Copy
logo Kossmann.dejong
12 mei 2016
 
In deze nieuwsbrief: Stap in de wereld van ECCO // 'Wonen in de Amsterdamse School' geopend! // Succesvol eerste project in Abu Dhabi // Micropia meest innovatieve museum van Europa // Kossmann.dejong ontwerpt Parademuseum // 'Canon van Nederland', een reusachtige tijdmachine // Dood giraffenveulen in Micropia
 
Foto ECCO tentoonstelling, Thijs Wolzak
Stap in de wereld van ECCO
Als introductie op het meer dan vijftig jaar oude familiebedrijf heeft Kossmann.dejong een bijzondere en interactieve presentatie ontworpen voor schoenfabrikant ECCO, waarin de geschiedenis van ECCO tot leven komt en bezoekers worden ondergedompeld in de kunst van het schoenmaken. Een spectaculaire ruimte met wanden en plafond geheel uitgevoerd in leer, waar interactie is ingezet om bezoekers zelf het productieproces van een ECCO schoen te laten ervaren.
Lees meer
 
Foto entreezaal 'Wonen in de Amsterdamse School', Thijs Wolzak
'Wonen in de Amsterdamse School' geopend!
Mooie recensies in kranten, tijdschriften, op social media en blogs, een item in De Wereld Draait Door en in de etalage van boekhandel Athenaeum pronkt de catalogus: sinds de opening staat de door ons ontworpen tentoonstelling (en catalogus) ‘Wonen in de Amsterdamse School’ in het Amsterdamse Stedelijk Museum volop in de belangstelling.
Lees meer
 
Foto Blackbox Qasr Al Hosn Festival, Kossmann.dejong
Succesvol eerste project in Abu Dhabi
Voor het jaarlijkse Qasr Al Hosn Festival in Abu Dhabi heeft Kossmann.dejong twee tentoonstellingen ontworpen in het statige Cultural Foundation Building. Een tentoonstelling waar de bezoeker in een mysterieuze black box door een ruimtelijke installatie van gesynchroniseerde videoprojecties loopt, waarin de verhalen achter vijf iconische historische foto’s tot leven zijn gewekt. Daarnaast een tentoonstelling ontworpen als een labyrintische ontdekkingstocht die de belangrijkste stadsarchieven van Abu Dhabi representeert.
Lees meer
 
Foto Micropia en NMM winnaars EMYA 2016, Thijs Wolzak
Micropia meest innovatieve museum van Europa
De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) heeft de prijs voor het meest innovatieve museum van Europa, de Kenneth Hudson Award, toegekend aan Micropia. “Dit unieke, originele museum maakt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar in een aantrekkelijke tentoonstelling. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau”, aldus de jury. Het Nationaal Militair Museum in Soesterberg viel eveneens in de prijzen en ontving een eervolle vermelding.
Lees meer
 
Impressie Parademuseum, Kossmann.dejong
Kossmann.dejong ontwerpt Parademuseum
Dit jaar wordt er op het reizende theaterfestival ‘de Parade’ een nieuwe beleving gelanceerd: het Parademuseum. Het Nederlands Fotomuseum is de eerste bespeler van dit tijdelijke museum en heeft Kossmann.dejong gevraagd een ‘tentoonstelling’ te ontwerpen over het fotoboek ‘Eye Love You’ van fotograaf Ed van der Elsken. De bezoekers worden vanaf 23 juni ondergedompeld in een meeslepende beeldshow over geluk, verdriet, moed, strijd en vitaliteit.
Lees meer
 
Impressie Canon van Nederland, Kossmann.dejong
'Canon van Nederland', een reusachtige tijdmachine
April jl. zijn de voorlopige ontwerpplannen van de 'Canon van Nederland’ gepresenteerd in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Kossmann.dejong heeft, samen met interactive ontwerper IJsfontein en film- en animatiestudio Redrum, de tentoonstelling ontworpen als een reusachtige, interactieve tijdmachine. In 2017 opent de 'Canon van Nederland' in het nieuwe entreegebouw van het museum, maar Redrum maakte alvast een video-impressie.

Lees meer
 
Foto dood giraffeveulen in Micropia. Foto Micropia, Thijs Wolzak
Dood giraffenveulen in Micropia
Er is een nieuwe intrigerende exhibit, getiteld ‘Onmisbare opruimers’, toegevoegd aan Micropia. De opstelling van een dood, tot de verbeelding sprekend dier was al voor de opening van Micropia bedacht. Een drie dagen oud giraffenveulen, dat een natuurlijke dood stierf in Artis, is uiteindelijk de eyecatcher geworden om het verhaal te vertellen van het noodzakelijke afbraakwerk van microben.

Lees meer
Kossmann.dejong, De Ruyterkade 107, 1011 AB Amsterdam

Copyright © 2016, All rights reserved.

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    receive this newsletter in English


This email was sent to <<E-mailadres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kossmann.dejong · De Ruyterkade 107 · Amsterdam, 1011 AB · Netherlands