Copy
Nieuwsbrief september 2015 | Basisschool Sint-Lucia

Nieuwsbrief september 2015

Beste ouders, 


Alles draait nu op volle toeren en dus neem ik graag de tijd om een eerste nieuwsbrief op te stellen. Zoals aangekondigd zit deze in een volledig nieuw kleedje! Ga maar op ontdekking....

Activiteiten

Op dinsdag 8 september was er de 'rollerhappening' voor het vierde, vijfde en zesde leerjaar. Het werd een mooie en sportieve namiddag. Meer...

In de loop van september was er nog veel meer sportvreugde voor onze leerlingen van de lagere school tijdens de sportdagen in de 'Moervelden'. Helaas zat het weer niet altijd mee, maar dat kon de pret niet bederven. Kijk maar op de Blogs.
Op donderdag 17 september traden onze leerlingen van het zesde leerjaar in het spoor van de Groote Oorlog. Het werd een leerrijk bezoek aan de Westhoek. Lees hier de mooie verslagen en bewonder de foto's.

Verkeer

En wat een feest was het op vrijdag 18 september! Vele kinderen kwamen met de fiets, te voet, met de step,... naar school. Voorzien van fluo-vest en helm. De Strapdag was een succes. 
Er werd ook nog flink gedanst op het Straplied om deze dag nog een groter feestgehalte te geven. Kijk maar...
Laten we nog vaak Strappen. Gezond voor lichaam en geest! 
Ook voor schooluitstappen maken we, zeker bij de grotere kinderen, regelmatig gebruik van de fiets. Hiervoor zijn we nog op zoek naar vrijwillige ouders om mee te begeleiden. Ons oudercomité zal weldra een oproep lanceren.
Hierbij een oproep aan iedereen om de fiets van je zoon of dochter eens te onderwerpen aan een uitgebreide controle. Op die manier is de fiets steeds TIPTOP wanneer deze voor de school moet gebruikt worden. Klik hier voor meer info.

Oproep aan de ouders

* Om afwezigheden of ander nieuws vanuit het schoolteam te kunnen opvolgen werd een plekje voorzien op de schoolsite. Op deze manier kunnen we iedereen snel informeren. Neem gerust een kijkje...

* Er werd vanuit de gemeente per brief gemeld dat er in de toekomst werken zullen uitgevoerd worden aan o.a. de Vincent Goossenslaan. Het is niet duidelijk wat de impact zal zijn, maar we informeren u wanneer wij meer moesten weten.
 Een gele M&M horloge werd gevonden. De eigenaar mag deze op het secretariaat afhalen.

AGENDA september / oktober 2015
september
Maandag 28
Dinsdag 29
 

oktober
Donderdag 1
 
Maandag 5
Dinsdag 6
Donderdag 8
Vrijdag 9

Woensdag 14
Donderdag 15

Dinsdag 20

Vrijdag 23

Maandag 26
Woensdag 28
Donderdag 29
Vrijdag 30
 
 

Facultatieve vrije dag
Sportdag kleuters in 'De Boomgaard'
Bib bezoek L2-L4
L5 Medisch onderzoek

Maandopening
Kinderparlement
Dag van de leerkracht
L4 en L5 Herfstwandeling
L6 Herfstwandeling
Zwemmen LS

Fruitdag
MEDOC 20u00 Iedereen welkom!

Bib bezoek L2-L3
L4-L6 Loopcross in Vrieselhof
Zwemmen LS

'Open deurtje' 10u30-11u30 (instappers 9 november)
Grootouderfeest
Oudercontact L1
Rapport 1
Met vriendelijke groet,
Kevin Francken - Directeur
Vrije basisschool Sint-Lucia - Venusstraat 3, 2520 Oelegem - 03 383 10 31 - info@st-lucia.be