei companii sau au devenit precum piesele acelea de mobilier, dragi și stricate, pe care le păstrăm din inerție în speranța că ne vor folosi cândva?

Știri esențiale

Nou pe blog

Tot mai multe țări și companii experimentează săptămâna de muncă redusă la 4 zile. Să fie acesta viitorul? Chiar și la mai puține ore de lucru, ai nevoie de un onboarding pentru noii colegi, mai ales atunci când echipa lucrează remote sau în sistem hibrid. Cum faci un onboarding de succes astfel încât să nu pierzi cei mai buni oameni? Și cum îi poți ajuta să lucreze mai bine și să fie mai fericiți? Vezi ce ne folosește la muncă şi ce nu din Meditația Mindfulness de Reducere a Stresului, dezvoltată de Jon Kabat-Zinn în cartea sa Full Catastrophe Living.
Ai întrebări sau vrei să vorbești cu noi?
scrie-ne la hello@pluria.co
Link-uri utile

Suport
Blog
Scrie-ne

hello@pluria.co
Copyright © 2021 PLURIA INTERNATIONAL S.A., All rights reserved.