Copy
Waarom krijg ik dit?
Bekijk dit bericht in uw browser.
Nieuwsbrief stichting CharityCycling.nl
Nummer 2 - 2020

Fietsers: Ton Erkelens, Jan van der Giessen, Henri Hafkamp, Jan de Leede, Jaap-Willem Platschorre, Adriaan Pons, Marco Rietveld, Wilco Schellevis en Hanno Verweij
 
 

Voorwoord


Beste sponsors, familie en vrienden,

Fijn dat u even de tijd neemt voor onze 2e nieuwsbrief richting het einde van dit atypische seizoen. Als team zijn we ondanks de omstandigheden blijven fietsen, eerst een aantal maanden individueel en met ingang van de versoepelingen ook weer steeds meer in groepjes.

Ondanks dat er een streep ging door o.a. Fietsen voor Kerkrade, Sport4Hope en de Simonis Verf Wielertourtocht hebben we een alternatieve invulling kunnen geven aan enkele van deze evenementen. Op dit moment beraden we ons nog op een 2-daagse fietstrip bij onze oosterburen, eind september.

In deze nieuwsbrief leest u weer enkele bijdragen van onze verslaggevers:
  • Jan en Henri nemen u mee naar enkele mooie fietstochten die in de afgelopen periode buiten onze landsgrenzen zijn verreden.
  • Henri en Jaap-Willem schrijven over de alternatieve invulling van Sport4Hope en Fietsen voor Kerkrade.
  • Adriaan zet een aantal van onze gewaardeerde sponsoren in de 'spotlights' en geeft een update over de financiën.
  • Ook kijken we naar de stand van de teamkilometers die de sportieve uitdaging vormen voor 2020.
Ondanks een bijzonder seizoen realiseren we ook dit jaar een prachtige netto-opbrengst. Dank voor uw/jouw belangstelling, steun en bijdrage hierin!

Hartelijke en sportieve groet namens ons allen,

Hanno Verweij

[terug naar boven]

2020 kunnen we inmiddels wel invullen als een bijzonder jaar voor velen. Na het aanscherpen van de Corona-regels in maart j.l. hebben we dan ook niet meer als team samen kunnen fietsen. Door alle plannen en tochten die we wilden gaan rijden, is een dikke streep gekomen. Gelukkig mochten we in Nederland nog wel fietsen en zijn er mooie solo-ritten gereden.

Ook dit jaar zijn er door de meeste CC-teamleden weer veel vakantie-kilometers gemaakt. In bergen, maar ook in het vlakke Nederland. Mooie tochten, prachtige natuur, bekende cols, minder bekende gebieden. De vele haarspeldbochten waar soms geen einde aan leek te komen. De mooiste tochten willen we graag met jullie delen.

Oostenrijk
In de Alpen zijn de mensen er op gericht om veel avontuurlijke activiteiten voor jong en oud te organiseren. Tussen de gezinsactiviteiten kon ik (Henri) tijd vrij maken voor de tocht vanuit onze campingplaats in Stams.Een deel van de 100km fietstocht is de klim vanuit Oetz naar Kühtai, door het Kühtai dal. Deze klim is bijna 18km en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7%, wat neerkomt op ruim 1200 hoogtemeters. Veel Oostenrijkse koeien (vandaar ook de naam!?), die ik met enige regelmaat zelfs op de weg moest ontwijken. Vanaf Kühtai richting Innsbruck naar beneden fietsend door het imposante berglandschap van het Sellraintal. Tijdens deze rit kon ik in alle rust genieten van een prachtig uitzicht op de toppen van het Ötztal en de Stubaier Alpen. Niet alleen de bergen, maar ook de charmante dorpjes onderweg maken deze tocht veelzijdige.

Italië
Het tweede gedeelte van onze vakantie hebben in Noord-Italië doorgebracht. De mooiste klim was de Passo Manghen vanuit Borgo Valsugana, aan de voet van de Dolomieten en bekend van de Giro. Op een warme morgen ben ik (Henri) na 20km warmgereden door het dal met de appel- en wijngaarden om daarna de 23km lange klim richting de Passo Manghen te fietsen. Na de Kaiserjagerstrasse (naar de Passo Vezzena) en de Panarotta was deze klim onderscheidend in de variatie van uitzichten, maar ook de rust. Wat opviel was dat op grote delen van boomhellingen nog overblijfselen van de storm van oktober 2018 te zien waren. De klim heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7%, wat neerkomt op ruim 1600 hoogtemeters.Toen later die week op de camping iemand vroeg om de Passo Manghen sámen te fietsen, was de keus dan ook snel gemaakt. We zijn toen vanaf de pas aan de andere kant naar beneden gegaan om er een rondje van 110km van te maken. We waren nog geen 5 minuten in de afdaling toen we werden geconfronteerd met een heel heftige hagelbui die van de wegdek een soort waterval maakte. Gecombineerd met veel bliksem, donder, hagel en regen maakte de laatste 60km tot een heroïsche tocht. Dit natuurgeweld in dit imposante landschap maakt je klein en laat zien de grootheid van onze Schepper. Frankrijk
Samen (met onze gezinnen) zijn Jaap-Willem en ik (Jan de Leede) afgereisd naar Zuid-Frankrijk waar we op hetzelfde vakantiepark een huisje hadden geboekt. We zaten bij het dorpje Quillan. Een klein stukje boven Andorra, net boven de Franse Pyreneeën. Een mooi golvend landschap met mooie kloven om doorheen te rijden. Als liefhebbers van fietsen zaten we dan ook al binnen 24 uur na aankomst op de fiets. Een klein rondje om de omgeving te verkennen. Met 38 graden hebben we het ook maar echt even gelaten bij een klein rondje. De 2 opvolgende weken hebben verschillende mooie ronden kunnen maken. Zo zijn we bijvoorbeeld door de Gorges de Galamus gereden. Een indrukwekkende uitgesleten kloof waar een smalle weg langs de rotswanden gaat met enorme diepten als je even over het randje keek.Een ander hoogtepunt was de route over de Col de Pailheres en de Col du Pradel. Een tocht van 115 km en 2600 hoogtemeters. een prachtige klim naar een hoogte van 2000 meter. De Pailheres is een mooie gelijkmatig lopende klim met stijgingspercentages rond de 8%. Na de afdaling van de Pailheres kregen we gelijk de klim van de Pradel voor onze kiezen. Met stukjes van 12-14%, slecht wegdek en een tekort aan water was deze klim weer eens ouderwets afzien. Ondanks alle corona-regelgeving was het prima om te fietsen in Zuid-Frankrijk, Oostenrijk en Italië en kunnen we terugkijken op heerlijke weken vakantie.

Met sportieve groet,
Namens het team, Henri Hafkamp en Jan de Leede

[terug naar boven]

Fietsen in 'quarantaine tijd'


Fietsen voor Kerkrade
In de planning hadden we ook een rit opgenomen voor het goede doel, namelijk “Fietsen voor Kerkrade”. Door de Corona is dit evenement afgeblazen. Om toch wat geld in te zamelen en onze bijdrage als team te leveren, hebben we een mooie tocht uitgezet door de polder, goed voor 160 km. Een prachtige route via Gorinchem, Zaltbommel, Werkendam en Dordrecht. Onderweg in Werkendam zijn we door familie van Adriaan verzorgd met een uitstekende lunch. Gelukkig konden we dit weer als team samen doen, nadat de corona-regels weer wat versoepeld waren. Sport4Hope - Stichting Als kanker je raakt
Ook door onze jaarlijkse deelname aan Sport4Hope kwam helaas een streep, omdat het evenement werd afgelast. Ook ons zelf verzonnen alternatief, een mooie tocht door het Reichswald in de omgeving van Nijmegen, moesten we verzetten vanwege regenachtige omstandigheden. Toen hebben wij op de geplande datum 26 juni een mooie rit in onze eigen regio gereden. Een tocht van ruim 100km via de Moerdijkbrug naar Willemstad en door de Hoeksche Waard weer terug naar huis. In Willemstad konden de arm- en beenstukken af en genoten we op een terrasje in de zon van koffie met appelgebak. Met deze tocht konden we gesteund door onze sponsors nog ruim EUR 3.500 bijdragen aan het werk van Stichting Als kanker je raakt. 


  
[terug naar boven]

Uitdaging 2020Zoals in de vorige nieuwsbrief aangekondigd, hebben wij voor 2020 een teamprestatie als uitdaging gekozen. Als knipoog naar de naam van het nieuwe schip van Mercy Ships - de Global Mercy - wilden we als team in een jaar tijd een ‘reis om de wereld’ fietsen, namelijk de afstand van de omtrek van de aarde: 40.075km! Helaas is deze doelstelling door de beperkingen in de Corona-crisis onhaalbaar gebleken. Daar waar we vorige jaren veel tochten gezamenlijk konden fietsen, hebben we nu van maart tot en met mei in hoofdzaak solo moeten fietsen. Goed voor de conditie, maar een stuk minder gezellig en minder ver. Al-met-al niet goed voor de team-kilometers. Ook moesten we de georganiseerde toertochten van 150-200km missen. 

Uiteraard hebben we toch genoten van het fietsen en een mooi aantal kilometers gereden. En hoewel de avonden korter worden, het seizoen voor de ‘mooi weer fietsers’ richting het einde loopt, hopen we er nog wel een paar duizend kilometer bij te fietsen. We komen dan wellicht op ongeveer 27.000km uit. Helaas niet de echte omtrek van de aarde, maar toch ruim meer dan de omtrek van de aarde ter hoogte van Nederland. Die bedraagt namelijk slechts 24.675km. ;-) 


  
[terug naar boven]

Financiën


Onze netto-opbrengst

De netto-opbrengst (inclusief de directe sponsoring van eigen teamleden en onze gastrijders) bedraagt nu al bijna € 18.000 (vorige update: € 16.400). Hartelijk dank voor uw bijdrage in deze prachtige netto-opbrengst! Ondanks dit bijzondere jaar een prachtige netto-opbrengst!
 


Van de totale opbrengst is € 2.000 bestemd voor Fietsen voor Kerkrade (de Stichting een Boodschap voor Kerkrade), € 3.600 bestemd voor Sport4Hope (de Stichting Als Kanker Je Raakt) en € 11.000 voor Mercy Ships Holland. Bijna € 1.000 is op dit moment nog niet bestemd.

[terug naar boven]

Gouden en zilveren sponsors in het zonnetje
Simonis: gouden sponsor

Simonis Verf is één van onze gouden sponsors en stelt zich aan u voor:
"Simonis Verf is een verfgroothandel en levert alles wat een professionele schilder nodig heeft om zijn werk perfect uit te kunnen voeren. Dagelijks helpen wij meer dan 4000 schilders in hun hele bedrijfsvoering. Persoonlijk contact en klanttevredenheid zijn hierbij enorm belangrijk. Met 10 vestigingen in Zuidwest Nederland, zijn we altijd in de buurt. Naast een uitgebreid assortiment van bouwverven, industriële coatings, gereedschappen en toebehoren kunt u ook bij ons terecht voor uw schilders-apparatuur. Heeft u thuis of op het werk ook een klus waar u een professioneel verfsysteem voor wilt? Loop dan gerust even binnen in één van onze vestigingen.”

Meer informatie: www.simonisverf.nl 

 

Wiling: gouden sponsor

Wiling is een dynamisch bedrijf die er alles aan doet om de juiste kwaliteit te leveren aan onze opdrachtgevers. Wij voeren activiteiten uit op een breed terrein in onze branche. Onze werkzaamheden bestaan onder andere uit het vervangen of aanpassen van meter- of groepenkasten. Elektra aanleggen of vervangen in kantoren, of in uw werkplaats. Ook voeren wij allerlei onderhoudswerkzaamheden uit aan uw elektra. Wij voeren ook werkzaamheden uit voor VVE.
 
Kortom, een breed aanbod en veel ervaring. 

Lees verder op: http://wiling.nl/

 

Louis Ruys: zilveren sponsor

Louis Ruys, gevestigd te Zwijndrecht, is een voorraadhoudende importeur, exporteur van en groothandel in staalkabels, kettingen en een uitgebreid assortiment accessoires. Het bedrijf bestaat sinds 1904 en heeft gedurende meer dan een eeuw een zeer goede naam opgebouwd bij zowel afnemers als leveranciers. Producten en afzetgebieden hebben in de loop van de jaren een sterke wijziging ontstaan waaruit geleidelijk een specialisatie is ontstaan: import en groothandel van staalkabel en ketting. Naast deze producten voert Louis Ruys een uitgebreid assortiment producten die hier direct of indirect aan gerelateerd zijn. 

De verkoopactiviteiten vinden plaats in een breed scala van bedrijfstakken waardoor veel ervaring met en kennis van staalkabel en ketting is opgedaan. Dit maakt het mogelijk afnemers gedegen te adviseren ten aanzien van de specifieke toepassing van het product.

Meer info: https://www.louisruys.nl/ 

 


IJzerman Bouw en Techniek: zilveren sponsor

IJzerman Bouw en Techniek gaat geen uitdaging uit de weg en streeft altijd naar het beste resultaat. Wij streven naar het opbouwen van een lange termijn relatie met de klant. Hierbij vinden we professionaliteit en heldere en open communicatie erg belangrijk. Bij het opzetten van een project denken we mee en proberen we altijd rekening te houden met een kosten efficiënte oplossing. Onze vakmensen hebben een goede opleiding genoten en zijn gecertificeerd volgens de meest recente normen.

IJzerman Bouw en Techniek heeft de afgelopen jaren mooie projecten kunnen realiseren in nauwe samenwerking met opdrachtgevers. We richten ons als bouwkundig en technisch aannemer op de volgende werkzaamheden:
  • Nieuwbouw en upgraden van datacenters;
  • Bouwkundige werkzaamheden in technische gebouwen;
  • Bouwkundige werkzaamheden aan kunstwerken en civiele objecten;
  • Installatie en beheer van elektrotechnische installaties.

Meer info: https://ijzermanbouwentechniek.nl/ 

 


Schildersbedrijf Rietveld: zilveren sponsor

Marco Rietveld is naast fietser, ook sponsor van het team. We laten hem graag aan het woord om Schildersbedrijf Rietveld zo in het zonnetje te zetten:

‘Dit jaar is ook ons bedrijf, Schildersbedrijf M.A. Rietveld en Zn, één van de sponsors van het Growteq Charity Cycling team. Naast dat ik al een aantal jaren met plezier mee fiets met het team, wil ik dit jaar ook in financieel opzicht een steentje bijdragen.

Ons bedrijf, dat in 1969 door mijn vader werd opgericht, is inmiddels een begrip in Hendrik-Ido-Ambacht. In de achterliggende 48 jaar zijn er diverse mooie projecten in ons dorp uitgevoerd. Denk hierbij aan het onderhoudsschilderwerk van scholen, kerken, bedrijfspanden en particuliere woningen. Maar ook een aantal nieuw gebouwde villa’s is door ons binnen en buiten geschilderd. Ook buiten Hendrik-Ido-Ambacht zijn wij actief op onderhouds- en nieuwbouwprojecten. Tevens behoort een aantal VVE’s tot onze vaste klantenkring.

Onze werkzaamheden bestaan, naast traditioneel schilderwerk, ook uit beglazing, wandafwerking en timmerwerk. Ook voor diverse spuitwerk en stucwerk zijn wij het juiste adres.’ 

Meer info: http://schildersbedrijfrietveld.nl/

 


Hoogwerkservice: zilveren sponsor

Hoogwerkservice: gevestigd in Hardinxveld-Giessendam en Buren en actief in verhuur en verkoop van hoogwerkers, bouwkranen en bouwliften. Van een hoogwerker huren tot knikarmhoogwerker huren en de combinatie van vrachtwagen met hoogwerker: de ideale hoogwerker zit daar ongetwijfeld tussen. Hoogwerkservice is, hoewel gevestigd in onze regio, actief in heel Nederland! 

Hoogwerkservice heeft een compleet assortiment hoogwerkers, bouwkranen en bouwliften om te huren. Naast een compleet en uitgebreid verhuur programma biedt Hoogwerkservice u met deze kennis ook een compleet verkoop programma. Ook na de koop van een hoogwerker blijft Hoogwerkservice voor u beschikbaar. Met een eigen servicedienst verzorgt Hoogwerkservice het onderhoud, service en keuring van de aangekochte machine. Daarnaast kan Hoogwerkservice de benodigde onderdelen leveren als u zelf het onderhoud uitvoert.

Meer info: http://www.hoogwerkservice.nl/


[terug naar boven]
Team CharityCycling wordt gesponsord door:
Hoofdsponsor:

           
Goud:

                

               
                
                     
Zilver:

                       

                   


                     


                       


                 

 
Brons:

                   


                   

                                                      

[terug naar boven]


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Charity Cycling · Schildmanstraat 2 · Hendrik-Ido-Ambacht, Zh 3342BR · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp