Copy
Huis van Horus - Vertrek voorzitter Nico Staring
View this email in your browser
Vertrek voorzitter Nico Staring
Beste Egypte-liefhebber en/of donateur van Huis van Horus,

Via deze nieuwsbrief wil ik u graag informeren over mijn vertrek uit het bestuur van Huis van Horus. Na een bestuursperiode van ruim 10 jaar, waarvan twee termijnen als voorzitter (2011-2012; 2015-2020), heb ik besloten om per 31 augustus terug te treden.

Voor de Stichting Huis van Horus is het goed om zo nu en dan de samenstelling van het bestuur te vernieuwen. Dat leidt immers tot nieuwe ideeën en activiteiten.

De voornaamste reden voor mijn besluit, echter, is het steeds groter wordende gebrek aan tijd. Het bestuurswerk is immers vrijwilligerswerk en ik heb gemerkt dat het steeds moeilijker werd om er goed de tijd voor te nemen.

Onderzoek & onderwijs
Het tijdgebrek heeft gelukkig wel een positieve reden, namelijk mijn onderzoek aan de Universiteit Leiden en diverse andere projecten die mij flink bezig houden. Voor de geïnteresseerden: zie bijvoorbeeld mijn laatste onderzoeksartikel, naar aanleiding van de herontdekking en reconstructie van een graf in Sakkara uit de tijd van Toetanchamonhttps://doi.org/10.29353/rime.2020.2994. Een boek over hetzelfde onderwerp is inmiddels in de maak (publicatie eind 2021).

Daarnaast ben ik ontzettend blij te melden dat ik per september ook een aanstelling heb aan de KU Leuven. Daar zal ik het aankomende jaar diverse egyptologische colleges verzorgen.

Dat ik nu stop met het bestuurswerk betekent niet dat u mij helemaal niet meer bij Huis van Horus zult zien. Het is mijn voornemen om als docent aan de stichting verbonden te blijven. In de afgelopen 10 jaar heb ik met ontzettend veel plezier een hele reeks colleges en seminars gegeven. Ik heb het fantastisch gevonden mijn passie voor het oude Egypte met een groot en geïnteresseerd publiek te kunnen delen en daar wil ik zeker mee doorgaan!

Egyptereis
Eén van de hoogtepunten van ruim 10 jaar Huis van Horus is zonder meer de Egyptereis in 2017. Sinds die geslaagde reis is de vraag om een nieuwe reis vaak voorbij gekomen en ik zou op (korte) termijn graag nog eens met een groep teruggaan. De aanstaande opening van het Grand Egyptian Museum (begin 2021?) zou een mooie gelegenheid zijn. Ik hou u op de hoogte! 

Ta-Mery Magazine
Ook kijk ik met veel plezier terug op het redactiewerk aan Ta-Mery, het enige Nederlandstalige magazine over het oude Egypte. Werk aan het aankomende nummer (13) is in volle gang (dat wil zeggen: de auteurs zitten dicht tegen hun deadline aan), en ik zal deze jaargang (mijn 10e) nog blijven verzorgen. Dat doe ik samen met Vibeke Berens, mijn opvolger als hoofdredacteur.

Nieuwe voorzitter
Mijn opvolger als voorzitter van Huis van Horus is Esther Monteiro-Snepvangers-de Groot, sinds 2016 bestuurslid en sinds 2017 secretaris. Ik ben ervan overtuigd dat de stichting bij haar in goede handen is en wens haar - en de rest van het bestuur - heel veel succes!

Vriendelijke groet,
dr. Nico Staring
Bestuur Huis van Horus
Copyright © 2020 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Nico Staring

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp