Copy
Juli 2018
Hexagon-bro och havsodlad betong vinnare i innovationstävling
Ny utlysning från Vinnova: innovationer för ett hållbart samhälle
Välkommen på workshop om lättvikt i byggbranschen, tillsammans med LIGHTer och Smart Built Environment
Share
Tweet
Forward

Hexagon-bro och havsodlad bro vinnare i innovationstävling

Naturvårdsverkets Tävling transformativ infrastruktur - innovation för nollutsläpp, är nu avgjord och vinnarna utsågs under Almedalsveckan i Visby. I tävlingen arbetade lagen för att svara på frågan: "Hur skulle Öresundsbron byggas 2045, helt utan utsläpp av växthusgaser?"

Tävlingens två lag, båda från InfraSweden2030, vann i varsin kategori. Lag blå, på bilden ovan, vann kategorin "transformativ helhetslösning för nollutsläpp" för sin rör-formade bro med bikupemönster. Lag gul tog hem kategorin "banbrytande innovationskoncept" för sin innovation kring att odla en bro direkt i havet.

Läs mer om tävlingen och de vinnande innovationerna

Tips på utlysning:
Innovationer för ett hållbart samhälle

Vinnova vill med utlysningen stödja projekt där kunskap och kompetens utvecklas för betyndande samhällsnytta. Utlysningen omfattar miljö, transport och hållbara städer.

Budget: 70 Miljoner kronor
Sista sökdag: 2 oktober 2018.

Läs mer

Workshop om lättvikt i byggbranschen

Gert Wingårdh ger sitt perspektiv som arkitekt, och Ulf Håkansson berättar om Skanskas forskningsarbete. Under dagen kommer vi även att göra ett studiebesök, och få höra om branschöverskridande samarbeten inom lättvikt.

Bakom arrangemanget står de tre strategiska innovationsprogrammen LIGHTer, Smart Built Environment och InfraSweden2030. Välkommen 18 september

Läs mer

Innovationsseminarier om klimatneutral transportinfrastruktur

Till hösten fortsätter InfraSweden2030:s serie med innovationsseminarier, inom fokusområdet klimatneutral transportinfrastruktur

Seminarier hålls i Stockholm 29 augusti, Umeå 18 september, och i
Göteborg 26 september

Läs mer 
 

Sveriges utveckling och välstånd är starkt beroende av effektiva transporter och förutsätter en tillförlitlig, säker och hållbar transportinfrastruktur.
 

InfraSweden2030 är ett av 17 strategiska innovationsprogram (SIP). Arbetet med strategiska innovationsprogram sjösattes gemensamt av Vinnova, Formas och Energimyndigheten i samband med den förra regeringspropositionen och det har lett till mycket goda resultat inom flera områden.
 

För att lyckas med innovationer behövs gränsöverskridande engagemang från olika aktörer. I SIParna får man det genom att aktörerna själva tar fram agendan för vilka forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt som ska finansieras med statliga medel.

Läs mer om programmet och kontakta oss gärna!
Vill du inte längre få information från oss? Avregistrera dig här


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
InfraSweden2030 - Programkontoret · KTH · Teknikringen 72 · Stockholm 100 44 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp