Copy
Huis van Horus - Donateursdag
View this email in your browser

Donateursdag 
Op zaterdag 19 december staat de jaarlijkse donateursdag van Huis van Horus op de planning. In verband met de huidige Coronamaatregelen zal de donateursdag dit jaar voor het eerst online plaatsvinden. Wij gebruiken hiervoor het online platform Zoom. De donateursdag zal beginnen om 13.00 uur en zal duren tot 15.45 uur. 

Wat kunt u verwachten tijdens de donateursdag? Speciaal voor onze donateurs zullen twee egyptologen een lezing geven. Natuurlijk zal ook de nieuwe Ta-Mery gepresenteerd worden: hét Nederlandstalig magazine over het Oude Egypte. Iedere donateur zal een exemplaar toegestuurd krijgen. 

Om de dontateursdag nog leuker te maken, is er dit jaar de mogelijkheid om mee te doen aan een loterij. Door een lootje van €2,50 te kopen, maakt u kans op de volgende prijzen: het boek Nefertiti, Queen and Pharaoh of Egypt, her Life and Afterlife, van Aiden Dodson, een pakket uit de museumshop van het RMO en een gratis seminar naar keuze in 2021. Bent u geïnteresseerd in één of meerdere lootjes: stuur ons dan een mailtje via 
info@huisvanhorus.nl. 

Donateurs (+ één introducé) kunnen zich aanmelden via de onderstaande button. 

Datum: zaterdag 19 december 2020 (13.00-15.45 uur)
Locatie: Online (Zoom)
Prijs: gratis (en exclusief voor donateurs)

Hieronder kunt u meer informatie vinden over de lezingen: 

Jonny Russel MA, PhD student Universiteit Leiden: 'Trump, Epidemics and Ancient Egyptian Medical Papyri'
De aanhoudende COVID-19-pandemie is een deel van ieders leven geworden, van presidenten tot patiënten. Hoe verhoudt dit zich tot de oude Egyptische geschiedenis? In deze lezing zal Jonny Russell proberen om dit vraagstuk te ontleden door het bewijs in medisch en niet-medisch bronnenmateriaal te vergelijken. Voertaal: Engels.

Mathijs Smith MA'Vervalsingen: een korte introductie'
Bijna elk museum met een Egyptische collectie heeft gedurende haar geschiedenis vervalsingen verworven. Soms zijn deze met opzet aangekocht voor educatieve of wetenschappelijke doeleinden, in andere gevallen zijn deze objecten aangekocht als authentieke artefacten. In deze lezing vertelt Mathijs Smith meer over vervalsingen in de Egyptologie. 

Inschrijven
Copyright © 2020 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Lauren van Kruijssen

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp