Copy
Nieuwsbrief Neema Tours - December 2016
View this email in your browser

Nieuwsbrief - november 2016


Habari zenu,


De herfst is begonnen in Nederland. Maar het is nog volop schitterend weer in Tanzania. Een aantal van onze reizigers vertoeven momenteel op Zanzibar. We krijgen zelf best zin om hen achterna te gaan.

In deze nieuwsbrief besteden we aandacht aan de beurzen van deze winter. We stellen onze nieuwe reisleiders aan u voor. En natuurlijk komen we terug op de fotowedstrijd.

Dit keer staat de migratie in the picture.

Nieuwe reisleiders

We hebben twee nieuwe reisleiders bij Neema Tours.
Corinne Bekker en Emanual Stevens. Ze stellen zich graag aan u voor:

Ik ben Corinne. In 2009 was mijn eerste keer in Tanzania. Ik heb toen de top van Afrika's hoogste berg mogen bewonderen. Dit gaf mij een immens goed gevoel. Een gevoel wat iedereen eens in zijn of haar leven zou moeten ervaren.  Graag wil ik u begeleiden in uw tocht naar deze top van deze fantastische berg. En wat is er mooier om deze reis af te sluiten met misschien wel het zien van de 'big five' tijdens een safari.

Hi! Mijn naam is Emanuel. Ik ben 32 jaar oud,
Ik geboren in de regio Shinyanga, centraal Tanzania en opgegroeid in het dorp Mto wa Mbu, in Noord Tanzania.
Na de middelbare school ben ik van 2006 tot 2008 naar de “mount Meru school van tourisme” gegaan voor een opleiding voor gids. Hier leerde ik van alles over gidsvaardigheden en kennis over de natuur en cultuur van Tanzania. Sinds 2010 werk ik als gids bij het Mto wa Mbu Cultural Tourism Office. In deze periode heb ik ook extra korte cursussen bijgewoond, om mijn kennis en vaardigheden te verbeteren. En nu werk ik met Neema tours als reisleider. Kom en geniet van de authenticiteit en de schoonheid van Tanzania,
Reis mee met Neema tours!

In the picture: De grote Migratie
De Serengeti, het park van de grote migratie. Regelmatig horen we mensen op de beurs, dat ze "de migratie" willen zien. Zij hebben een beeld van grote kuddes gnoes. De meest gestelde vraag is: "Wanneer vindt deze plaats?". Ons antwoord is dan meestal: "het gehele jaar". Maar hoe zit dat nou met die migratie:

Gedurende het gehele jaar maken de gnoes en zebra's een circulaire beweging door het Serenget ecosysteem. In september en oktober zitten ze in de Masaai Mara in Kenia, in november komen ze terug naar Tanzania, om in december aan te komen rondom de Ngorongoro krater. Op deze "lage gras velden" bevallen in januari en februari eerst de gnoes en daarna de zebra's. In april is het gras op en begint het trekken naar het westen. In mei verzamelen de beesten om de Gurumeti over te steken, dat ergens in juni zal plaats vinden, om in juli en augustus door te lopen naar Kenia.

Wanneer is dan het beste seizoen voor de Serengeti? Neema's persoonlijke voorkeur gaat uit naar januari tot en met april, omdat in die periode de kalfjes geboren worden.
Maar ook mei, juni, en juli, wanneer de dieren verzamelen voor de Gurumeti oversteek en de periode daar net na zijn schitterend. Vanaf februari tot aan juli bieden we groepsrondreizen aan door de Serengeti. De overige maanden alleen op individuele basis.

Naast de grote migratie in het Serenget-ecosysteem vindt er in Tanzania ook nog een tweede migratie van gnoes en zebra's plaats: de "kleine migratie" in het Manyara-Tarangire ecosysteem. Het is deze migratie die wij vanaf de zomervakantie tot aan december met de groepsreizen bezoeken.

Voor meer informatie over groepsreizen door de Serengeti klik hier. Of over de groepsreizen naar Tarangire klik hier.

Meet & Greet
Deze winter staan we op een aantal beurzen. Aansluitend hebben we in het voorjaar informatiebijeenkomsten.

28, 29 en 30 december: Vrijbuiter Vakantiebeurs, Gouda
7 & 8 januari 2017: Reis! Event, Groningen
7 & 8 januari 2017: Bijzondere reisbeurs, Beurs van Berlage Amsterdam
11 t/m 15 januari 2017: Vakantiebeurs, Utrecht
21 en 22 januari 2017: Bijzondere reizenbeurs, Breda

Meer weten over de Kilimanjaro? Corinne staat op de stand op 7 januari in Amsterdam, 14 en 15 januari in Utrecht en 21 januari in Breda.

4 maart 2017: Informatiebijeenkomsten: Kilimanjaro beklimming & Relaxreizen Serengeti, Tarangire en Selous, Almere
8 april 2017: Informatiebijeenkomsten: Kilimanjaro beklimming & Relaxreizen Serengeti, Tarangire en Selous, Eindhoven

Voor de informatie bijeenkomsten: meldt u aan via een mailtje naar info@neematours.nl, u ontvangt dan een programma en route beschrijving.
 

Meer weten?

Meer weten over wat Neema Tours voor u kan betekenen? Kijk op www.neematours.nl voor de mogelijkheden of neem contact met ons op.

Safari Njema

Neema Tours

Volg ons op Facebook
Volg ons op Facebook
"The Rock" een bijzonder restaurant op Zanzibar
Ontmoet Masaai op het strand in Nungwi, Zanzibar
Corinne op Uhuru Peak.
Emanual in Mto wa Mbu
Gnoes onderweg naar lekker gras
De jaarlijkse migratie in kaart gebracht.
Een van de vele kuddes in februari.
September in Serengeti, levert hele andere beelden op.
Copyright © 2016 Neema Tours, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp