Copy
Huis van Horus - Nieuwsbrief januari
View this email in your browser
Namens het bestuur van stichting Huis van Horus wensen wij u allen een gelukkig 2021! We hopen het aankomende jaar weer veel activiteiten te kunnen plannen. Gelukkig staat er deze maand al een lezing op de planning, Stones en bones van dr. Jay Silverstein. Hierover beneden meer. Wij hopen u allen terug te zien bij de aankomende activiteiten!

Online lezing Stones and bones 

Stones and bones: Tell Timai and the Lost History of the Rosetta Stone

De Steen van Rosetta bevat een van de beroemdste inscripties ter wereld. De tweetalige tekst die in de donkere granieten steen in drie verschillende schriften is gebeiteld, beschrijft gebeurtenissen die het lot van de wereld hebben gevormd. Het hellenistische Egypte stond aan de rand van de afgrond en het geslacht dat de wereld Cleopatra VII gaf, kwam bijna tot een einde. In de oude stad Thmouis (nu Tell Timai) bevestigen archeologische vondsten die gebeurtenissen en bieden ze een zeldzaam inzicht in de etnische en politieke spanningen die zich manifesteerden tijdens de Grote Opstand van 204–185 v.Chr. De gevolgen van de rebellie veranderden het Ptolemeïsche Egypte in een tijd die als een cruciaal keerpunt in de geschiedenis van de Klassieke Wereld wordt beschouwd.

Jay Silverstein is een antropologisch archeoloog (PhD Pennsylvania State Universiteit) met uitgebreide internationale ervaring. Naast zijn werk voor de faculteit van de School of Advanced Studies (SAS) bekleedt hij ook functies bij de Universiteit van Hawaii en Cranfield College en is hij een Explorer bij de National Geographic Society. Zijn interesses gaan uit naar de opkomst en ondergang van complexe samenlevingen, imperialisme, archeologische manifestaties van sociale macht, evolutietheorie, oude hydraulische / ecologische aanpassingen, oorlogsvoering, GIS en stedelijke ontwikkeling. Naast Egypte heeft hij onderzoeksprojecten geleid over de hele wereld: Mexico, Guatemala, Zuidoost-Azië, Noord- en Zuid-Korea, Papoea-Nieuw-Guinea, Kiribati, de Salomonseilanden en Oostenrijk.
Voertaal: Engels 


Docent: Dr. Jay Silverstein
Datum: zaterdag 23 januari 2021 (15.00-16.00)
Locatie: Online (Zoom)
Voertaal: Engels
Prijs: gratis voor donateurs en studenten | €5 voor niet-donateurs

Inschrijven

Aantekeningen lezing Nefertiti, feit of fabel

Naar aanleiding van de lezing 'Nefertiti, feit of fabel?' van Athena van der Perre heeft Danny Yvergneaux aantekeningen gemaakt en wilde deze graag delen met andere geïnteresseerden. Via de onderstaande button krijgt u toegang tot het document.

PDF

Instagram Huis van Horus

Nu het nieuwe jaar begonnen is, willen we u uitnodigen om het nieuwe Instagram-account van Huis van Horus te volgen. Hier zullen wij u onder andere op de hoogte houden van de activiteiten en evenementen die op de planning staan. U kunt ons vinden onder de gebruikersnaam 'Huisvanhorus'. Via de onderstaande button komt u bij ons account.

Instagram-account
Copyright © 2020 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Lauren van Kruijssen

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp