Copy
logo Kossmann.dejong
11 april 2016
 
image Micropia - NMM - EMYA 2016

Kossmann.dejong twee keer in de prijzen bij European Museum of the Year Award

De jury van de European Museum of the Year Award (EMYA) heeft afgelopen zaterdag in het Spaanse San Sebastián twee projecten van Kossmann.dejong onderscheiden: zowel Micropia - s’werelds eerste microbenmuseum, als het Nationaal Militair Museum is in de prijzen gevallen.  

Micropia is bekroond met de Kenneth Hudson Award, de prijs voor het meest innovatieve, baanbrekende museum van Europa. De jury over Micropia: “Dit unieke, originele museum maakt de onzichtbare wereld van microben zichtbaar in een aantrekkelijke tentoonstelling. Via speciaal ontwikkelde, nieuwe technieken en zorgvuldig ontworpen educatieve elementen wordt informatie op een luchtige en effectieve manier overgebracht op een breed publiek. Micropia tilt het begrip museum naar een hoger niveau.” Kossmann.dejong ontwierp de tentoonstelling in nauwe samenwerking met het Duitse mediadesignbureau ART+COM.

Het Nationaal Militair Museum (NMM) in Soesterberg heeft tijdens de EMYA uitreiking een eervolle vermelding ontvangen. De jury is onder de indruk van de manier waarop het NMM geen puur militaristische benadering, maar juist een meer sociale benadering van militaire interventie presenteert. Deze presentatie “overtreft de verwachtingen van de bezoeker op elke manier”, aldus het juryrapport. Kossmann.dejong maakt deel uit van het consortium Heijmans PPP, dat naast de bouwer bestaat uit Felix Claus Dick van Wageningen Architecten en H+N+S Landschapsarchitecten. Gebouw, de gehele museale inrichting en omringend landschap zijn integraal ontworpen.
Noot voor de redactie
Voor meer informatie over het tentoonstellingsontwerp van Micropia en het Nationaal Militair Museum, bezoek onze website www.kossmanndejong.nl of neem contact op met Kossmann.dejong, Hannah Geerdink via pr@kossmanndejong.nl of 020-4208890. Nadere informatie over de European Museum of the Year Award vindt u op www.europeanmuseumforum.info.

Over Kossmann.dejong
Kossmann.dejong is een internationaal ontwerpbureau voor tentoonstellingsontwerpen en interieu­rarchitectuur gevestigd in Amsterdam. Kenmerkend
voor de ontwerpbenadering van Kossmann.dejong is de koppeling van inhoud aan verbeelding. Door een inhoudelijke aanpak en inzet van een mix aan media ontstaan gelaagde multimediale, ruimtelijke vertellingen met een unieke vorm. Het doel is om betekenisvolle omgevingen te ontwerpen die bezoekers inspireren, emotioneel raken en een blijvende herinnering opleveren.

 
Kossmann.dejong, De Ruyterkade 107, 1011 AB Amsterdam, Nederland

Copyright © 2016, All rights reserved.

uitschrijven voor persberichten    receive this press release in English


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Kossmann.dejong · De Ruyterkade 107 · Amsterdam, 1011 AB · Netherlands