Copy
Huis van Horus - Nieuwsbrief oktober
View this email in your browser

Workshop Egyptisch tekenen

De Oudegyptische menselijke en goddelijke figuren uit reliëfs en schilderingen werden soms eerst geschetst met behulp van rasters en hulplijnen. Dit zorgde ervoor dat de figuren de juiste proporties en verhoudingen hadden voordat de figuren definitief op een muur werden gekerfd of geschilderd.

Tijdens deze workshop leert u over het tekenproces van Egyptische figuren en het gebruik van rasters en hulplijnen. Speciale aandacht in deze workshop krijgt het gebruik van rasters en hoe deze werden toegepast in de verschillende periodes van de Egyptische geschiedenis om een groot scala aan figuren te tekenen. Met deze informatie kunt u dan ook tijdens de workshop zelf aan de slag met de rasters om aan der hand van voorbeelden zelf verschillende Egyptische figuren te tekenen.

Er zijn nog maar 4 plekken beschikbaar voor de workshop, dus meld u snel aan!

Docent: Emmely Koornstra MA
Datum: zondag 18 oktober 2020 (10-14 uur)
Locatie: Rijksmuseum van oudheden (Caesarzaal)
Prijs: €48 voor donateurs | €60 voor niet-donateurs

Inschrijven

Online lezing Farao Nefertiti: feit of fabel?

Nefertiti behoort tot de meest spraakmakende figuren uit de oudheid, en toch is de vrouw achter de wereldberoemde buste nauwelijks gekend. De tumultueuze periode waarin ze leefde, én vooral de damnatio memoriae na haar dood, zorgen ervoor dat onze kennis over haar leven vandaag nog steeds zeer beperkt is. Dit leidde tot een aanzienlijke hoeveelheid verzinsels en speculaties. Recent onderzoek bracht echter een aantal nieuwe, verrassende feiten aan het licht. Na het overlijden van haar echtgenoot, de zogenaamde ketterkoning Achnaton, zou ze zelf de troon bestijgen en gedurende een korte periode heersen over Egypte. Over de periode na haar dood zijn nog steeds talloze vragen onbeantwoord gebleven. Wat gebeurde er met Semenchkare, de gedoodverfde troonopvolger van Achnaton? Hoe past Toetanchamon in dit hele verhaal? En vooral, waar is Nefertiti nu?

Tijdens deze lezing gaat egyptologe Athena van der Perre in op de recente ontwikkelingen in het onderzoek naar deze bekende koningin en weerlegt ze een aantal van de gangbare theorieën over haar leven en dood.

Studenten kunnen zich aanmelden via info@huisvanhorus.nl

Docent: Athena van der Perre
Datum: maandag 9 november 2020 (19:30-20:30 uur)
Locatie: Online (Zoom)
Prijs: gratis voor donateurs en studenten | €5 voor niet-donateurs

Inschrijven
Copyright © 2020 Huis van Horus  All rights reserved.

Redactie nieuwsbrief: Lauren van Kruijssen

Our mailing address is:
info@huisvanhorus.nl

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list
Facebook
Website


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Huis van Horus · Stationsplein 42 · Leiden, 2312 AK · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp