Copy
Projektkonferens 24 oktober
Ny utlysning: uppkopplad transportinfrastruktur
Utlysningsseminarier med Smart Built Environment
Infra + Marint = Sant
Innovationscoaching mellan projekt
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share
Posterpresentation från förra årets konferens. Foto: Tobias Ohls

Välkommen till projektkonferens 24 oktober

Under eftermiddagen får utvalda projekt från InfraSweden2030 möjlighet att berätta om sina resultat och hur de kan leda til innovationer på marknaden som förändrar den framtida transportinfrastrukturen. Konferensen är för dig som vill se innovationsfronten medan den rör sig framåt!

Var? Bygget Fest och Konferens, Norrlandsgatan 11, Stockholm
När? 24 oktober, 12.30-16.30

Anmäl dig här
Nästa utlysning: uppkopplad transportinfrastruktur

Nästa utlysning öppnar 24 oktober

Uppkoppling, digitalisering, automation och AI i transportinfrastrukturen

Utlysningens totala budget är 20 miljoner kronor för perioden 2020-2022 med ett erbjudande om finansiering upp till 50%.

Utlysningen öppnar 24 oktober och är öppen till 4 februari, mer information kommer på: www.infrasweden2030.se/utlysningar
 

Utlysningsseminarier tillsammans med Smart Built Environment

I höst öppnar även det strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment en utlysning. Eftersom det finns många spännande korskopplingar mellan InfraSweden2030 och Smart Built Environment så berättar vi om våra utlysningar under gemensamma seminarium runt om i Sverige.

Vi har samma koncept för alla seminarium, så det spelar ingen roll om du väljer att delta i Luleå, Göteborg, Linköping, Lund eller Stockholm.

Under seminariet får du utöver information om utlysningarna möjlighet att ställa frågor om hur du går till väga med din ansökan. Du får också aktuell information om vad som är på gång inom våra program. Om du vill får du möljighet att utveckla din idé och leta konsortiepartners med övriga deltagare.

Utlysningsseminarium - Hitta finansiering till ditt innovationsprojekt!
Läs mer och anmäl dig via länken för varje datum

Stockholm 12 november, 13-15

Lund 13 november, 13-15

Göteborg 15 november, 13-15

Linköping 29 november, 11.30-14

Luleå 18 december, 13-15

Vilka idéer från innovationstävlingen kan bli verklighet?

Klusterträff

Innovationskluster: Infra + Marint = Sant


Kan framtidens byggnadsverk bli mer multifunktionella och kanske till och med laga sig själva? Det var frågor för en första träff för innovationsklustret Infra på temat "Infra + Marint = Sant". Deltagare från olika discipliner fick ett dygn på sig att ta fram konkreta innovations- och samarbetsprojekt.

Stefan Uppenberg, fokusområdesledare för Klimatneutral transportinfrastruktur inom Infrasweden 2030, är nöjd med vad som kommit fram från klusterträffen.


− Vi pratar ofta om samarbete över sektorsgränserna. Här var det kärlek vid första ögonkastet. Det är viktigt för innovationssystemsfrågorna och vi har kommit långt i hur det ska se ut, inte bara i sakfrågorna, utan i hur vi jobbar med innovationer på ett systematiskt sätt, säger han.
 

Läs mer

Workshop

Innovationscoaching mellan projekt


1 och 2 oktober bjöd InfraSweden2030 in ett urval av programmets projekt för stödja deras innovationsutveckling och nyttiggörande. Verktyget KTH Innovation Readiness Level låg till grund för att projekten kunde prata med varandra, nätverka och ge råd.

Seminariet var en del av InfraSweden2030:s ökade fokus på att stödja våra projekt i deras nyttiggörandearbete. Som innovationsprogram letar InfraSweden2030 efter mer än forskning och goda idéer: vi vill se innovationer som används!

Vill du få stöd med ditt innovationsarbete?

Kontakta programkontoret@infrasweden2030.se

Fler aktiviteter i InfraSweden2030 hittar du i vår kalender

Sveriges utveckling och välstånd är starkt beroende av effektiva transporter och förutsätter en tillförlitlig, säker och hållbar transportinfrastruktur.
 

InfraSweden2030 är ett av 17 strategiska innovationsprogram (SIP). Arbetet med strategiska innovationsprogram sjösattes gemensamt av Vinnova, Formas och Energimyndigheten och har lett till mycket goda resultat inom flera områden.
 

För att lyckas med innovationer behövs gränsöverskridande engagemang från olika aktörer. I SIParna får man det genom att aktörerna själva tar fram agendan för vilka forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt som ska finansieras med statliga medel.

Läs mer om programmet och kontakta oss gärna!
Vill du inte längre få information från oss? Avregistrera dig här


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
InfraSweden2030 - Programkontoret · KTH · Teknikringen 72 · Stockholm 100 44 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp