Copy
logo Kossmann.dejong
17 november 2016
 
In deze nieuwsbrief: Eden Soestdijk door naar de laatste ronde // 'Wereld Vol Veren' een feest voor het oog // Familietentoonstelling voor Royal Shakespeare Company // Groen licht voor Royal Air Force Museum // 'Wonen in de Amsterdamse School' groot succes // 'Offshore Experience' in aanbouw // 'De Boeddha' breekt record // Awards
 
Impressie Eden Soestdijk, Omega Render
Eden Soestdijk door naar de laatste ronde
Eden Soestdijk is als een van de drie plannen genomineerd voor de herbestemming van Paleis Soestdijk. In ons voorstel, ontworpen samen met Mecanoo Architecten, Royal HaskoningDHV en Stichting Eden Soestdijk, transformeren we het landgoed in een proeftuin voor een duurzame samenleving; van paleis naar paradijs.
Lees meer
 
Foto 'Wereld vol veren', Thijs Wolzak
'Wereld vol Veren' een feest voor het oog
In de nieuwe wisseltentoonstelling ‘Wereld vol Veren’, geopend op 14 oktober 2016 in Museum Volkenkunde in Leiden, neemt Kossmann.dejong de bezoeker mee op een theatrale ontdekkingstocht langs verenobjecten uit alle windstreken. Een onderdompeling in een fascinerende wereld waarin natuur en cultuur samensmelten tot een uitbundig feest voor het oog.
Lees meer
 
Foto 'The Play's The Thing', door Andrew Fox
Familietentoonstelling voor Royal Shakespeare Company 
De nieuwe familietentoonstelling ‘The Play’s The Thing’ onthult de geheimen en verhalen van de Royal Shakespeare Company (RSC), het befaamde Engelse theatergezelschap in Stratford-upon-Avon (UK). Kossmann.dejongs ontwerp omvat meer dan alleen een tentoonstelling; het gehele gebouw is onderdeel gemaakt van een spannende reis door de tijd, waarin de bezoeker van heel dichtbij de kunst van het theater maken zelf kan ervaren.
Lees meer
 
Impressie corridor Royal Air Force Museum London, door Kossmann.dejong
Groen licht voor Royal Air Force Museum
Door een gift van de Heritage Lottery Fund aan het Royal Air Force Museum in Londen, heeft Kossmann.dejong definitief groen licht gekregen voor het ontwerp van de tentoonstelling over de toekomst van het Britse luchtmachtinstituut. Kossmann.dejong transformeert de tentoonstellingsruimte in een laboratorium-achtige omgeving, waar de bezoeker in de rol van onderzoeker kruipt en wordt uitgedaagd mee te denken over de toekomst van de RAF.
Lees meer
 
Foto 'Wonen in de Amsterdamse School', Thijs Wolzak
'Wonen in de Amsterdamse School' groot succes
‘Wonen in de Amsterdamse School’ werd door de enorme toestroom van ruim 250.000 bezoekers hoog geprezen; de tijdelijke tentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam ontving de hoogste waardering voor een tentoonstelling sinds de heropening van het museum in 2012, zo bleek uit de bezoekersenquête. De bijbehorende catalogus, eveneens vormgegeven door Kossmann.dejong, is op weg een collector's item te worden. De tweede Nederlandse druk is inmiddels vrijwel overal uitverkocht.

Lees meer
 
Foto 'Offshore Experience' in aanbouw, Maritiem Museum Rotterdam
'Offshore Experience' in aanbouw
In navolging van de tentoonstelling ‘MainPort Live’, wordt de succesvolle samenwerking tussen het Maritiem Museum Rotterdam en Kossmann.dejong nu voortgezet met het ontwerp van de nieuwe ‘Offshore Experience’. Als op een echt boorplatform, wanen bezoekers zich op zee om te ontdekken voor welke buitenproportionele uitdagingen bedrijven en werknemers in de offshore-industrie dagelijks staan. De experience opent in december 2016.
Lees meer
 
Foto 'De Boeddha' in Museum Volkenkunde Leiden, Thijs Wolzak
'De Boeddha' breekt record
De jarenlange samenwerking tussen Kossmann.dejong en Museum Volkenkunde in Leiden werpt zijn vruchten af. De bezoekersaantallen blijven alsmaar stijgen en onlangs brak ‘De Boeddha’ met bijna 95.000 bezoekers in zes maanden tijd een record. Inmiddels is ‘De Boeddha’ doorgereisd naar het Tropenmuseum in Amsterdam waar ze tot en met 29 januari 2017 te zien is.
Lees meer

 
Foto Lounge 2, door Thijs Wolzak, en ZieZo Marokko, door Ivar Pel
Awards
Kossmann.dejong is in de race voor meerdere internationale awards. Zo is Lounge 2 op luchthaven Schiphol genomineerd voor de SBID International Design Awards en voor de FX International Interior Design Awards en ‘ZieZo Marokko’ in Tropenmuseum Junior staat op de shortlist voor de International Design & Communication Awards. De offshore-industrie heeft al voor de opening van de ‘Offshore Experience’ haar waardering geuit voor de tentoonstelling door de toekenning van de Offshore Energy Public Outreach Award, een vakprijs voor de beste prestatie op gebied van publieksbereik.
Kossmann.dejong, De Ruyterkade 107, 1011 AB Amsterdam

Copyright © 2016, All rights reserved.

uitschrijven voor deze nieuwsbrief    receive this newsletter in English


This email was sent to <<E-mailadres:>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kossmann.dejong · De Ruyterkade 107 · Amsterdam, 1011 AB · Netherlands