Copy
Huis van Horus - Nieuwsbrief mei 2020
View this email in your browser
In deze nieuwsbrief:
-  Aangepast cursusprogramma ivm COVID-19
-  Online lezing Sakkara: Leven in een dodenstad
-  Vooraankondiging Egyptereis

Aangepast cursusprogramma ivm COVID-19

De coronacrisis heeft het alledaagse leven flink op z'n kop gezet. Dat heeft ook gevolgen voor het cursusaanbod van Huis van Horus. Wij hadden ons verheugd op een veelzijdig lente- en zomerprogramma. Maar helaas hebben we alle geplande activiteiten moeten annuleren. Degenen die zich voor de lezing over Nefertiti (2 mei) en het museumcollege Sakkara (17 mei) hadden opgegeven, hebben het inschrijfgeld inmiddels retour gekregen.

Op dit moment kunnen wij nog niet zeggen wanneer het cursusprogramma weer van start kan gaan. Veel van onze cursussen vinden plaats in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, dat in eerste instantie tot 1 juni gesloten zou zijn voor publiek. Die datum wordt niet langer genoemd; in plaats daarvan is het afwachten hoe de situatie zich verder ontwikkelt. Dat is voor ons uiteraard lastig plannen. Daarom bieden wij voorlopig geen cursussen aan.

Toch willen we graag actief blijven en onze passie voor het oude Egypte met u blijven delen. Daarom zullen we binnenkort starten met online-lezingen. Daarover leest u hieronder meer. Ook willen we onze plannen voor een reis naar Egypte met u delen.

Wij hopen uiteraard dat we dit jaar nog terug kunnen naar "echte" cursussen met een interessant najaarsprogramma.

Namens het bestuur van Stichting Huis van Horus,
dr. Nico Staring 

 

Online lezing Sakkara: leven in een dodenstad

Het museumcollege over de gelijknamige tijdelijke tentoonstelling is voorlopig uitgesteld. Maar dat betekent niet dat we de tentoonstelling niet virtueel kunnen bekijken! Als één van de samenstellers van de tentoonstelling zal ik u aan de hand van de geselecteerde objecten het verhaal van de dodenstad Sakkara vertellen. Ook krijgt u een inkijkje in hoe de tentoonstelling tot stand is gekomen en wat er zoal bij komt kijken.

De lezing staat gepland voor zondag 17 mei, 16.00-17.00 uur. De lezing is gratis bij te wonen. Wel vragen we geïnteresseerden om zich van tevoren aan te melden. Wij zullen daar een afzonderlijke e-mail voor uitsturen.  


Spreker: dr. Nico Staring (Universiteit Leiden)
Datum: zondag 17 mei 2020 (16-17 uur)
Locatie: Online
Prijs: gratis

Contact

Egyptereis 2021

Vliegtuigen aan de grond en negatieve reisadviezen: momenteel blijft het bij dromen over het land van de farao's. Daarom geven we jullie graag iets om naar uit te kijken! In 2021 organiseert Huis van Horus een reis naar Luxor, de historische tempelstad langs de oevers van de Nijl.

In 8 dagen leer je alles over de Thebaanse kunstenaars: bewonder de fraaie tombe van Nefertari, leer hiërogliefen tekenen in Karnak en bezoek de onlangs gerestaureerde graven van twee edelen in Dra Abu el-Naga. Ga mee op excursie naar de imposante tempel van Seti I in Abydos en de kleurrijke Hathortempel in Dendera, of verken de Nijlvallei te paard. Inclusief een bezoek aan een lopende opgraving (onder voorbehoud).

Het voorlopige reisprogramma wordt binnenkort op onze website bekend gemaakt.


Reisbegeleiding: Vibeke Berens & Nicky van de Beek
Datum: 2021

Contact

Nieuw bestuurslid: Maud Slingenberg

Sinds kort heeft het bestuur van Stichting Huis van Horus zich versterkt met Maud Slingenberg. Maud studeerde egyptologie aan de Universiteit Leiden en marketing (MBA) aan de Universiteit van Amsterdam. Tot haar voornaamste interesses behoren Oude Rijks mastaba's, epigrafie en museologie. Dat laatste heeft onder andere geresulteerd in een stage aan het vooraanstaande Metropolitan Museum of Art in New York. Naast actief te zijn bij opgravingen werkt ze momenteel ook aan de publicatie van het opgravingsarchief van professor Peter Munro.

Meer informatie over het bestuur van Huis van Horus

Ta-Mery Magazine

Huis van Horus publiceert jaarlijks Ta-Mery, het Nederlandstalig magazine over het oude Egypte. De eerste jaargang verscheen in 2008 en sindsdien zijn er nog eens 12 edities bij gekomen. Mist u nog één van deze 13 boeken in uw verzameling? Kijk dan vooral even op onze website. Daar zijn nu alle jaargangen te bestellen. Wilt u direct meerdere jaargangen bestellen? Neem dan even contact met ons op (korting!)
 

Ta-Mery bestellen
Copyright © 2019 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Nico Staring

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp