Copy
23 november 2015
 
In deze nieuwsbrief: 'ZieZo Marokko' geopend! // Jubileumtentoonstelling 'De Maakbare Mens' // Historisches Museum Frankfurt krijgt vorm // Nieuwe exhibit in Micropia // Ellen Schindler gastredacteur 'Dude' // Tijdtrap wint archeologieprijs // In de voetsporen van Pierre Cuypers // NMM en Micropia in race voor awards
 
'ZieZo Marokko' geopend!
Vrijdag 16 oktober heeft minister Jet Bussemaker tijdens een feestelijke bijeenkomst in de vernieuwde hal van het Tropenmuseum de kindertentoonstelling ‘ZieZo Marokko’ geopend. Ontworpen als een museale beleving, ontmoeten de jonge bezoekers vier bekende Nederlandse Marokkanen die de kinderen meenemen op een spannende, interactieve ontdekkingsreis door een Marokkaanse medina.
Lees meer

 
Jubileumtentoonstelling 'De Maakbare Mens'
Onlangs is de nieuwe tentoonstelling ‘De Maakbare Mens’ in Het Dolhuys geopend, waarmee het museum zijn 10-jarig jubileum viert. Op eigenzinnige wijze wordt het publiek geprikkeld na te denken over de maakbaarheid van de mens, volmaakt- en onvolmaaktheid, beeld en zelfbeeld.
Lees meer


 
Historisches Museum Frankfurt krijgt vorm
In Frankfurt zijn de bouwwerkzaamheden aan het nieuwe Historisches Museum in volle gang. Kossmann.dejong ontwerpt drie permanente tentoonstellingen, waarin de verschillende gezichten van de stad Frankfurt worden belicht. Samen met kunstenaars en maquettebouwers wordt nu gewerkt aan een spectaculaire, levensgrote 'Schneekugel'. Naar verwachting opent het nieuwe museum in 2017 zijn deuren.
Lees meer


 
Nieuwe exhibit in Micropia
In Micropia is de nieuwe interactieve exhibit ‘krachtpatsers in de kas’ onthuld. Deze opstelling maakt voor een groot publiek inzichtelijk hoe plaaginsecten op sierplanten kunnen worden voorkomen door de inzet van microscopisch kleine, natuurlijke vijanden (zgn. nematoden). Via een speciale 3D-microscoop met joystick eraan gekoppeld, kan de bezoeker nematoden in levenden lijve in actie zien.
Lees meer


 
Ellen Schindler gastredacteur 'Dude'
“To make it happen” staat er op de cover van de nieuwe editie van BNO Dutch Designers Magazine Dude. Het is de lijfspreuk van Ellen Schindler – partner en zakelijk directeur van Kossmann.dejong – die in deze herfsteditie als gastredacteur optreedt. Ellen vertelt hierin over zakelijk ondernemerschap, de keuzes die daarbij horen, internationalisering en het door haar ontwikkelde onderwijsprogramma. Klik hier ter inzage.

 
Tijdtrap wint archeologieprijs
De door Kossmann.dejong ontworpen Tijdtrap in het roltrappenhuis van de Rotterdamse Markthal heeft de Prijs der Nederlandse Publieksarcheologie gewonnen. De Stichting Archeologie en Publiek wil met deze prijs de maatschappelijke relevantie van archeologie laten zien. In de
Lees meer
 
In de voetsporen van Pierre Cuypers
Kossmann.dejong is genomineerd voor de Harrie Tillieprijs, een prijs die op 13 december wordt uitgereikt door de gemeente Roermond aan een hedendaagse vormgever die een link heeft met de interieurontwerpen van Pierre Cuypers. In een speciale expositie in het Cuypershuis in Roermond tonen de vijf genomineerden hun werk en kan ook het publiek stemmen op zijn favoriet.
Lees meer

 
NMM en Micropia in race voor awards
Het awardseizoen is volop gaande en Kossmann.dejong is in de race voor meerdere internationale awards. Micropia is o.a. genomineerd voor de FX International Interior Design Awards, behoort tot de finalisten van de Best of Year Interior Design Awards en heeft een 'Special Mention' ontvangen bij de prestigieuze German Design Award. Het Nationaal Militair Museum heeft de shortlist gehaald van de Design Week Awards.
 
Kossmann.dejong, De Ruyterkade 107, 1011 AB Amsterdam

Copyright © 2015, All rights reserved.

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    receive this newsletter in English