Copy
Webbinarieserie under 2020
Webbinarium 24 april: Erfarenheter av AI
Share Share
Tweet Tweet
Forward Forward
Share Share

Webbinarieserie med fokus på innovation


InfraSweden2030 fortsätter arbetet med att dela kunskap om innovationer i infrastruktursektorn genom en serie workshops, föredrag, möten och seminarier online. Ungefär en gång i månaden kommer du ha möljighet att delta på distans i samtalet om framtidens infrastruktur.

Vi kommer använda olika upplägg beroende på ämne, allt ifrån rena föredrag till interaktiva workshopar. Seminarieserien planeras av våra fokusområdesledare och innovationsledare.

Första webbinariet, Erfarenheter av digitalisering och AI-teknologi, sker 24 april, kl 10-11.30 se nedan. 

Därefter följer webbinarier om
Automatiserat underhåll
Beställarnätverk för infrastruktur
Elektrifiering
och mycket mer.
 

Håll utkik på www.infrasweden2030.se

Webbinarium: Erfarenheter av digitalisering och implementering av AI-teknologi


InfraSweden2030 och Processindustriell IT automation, PiiA, bjuder in till webbinarium om teknologidriven verksamhetstransformation.

Processindustri och Bygg- och anläggningssektorn utgör betydande delar av svenskt näringsliv och arbetsmarknad. Båda industrier genomgår en digital transformation för ökad konkurrenskraft. Rambetingelserna skiljer sig åt mellan industrierna och man har kommit olika långt i transformationen mot AI, här finns mycket att lära av varandra!

Agenda:
 
Introduktion Camilla Byström, InfraSweden
 
Construction Factory – Peter Eriksson, PiiA
Hur kan vi se hela arbetsplatsen som en uppkopplad, samordnad och optimerad process, en anläggningsfabrik? Detta uppnås genom nyskapande användning av system-av-system-principer, samt idéer från Industri 4.0 och Lean.

Byggautomation - Ulf Håkansson, Skanska Sverige
Styrning av robotar för tillverkning av armeringsenheter med 3D BIM-model och Deep Machine Learning, där robotarna finner optimala robotbanor och utför kollisionskontroll.

Ditio  – Lars Horn, Skanska Norge
Ny digital plattform som gör arbetsdagen på byggplatsen effektivare och lättare att förstå. All information fångas i realtid och kan kopplas till kalkylbladet så att projektledningen får en fullständig överblick över hur produktionen går.

Paneldiskussion om implementering – modererad av Gunnar Johansson
Lena Engstedt, Afry
NN, Trafikverket
Hampe Mobärg, Maskinentreprenörerna

Uppsummering och nästa seminarium- Gunnar Johansson
 
Avslut Camilla Byström

Tid: 24 april kl 10-11.30
Plats: Via Zoom, anmäl dig nedan

Anmäl dig till webbinarium: digitalisering och implementering av AI

Sveriges utveckling och välstånd är starkt beroende av effektiva transporter och förutsätter en tillförlitlig, säker och hållbar transportinfrastruktur.
 

InfraSweden2030 är ett av 17 strategiska innovationsprogram (SIP). Arbetet med strategiska innovationsprogram sjösattes gemensamt av Vinnova, Formas och Energimyndigheten och har lett till mycket goda resultat inom flera områden.
 

För att lyckas med innovationer behövs gränsöverskridande engagemang från olika aktörer. I SIParna får man det genom att aktörerna själva tar fram agendan för vilka forsknings-, utvecklings- och innovationsprojekt som ska finansieras med statliga medel.

Läs mer om programmet och kontakta oss gärna!
Vill du inte längre få information från oss? Avregistrera dig här


This email was sent to <<E-post>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
InfraSweden2030 - Programkontoret · KTH · Teknikringen 72 · Stockholm 100 44 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp